WWDC 2019'da bizi neler bekliyor?

Webrazzi olarak yerinden takip edeceğimiz WWDC 2019'da pek çok yeniliğin tanıtılması bekleniyor. Bu haberimizde ise tanıtılabilecek olan yeniliklere yakından bakıyoruz.
WWDC 2019'da bizi neler bekliyor?

Apple'ın her yıl düzenlediği geliştirici konferansı olan Dünya Geliştiriciler Konferansı'nı (WWDC) bu yıl 3 - 7 Haziran 2019 tarihleri arasında San Jose'deki McEnery Convention Center’da düzenleyeceğini sizlere daha önce aktarmıştık. Apple'ın bu yıl ülkemizde 3 genci burslu öğrenci olarak WWDC'ye götüreceğini de tekrar hatırlatalım. Webrazzi olarak yerinden takip edeceğimiz WWDC 2019'da pek çok yeniliğin tanıtılması bekleniyor. Bu haberimizde ise tanıtılabilecek olan yeniliklere yakından bakıyoruz.

Öncelikle WWDC'nin temelinde bir yazılım konferansı olduğunu hatırlatalım. Bu nedenle WWDC 2019 kapsamında Apple'ın yazılım tarafı ile ilgili yeniliklerin tanıtılması bekleniyor. Tanıtılması beklenen yenilikler arasında iOS 13, macOS 10.15, watchOS 6 ve tvOS 13 de yer alıyor.

iOS 13

Sunduğu donanım ürünleri ile dikkatleri çekse de yazılım konusundaki başarısı ile bugünlere gelebilen Apple, WWDC 2019 kapsamında mobil işletim sistemi olan iOS'in yeni versiyonunu tanıtacak. iPhone, iPad ve iPod touch modelleri tarafından kullanılacak olan iOS 13'ün ne gibi özellikler sunacağını ise 3 Haziran tarihinde göreceğiz.

macOS 10.15

Mac ve MacBook modelleri tarafından kullanılan macOS, yeni sürümü ile WWDC 2019'da karşımıza çıkacak. macOS Mojave 10.14.5 sürümü teknik olarak önemli güncellemeler sunsa da tasarım anlamında değişiklikler barındırmıyordu. İşletim sisteminin yeni sürümü ile tasarım anlamında önemli değişiklikler karşımıza çıkabilir.

watchOS 6

WWDC 2019'da Apple Watch ve watchOS ile ilgili önemli gelişmelerin yaşanabileceğini sizlere daha önce aktarmıştık. Apple, akıllı saati olan Apple Watch'ın iPhone modellerinden bağımsız bir şekilde çalışabilmesini hedefliyor. Bu nedenle Apple Watch modelleri için bir uygulama mağazası açmayı planlayan Apple, söz konusu mağazayı WWDC 2019'da tanıtacak.

tvOS 13

Geçtiğimiz Mart ayında yenilenen Apple TV ve TV Plus'ı tanıtarak TV içeriklerini ne kadar ciddiye aldığını gösteren Apple, WWDC 2019'de Apple TV'nin işletim sistemi olan tvOS'un yeni sürümünü yayınlayacak. Bu işletim sistemlerinin haricinde donanım ürünlerinin tanıtılması da sürpriz olmayacaktır. Dün Apple'ın sessiz sedasız bir şekilde ilk 8 çekirdekli MacBook Pro modelini tanıttığını sizlere aktarmıştık. WWDC 2019'da yeni bir Mac, MacBook veya iPad karşımıza çıkabilir. 

Webrazzi olarak yerinden takip edeceğimiz WWDC 2019 ile ilgili tüm gelişmeleri canlı bloglama ile 3 Haziran tarihinde sizlere aktaracağız. 

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.