Tesla, alev alan aracın ardından yazılım güncellemesine gidiyor

Elektrikli araç üreticisi Tesla, Hong Kong'da park halindeki bir Model S'in alev alma nedenini henüz çözemedi. Şirket, araçlarda yazılım güncellemesi yaparak, sorunun bir daha yaşanmamasını amaçlıyor.
Tesla, alev alan aracın ardından yazılım güncellemesine gidiyor

Geçtiğimiz Mart ayında, Hong Kong'da Tesla'ya ait park halinde bir aracın alev almasının ardından Nisan ayında konuya yönelik inceleme başlatan şirket yangının nedenini henüz bulabilmiş değil. 

Araç üreticisi sorunun kaynağını henüz tespit edemese de araçların yazılımlarına güncelleme yapmak için kolları sıvadı. Tesla'nın yaptığı bir açıklada yazılım güncellemesi, bataryaların daha dayanıklı ve uzun ömürlü olması için yapılacak.

Yaptığı açıklamada şu anda yarım milyondan fazla Tesla aracının olduğuna dikkat çeken şirket, bu sayının geçtiğimiz yılın başlarına göre iki katı daha fazla olduğunu belirtti.

Açıklamanın detayları ise şöyle:

...Tesla araçlarına yönelik yangın olayları çok nadir olmasına rağmen, otomobillerimizin bir benzinli araca kıyasla alev alma durumu 10 kat daha az olsa da, arzulananın 0 olması gerektiğini düşünüyoruz.

Kök neden araştırmamıza devam ederken, bugün hayata geçirilecek güncelleme ile Model S ve Model X araçlarındaki şarj ve termal yönetim ayarlarını, bataryaların daha uzun ömürlü ve dayanıklı olmaları için gözden geçiriyoruz. 

Olay, Tesla'nın başına ilk kez gelmiyor.  Sadece bir kaç hafta önce ABD'nin Pensilvanya eyaletinde Tesla model bir araç park halindeyken alev almış ve 4 saat boyunca yanmıştı. 

2013 yılından bu yana toplam 14 Model S, çoğunluğu bir kaza sonrası alev alarak patlamış ya da yanmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.