Mailchimp küçük işletmeler için pazarlama platformuna dönüşüyor

11 milyon aktif müşteriye hizmet veren Mailchimp bir pazarlama platformuna dönüşüyor.
Mailchimp küçük işletmeler için pazarlama platformuna dönüşüyor

2019 yılını 700 milyon dolar gelir elde eden Mailchimp, küçük işletmeleri hedefleyen bir pazarlama platformuna dönüşüyor. Şimdiye kadar 11 milyon aktif müşteriye hizmet veren Mailchimp, servisiyle 4 milyar kişiye ulaşmayı başardı. 

20 yıldan fazladır e-posta hizmetleri sunan Mailchimp, platformuna yeni özellikler ekleyerek kapsamlı bir pazarlama aracına dönüşüyor. Mailchimp'in yeni platformu üzerinden kullanıcılar, müşteri leadlerini yönetebilecek, domain satın alabilecek ve site kurabilecek, Facebook ve Instagram'daki reklam hedeflemelerini gerçekleştirebilecek ve sosyal medya yönetimi yapabilecek. 

Platformda kullanıcılara, CRM'den içerik düzenlemeye, hedef kitle tahinlerinden kişiselleştirmelere kadar birçok farklı hizmet sunan şirket, küçük işletmeler için önemli bir araç olarak konumlanabilir. Mailchimp'in bu platformda kullanıcılara sunduğu hizmetlerin çoğu, şirketin ulaştığı 4 milyar kullanıcının verilerine dayanıyor.

Bu yeni platformla birlikte şirketin ücretlendirmelerinde de değişikliğe gideceğini belirtelim.  Bir süredir ücretsiz, aylık 10 dolar ve aylık 199 dolar olarak sunulan fiyatlandırmalar, bugünden itibaren aylık 9.99 dolar, aylık 14.99 dolar ve aylık 299 dolar olarak değişecek. Halihazırda bu paketlerden birini kullanan müşteriler, ilk etapta ücretlendirmelerde ani bir değişiklik yaşamayacak. 

Bu değişiklikle birlikte uzun vadede Mailchimp'in küçük işletme segmentinde daha fazla büyüme göstereceğini söyleyebiliriz. Mailchimp’in Kurucu Ortağı ve CEO'su Ben Chestnut şirketin bu yeni hamlesiyle ve küçük işletmeler pazarıyla ilgili şöyle konuşuyor: 

Asıl kilit nokta, dijital uygulamaların, dijital yayıncılığın ve sosyal medyanın oynadığı rol. Bu sayede 1 milyondan büyük bir müşteri tabanına sahip 10 kişilik bir şirketimiz olabilir. Bu, çevrimiçi pazarlamanın büyümesinden önce elde edemeyeceğiniz bir kombinasyondur.

Küçük işletmeleri hedefleyen pazarlama araçları büyümeye devam ederken, küçük işletmelerin de dijitale yaptığı yatırımın artış gösterdiğini söyleyebiliriz. Üstelik Square, Shopify ve PayPal gibi e-ticaret odağında hizmet veren şirketler de Mailchimp'in yaptığı gibi ürünlerini geliştirmeye devam ediyor. Bu noktada Square'in Mailchimp ile bir iş birliği içerisinde olduğunu da hatırlatalım. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.