Maxis Yenilikçi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, Kolay İK’ya yatırım yaptı

Yenilikçi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, ilk yatırımını Kolay İK’ya yaptığı duyurdu.
Maxis Yenilikçi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, Kolay İK’ya yatırım yaptı

Geçtiğimiz Şubat ayının son günlerinde bulut tabanlı personel yönetimi ve insan kaynakları platformu Kolay İK'nın 50 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldığı ile ilgili bir duyum aldığımızı sizlere aktarmıştık. Bugün paylaşılan bilgilere göre ise Türkiye İş Bankası’nın girişimcilik ekosistemine sağladığı sürdürülebilir desteğin en yeni yatırım halkası olan Maxis Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi A.Ş.’nin kurduğu Yenilikçi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, ilk yatırımını Kolay İK’ya yaptığı duyuruldu.

Paylaşılan bilgilere göre Maxis Yenilikçi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, Kolay İK’ya 500 bin dolar yatırım yaptı. 200 bini aşkın kişi tarafından kullanılan Kolay İK, Maxis Yenilikçi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nun 500 bin dolar ile katıldığı yaklaşık 1,3 milyon dolarlık tutarındaki yatırım turu ile yurt dışı açılımını hızlandırmayı ve yurt içinde kurumsal pazardaki etkinliğini artırmayı hedefliyor.

"Girişimleri desteklemeye devam edeceğiz"

Hatırlatmak gerekirse insan kaynakları süreçlerini dijitalleştiren ve tek çatı altında yürütülmesini sağlayan Kolay İK, şirketlere; izin, eğitim, bordro, yemek kartı yönetimi, harcama, bireysel emekliliğe otomatik katılım, özlük bilgileri, performans yönetimi, vardiya planlama gibi birçok farklı alanda çözümler sunuyor.

Ülkemizde farklı ölçekteki pek çok şirketin önemli bir yazılım ihtiyacını karşılayan Kolay İK’nın Türkiye’deki hızlı büyümesini ve yurt dışı açılımını desteklemek üzere yatırım yapmaya karar verdiklerini belirten Maxis Genel Müdürü Selami Düz, girişimcilik ekosisteminin tüm paydaşları ile aktif ve iş birliğine dayalı bir anlayış içinde girişimleri desteklemeye devam edeceklerini de belirtti.

Geçtiğimiz yılın Aralık ayında Türkiye İş Bankası genel Müdürü Adnan Bali ile gerçekleştirdiğimiz röportajda İş Bankası'nın Maxis yatırım şirketi ile girişimlere 100 milyon TL'ye kadar destek vereceklerini öğrenmiştik. Türkiye İş Bankası tarafından girişimlere yapılacak olan yatırımların ilki Kolay İK ile gerçekleşmiş oldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.