Twitter, yeni güncellemesiyle retweet'lere fotoğraf, video veya GIF eklenmesine izin verecek

Güncelleme bugün iOS ve Android cihazlar ile web sitesi için aktif edilecek.
Twitter, yeni güncellemesiyle retweet'lere fotoğraf, video veya GIF eklenmesine izin verecek

Dünyanın en popüler sosyal medya uygulamalarından biri olan Twitter, retweet özelliğine güncelleme getirdiğini açıkladı. Basit ancak kullanışlı olan güncelleme ile artık Retweet edilen tweet'e fotoğraf, video veya GIF eklenebilecek. Güncelleme bugün iOS ve Android cihazlar ile web sitesi için aktif edilecek.

Bir retweet'e medya eklemek ise oldukça kolay olacak. Retweetlemek istediğiniz tweet'i “Yorumla birlikte Retweetle” seçeneğine tıklayarak alıntıladıktan sonra sonra araç çubuğundaki resim veya GIF simgesini seçeceksiniz. Böylelikle istediğiniz medyayı eklemeniz mümkün hale gelecek.

Görünürde basit bir yenilik olmasına rağmen, güncellemenin Twitter'da paylaşılan medya miktarını önemli ölçüde etkileme potansiyeli nedeniyle dikkate değer olduğunu söyleyebiliriz. Herhangi bir tweet'i bir yorum ile retweetlemek yaygın bir kullanıcı davranışı olarak karşımıza çıkıyor. Bu nedenle retweeti medya ile desteklemek, büyük olasılıkla Twitter zaman akış çizelgesinde görülen metin olmayan içeriklerin miktarında da büyük bir artışa yol açacak.

Güncelleme ayrıca, Twitter'ın, bir tür halka açık SMS tipi platform sunma hedefinden daha farklı bir noktada olduğunu gösteriyor. Twitter'ın medya desteği, canlı yayın, partnerlerden canlı video paylaşımı ve ses yayını gibi özellikleri destekliyor. Ayrıca Twitter'ın 2017'de, geçmişte 140 olan karakter sayısını 280'e çıkardığını da hatırlatalım. Şimdiyse twttr adlı uygulama ile platformdaki yeni prototipleri takip etmek daha kolay hale getirildi. 

Tüm bu değişikliklere baktığımızda platformun sadece bir "yazılı platform" olmaktan uzaklaşmaya başladığını görüyoruz. Bu da kullanıcıların Twitter’da geçirdiği zamanı artırabilir, böylelikle reklam gelirlerini artırmak da mümkün hale gelir.

Görsel Kaynak: Deposit Photos

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.