Twitter, prototipleri denemeyi mümkün kılan test uygulaması twttr'ı yayına aldı

Twitter, yeni özelliklerinin prototiplerini denemeyi mümkün kılan twttr adlı uygulamasını yayına aldığını açıkladı.
Twitter, prototipleri denemeyi mümkün kılan test uygulaması twttr'ı yayına aldı

Twitter, yeni özelliklerinin prototiplerini denemeyi mümkün kılan twttr adlı uygulamasını yayına aldığını açıkladı. Twitter'ın “twttr” olarak adlandırdığı uygulama, ilk olarak geçtiğimiz ocak ayında gerçekleşen CES konferansında tanıtıldı. Uygulama ile şirketin mevcut kamu ağı dışındaki yeni fikirleri deneyebileceği, test edicilerden geri bildirim alabileceği ve öğrendiklerinin sonucu olarak yeni özellikler geliştirebileceği daha deneysel bir test alanı sunmayı amaçlanıyor.

Yeni twttr uygulaması ilk olarak konuşmalar için yeni tasarımları test etmeye odaklanacak. Twitter’da ana akış üzerindeki diyaloglar, renk kodlarıyla tıpkı bir sohbet uygulaması kullanılıyormuş gibi gösterilecek. Twttr uygulamasıyla durum güncellemeleri ve sabitlenmiş tanıtıcı tweetler gibi özellikler de test edilecek.

İngilizce ve Japonca konuşan 2 bin kişi programa dahil edilecek

Twitter’ın prototip programı için başvurular açılmış olsa da her başvuranın programa kabul edilme ihtimalinin pek de yüksek olmadığını belirtelim. Zira Twitter, ilk etapta İngilizce ve Japonca konuşan yaklaşık 2 bin kişiyi programa kabul edeceğini açıkladı. Bununla birlikte uygulama, sadece iOS için aktif olacak. Programa kabul edilenler ise deneyimlerini herkese açık olarak paylaşabilecekler. Böylelikle kişilerin paylaşımlarının da yardımıyla yeni özellikler önceden görüntülenebilmiş olacak. Kısacası test uzmanları, Twitter'da gördüklerini tartışabilecekler ve bu da fikirlerinin geri bildirimlere açık olduğunu gösterecek.

Twitter, ilk test grubunun önümüzdeki birkaç gün içinde bir e-posta daveti alacağını söyledi. Bir kez davet alındığında, kullanıcılar katılımlarını doğrulamak için bir bağlantıya tıklamaları ve daha sonra Apple'ın TestFlight’ından başka bir e-posta davetini beklemeleri gerekiyor. Akabinde katılımcılar, yeni twttr uygulamasını indirebilecek ve #LetsHaveAConvo etiketini kullanarak yeni görünümde tweet gönderirken, ana Twitter uygulaması yerine prototipi kullanabilecekler. Test edenler ayrıca online bir form aracılığıyla geri bildirim de gönderebilecekler.

Yeni uygulamanın kötü kullanımın önüne geçmeyi hedeflemediğini, ancak geri bildirimle çözülebilecek sorunları ortadan kaldırmayı amaçladığını söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.