Apple, son 6 ay içinde 20'den fazla şirketi satın aldı

Bu da Apple'ın her 2-3 haftada bir satın alma gerçekleştirdiğini ortaya koyuyor. Ancak bu satın alımların birçoğunun gizli olarak gerçekleştiğini ve bizim bunlardan sadece 6'sını bildiğimizi belirtelim.
Apple, son 6 ay içinde 20'den fazla şirketi satın aldı

Apple CEO'su Tim Cook, geçtiğimiz günlerde CNBC'ye verdiği demeçte, Apple'ın son 6 ay içinde 20'den fazla şirketi satın aldığını açıkladı. Bu da Apple'ın her 2-3 haftada bir satın alma gerçekleştirdiğini ortaya koyuyor. Ancak bu satın alımların birçoğunun gizli olarak gerçekleştiğini ve bizim bunlardan sadece 6'sını bildiğimizi belirtelim.

Apple'ın 952 milyar dolarlık piyasa değeri göz önüne alındığında, şirketin yaptığı çoğu satın alma işlemi maddi olarak sonuçlanamayacak kadar küçük diyebiliriz. Bu da Apple'ın satın alma işlemlerini veya satın alma işlemleriyle ilgili bilgileri ifşa etmek zorunda kalmayacağı anlamına geliyor. Yani 20'den fazla satın almanın sadece 6'sını bilmemiz çok da şaşırtıcı bir gerçek değil.

Daha önce Apple'ın 2018 yılında satın aldığı ya da anlaşma yaptığı şirketleri sizlerle paylaşmıştık. Ancak yine de son 6 ayda gerçekleşen, satın almalara bir göz atalım.

Laserlike: Apple'ın mart ayında satın aldığı, haberleri takip etmeyi kolaylaştıran yapay zeka şirketi.

Stamplay: Yine mart ayında satın alınan API geliştirme girişimi.

PullString: Şubat ayı sonunda satın alınan, San Francisco merkezli sesli yapay zeka geliştiren oyuncak şirketi.

DataTiger: Bloomberg’ün şubat ayında alındığını bildirdiği İngiltere merkezli dijital pazarlama girişimi.

Platoon: 2016 yılında Apple'da 15 yıldan fazla süredir çalışan Denzyl Feigelson tarafından hayata geçirilen müzik dağıtım şirketi.

Silk Labs: Kamera gibi tüketici donanımlarına sığabilecek kadar hafif bir yazılım üzerine odaklanan girişim. Apple tarafından kasım ayında satın alındı.

Apple’ın geçmişte edindiği büyük satın almaların bir kısmının, 2017’de gerçekleşen 400 milyon dolarlık Shazam satın alması ve 2014’teki 3 milyar dolarlık Beats satın alması olduğunu da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.