Apple, haberleri takip etmeyi kolaylaştıran yapay zeka şirketi Laserlike'ı satın aldı

Apple, haberleri takip etmeyi kolaylaştıran yapay zeka şirketi Laserlike'ı satın aldı

The Information'ın yayınladığı rapora göre, Apple kısa bir süre önce Laserlike adlı yapay zeka şirketini satın aldı. Eski Google mühendisleri tarafından kurulan Laserlike, kullanıcıların çeşitli konulardaki haberleri takip etmelerini kolaylaştırmayı hedefliyor. Bir Apple sözcüsünün de The Information'ı doğruladığını belirtelim.

Bu arada anlaşmanın, 25 Mart etkinliğinde yayına alınacak olan haber abonelik hizmeti öncesinde olması da satın almanın oldukça mantıklı sebeplere dayandırıldığını gözler önüne seriyor. Laserlike aynı zamanda yapay zeka çalışmaları ile de biliniyor, çünkü şirket daha önce Google’da çalışan John Giannandrea’yı işe alarak yapay zeka odağındaki çalışmalarını da yakın zamanda yeniledi. Giannandrea şu anda Apple'ın Siri'si de dahil olmak üzere makine öğrenme çabalarına liderlik ediyor. Laserlike teknolojisi, dijital asistanın Apple News, Apple Music veya TV uygulaması gibi uygulamalar üzerinden konular önermesine yardımcı olabiliyor.

Laserlike, eski Google mühendisleri Anand Shukla, Srinivasan Venkatachary ve Steven Baker tarafından dört yıl önce kuruldu. Uygulama, kullanıcılara haberler, web, video ve çok daha fazlasını gösteren kişiselleştirilmiş bir "ilgi alanı arama motoru" oluşturmak üzere inşa edildi.

Apple'ın satın almasıyla birlikte LaserLike, web sitesinde kişiselleştirme özelliğini özünde tutmaya devam edeceğini söylüyor. Ayrıca şirket, Laserlike'ın temel misyonunun tüm web'deki herhangi bir konuda yüksek kaliteli bilgi ve çeşitli bakış açıları sunmak olacağını da belirtiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.