Apple, Google yöneticisi John Giannandrea ile anlaştı

Apple, Google yöneticisi John Giannandrea ile anlaştı

Teknoloji devi Apple yapay zeka alanında rakibi olan Google'dan önemli bir ismi kendi şirket bünyesine kattığını duyurdu.  Son olarak yapay zeka alanında üst düzey yönetici olarak görev alan John Giannandrea, özellikle iPhone'un yapay zekası Siri'yi geliştirmek için Apple'a katılıyor.

New York Times'da yer alan habere göre Giannandea, Tim Cook'a rapor veren 16 yöneticiden biri olacak. Kendisi Apple'ın “makine öğrenimini ve yapay zeka strateji" biriminin başına geçecek.

Apple'ın yöneticiyi şirket bünyesine katması bir zafer olarak kabul ediliyor. Zira özellikle ev asistanları konusunda  Amazon ve Google'ın arkasında kalan Apple, yapay zeka ve makine öğrenimi ile Siri'yi geliştirerek rekabette yerini güçlendirmek için bir fırsat yakalayacak.

Metaweb isimli bir girişimde CTO olarak çalışan Giannandrea, girişimi satın aldıktan sonra Google'a  ilk kez 2010 yılında katıldı. Google'da yapay zekanın öncelikli bir rol oynamasında büyük etkisi olan yönetici, Google arama sonuçlarının geliştirilmesine öncülük etmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.