5 bin 700 dolar seviyesine çıkan bitcoin, yılın en yüksek seviyesine geldi

Bugün gerçekleşen artış ile birlikte son 5,5 ayın en yüksek seviyelerine kadar çıkan bitcoin, 5 bin 778 dolar seviyelerine kadar yükseldi.
5 bin 700 dolar seviyesine çıkan bitcoin, yılın en yüksek seviyesine geldi

Geçtiğimiz yılın Aralık ayında 3 bin 500 doların altına düşerek yılın en düşük seviyesine gerileyen bitcoin, Nisan ayının ilk günlerinde ise yüzde 20 artarak son beş ay içindeki en yüksek seviyesine ulaşmıştı. 4 bin 993 dolar seviyelerine kadar çıkan bitcoin, bugün itibariyle önemli bir artış yaşayarak yılın en yüksek seviyesine çıktı. 

6 bin dolar olması bekleniyor

Geçtiğimiz yıllarda 19 bin dolar seviyelerine kadar çıkan bitcoin, geçen süre içinde önemli düşüşler yaşadı. Bugün gerçekleşen artış ile birlikte son 5,5 ayın en yüksek seviyelerine kadar çıkan bitcoin, 5 bin 778 dolar seviyelerine kadar yükseldi. Bitcoinin kısa süre içinde 6 bin dolar seviyelerine kadar çıkması bekleniyor. 

Geçtiğimiz yıl ile kıyaslandığında bitcoinin önemli bir düşüş yaşadığını da hatırlatalım. Bitcoin 2018 yılının Mayıs ayının ilk günlerinde 9 bin 800 dolar seviyelerinde işlem görüyordu. Bitcoinin pazar değerinin geçtiğimiz Kasım ayından bu yana ilk kez 100 milyar dolar barajını geçtiğini de belirtelim.

Bitcoinin 5 bin 700 dolar seviyelerinden işlem görmesi ile birlikte popüler kripto para biriminin pazar değeri 102 milyar dolara çıktı. Pazar değeri anlamında ikinci sırada olan ethereumun 17 milyar dolar, üçüncü sırada olan Ripple'ın ise 13 milyar dolar pazar değerine sahip olduğunu da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.