3 bin 500 doların altına düşen bitcoin, yılın en düşük seviyesine geriledi

3 bin 500 doların altına düşen bitcoin, yılın en düşük seviyesine geriledi

Geçtiğimiz Kasım ayının son günlerinde bitcoinin önemli bir düşüş yaşayarak 4 bin doların altına kadar gerilediğini sizlere aktarmıştık. Bugün yani 7 Aralık itibariyle düşüşüne devam eden bitcoin, 2018 yılının son günlerinde yılın en düşük seviyesine kadar geriledi.

26 Kasım tarihinde yaşadığı düşüş ile birlikte 3 bin 800 dolar seviyelerine gerileyen bitcoin, sonrasında bir artış yaşayarak tekrar 4 bin doların üzerine çıkmıştı. Bugün ise yaklaşık yüzde 11 oranında önemli bir düşüş yaşayan bitcoin, şu an 3 bin 400 dolar seviyelerinde seyrediyor.

Gece ise 3 bin 600 dolar seviyelerinde olan bitcoin yaşadığı düşüş ile birlikte 3 bin 300 dolar seviyelerine kadar geriledi. Sadece 24 saat içinde bitcoinin piyasa değeri yaklaşık olarak 4,8 milyar dolar düştü. Tüm haftaya baktığımızda ise bitcoinin piyasa değeri 14 milyar dolar düştü.

813 milyar dolardan 110,6 milyar dolara

Bu düşüşten neredeyse tüm altcoinlerin etkilendiğini de ekleyelim. Günümüzün en popüler altcoinlerinden olan Ripple yüzde 10, Ethereum ise yüzde 15 oranında büyük düşüşler yaşadı. Geçtiğimiz hafta 116 dolara kadar yükselen Ethereum şu an 87 dolardan satın alınabiliyor.

Tüm kripto paraların piyasa değerinin önemli ölçüde düşüş yaşadığını da ekleyelim. 2018 yılının Ocak ayında 813 milyar dolar olan kripto para piyasa değeri 2018 yılının son günlerinde 110,6 milyar dolar seviyelerine kadar geriledi. Bitcoin fiyatının düşmesi yatırım yapmak için bir fırsat mı yoksa bitcoin ve diğer altcoinler yavaş yavaş yolun sonuna mı geliyor bunu ise zaman gösterecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.