Bitcoin, yüzde 20 artarak son beş ay içindeki en yüksek seviyesine ulaştı

Kripto para birimi Bitcoin, yüzde 20 artarak 4 bin 993 doları gördükten sonra 4 bin 655 dolara döndü, piyasa hacmi ise 160 milyar dolara yaklaştı.
Bitcoin, yüzde 20 artarak son beş ay içindeki en yüksek seviyesine ulaştı

Kripto para birimi Bitcoin, yüzde 20 artarak 4 bin 993 doları gördükten sonra 4 bin 655 dolara döndü, piyasa hacmi ise 160 milyar dolara yaklaştı.

Yatırımcıların piyasadaki eğilimleri ile eğilimlerin geri dönüşlerini öngörmek için kullandıkları GTI Vera Convergence Divergence göstergesinin aylar sonra bitcoinde yeniden artış eğiliminin görülebileceğine işaret etmesiyle birlikte piyasada genel bir artış görüldü. Bitcoin, 2018'in mart ayından bu yana en büyük değer artışını yaşamış oldu. Kripto para birimi, bir önceki gün 4 bin 150 dolar civarında işlem görüyordu. Bitcoin harici diğer popüler kripto para birimleri Ethereum, Ripple ve Litecoin'in de kısa sürede en azı yüzde 5 olmak üzere değer kazancı yaşadığı görüldü. Litecoin'in değer artışı yüzde 10'un üzerine çıktı.

Bitcoin, kripto para birimlerini ana finans firmalarının gündemine iten ve perakende yatırımcılar tarafından yönlendirilen bir dönem olan 2017 yılının sonlarında 20 bin dolara yükselmişti. Ancak fiyatlar düştükçe Bitcoin de geniş ilgi görmeye başladı ve şimdi daha çok küçük riskten korunma fonları, teknoloji firmaları ve varlıklı kişiler tarafından destekleniyor.

Londra merkezli BCB Group'un CEO'su Oliver von Landsberg-Sadie, hareketin büyük borsalarda, yani ABD merkezli Coinbase ve Kraken ile Lüksemburg merkezli Bitstamp'ta yaklaşık 100 milyon dolarlık bir algoritma düzeniyle tetiklendiğini söyledi. Analistler, böyle bir artışa neden olan gizemli alıcının büyük siparişini açıklayabilecek kripto para birimi sektöründe herhangi bir habere veya gelişmeye ise işaret edemedi.

Geleneksel piyasalarda nadir görülen türden büyük fiyat hareketleri, likiditenin zayıf olduğu ve fiyatların oldukça opak olduğu kripto para birimi piyasalarında yaygın olarak karşımıza çıkıyor. Bu nedenle büyük büyüklükteki siparişler, algoritmik yatırımcılar tarafından alımları tetiklemeye meyilli oluyor.

Bitcoin arttıkça, bir saatte 6 milyon işlem gerçekleştiğini ve siparişlerin Asya menşeli borsalara yoğunlaşarak normal miktarın üç ila dört katına çıktığını da belirtelim.

Görsel Kaynak: Deposit Photos

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.