Spotify'dan Tinder'a ve Elon Musk'a 2019'un öne çıkan 1 Nisan şakaları

Spotify'dan Tinder'a ve hatta Elon Musk'a kadar 2019'un öne çıkan 1 Nisan şakalarını sizler için derledik.
Spotify'dan Tinder'a ve Elon Musk'a 2019'un öne çıkan 1 Nisan şakaları

Bu yıl 1 Nisan markalar ve tanınmış kişiler için renkli geçti. 1 Nisan'ı bir pazarlama imkanı olarak değerlendiren markalardan bazıları kendileriyle dalga geçerken, bazıları da başka markalara gönderme yapmayı ihmal etmedi. Google'dan Spotify'a, Tinder'dan Lego'ya ve hatta Elon Musk'a kadar 2019'un öne çıkan tüm 1 Nisan şakaları sizlerle. 

Google

Google'ın bu yıl gerçekleştirdiği birçok 1 Nisan şakasını dün sizlerle paylaşmıştık. Ancak bu şakalardan en sevileni Files uygulamasında yer alan fiziksel ekran temizleyicisi özelliği oldu. Kiri ve lekeleri tanımlamak için bir yazılım kullanan bu yeni özellik telefonunuzu kolayca temizliyor. Yapılan bu temizliğin ardından telefonunuzun ekranına kirlerin yapışmaması için uzun vadeli bir koruma kalkanı yerleştiren bu mucizevi ekran temizleyicisinin Android kullanıcılarının şimdiden gözdesi olduğunu söylemek mümkün. 

Duolingo

Duolingo ise 1 Nisan'da "Push Bildirimleri" bir adım ileri taşıyarak Duolingo Push özelliğini tanıttı. Her gün pratik yapmanın dil öğrenmede önemli bir rol oynadığını belirten Duolingo, pratik bildirimlerini ertelemeniz halinde Duolingo'nun maskotu Duo'nun yanı başınızda belireceğini ifade etti. Bu devasa baykuşun teşvik eden, hayal kırıklığına uğramış ve pasif agresif olmak üzere 3 farklı modunun bulunduğunu da belirtelim. Duolingo'nun günlük hatırlatmalarından yorulan kullanıcılara gönderme yapan bu 1 Nisan şakası aslında şirketin kendisine yönelttiği bir özeleştiri olarak da öne çıkıyor. 

OnePlus

Oneplus üreteceği yeni akıllı cihazın bir telefon değil #warpcar isimli bir elektrikli araç olduğunu duyurdu. Sitesinde araçla ilgili detaylı bilgilere yer veren şirket, aracın Tesla Model S'den daha yavaş ve daha düşük menzilli olarak tanımladı. OnePlus'ın 1 Nisan şakasında Tesla'ya gönderme yapması ise dikkat çekti. 

Spotify

Spotify 1 Nisan'da herkese Haftalık Keşif Çalma Listeleri yerine Discocover Weekly çalma listesi hazırladı. İlk bakışta bir yazım hatası gibi görünse de bu çalma listesi beğendiğiniz sanatçıların söylediği Discovery şarkılarını içeriyordu. Spotify 1 Nisan'da dahi insanlara yeni ve sevebilecekleri şeyler önermekten vazgeçmedi. 

NVIDIA

https://www.youtube.com/watch?time_continue=23

Nvidia, 1 Nisan'da GeForce RTX akıllı asistanı R.O.N.'u tanıttı. R.O.N. Apex oynarken size hayatta kalmanız için tavsiyelerde bulunuyor. Fransızca, İspanyolca ve Mandarince olarak konuşabilen R.O.N. gerektiğinde Reddit ve Twitch yorumlarında Trollere karşı savaş açıyor. Ancak bu akıllı asistanın en önemli özellikleri, agresif anlarınızda mikrofonu ele geçirerek ekip arkadaşlarınıza olumlu yorumlar yöneltmesi ve ailenizin dikkatini dağıtarak oyuna odaklanmanız gerektiğinde kimse tarafından rahatsız edilmeyeceğinizi garanti altına alması. 

Ant Financial

Alibaba'nın finansal servisler şirketi Ant Financial 1 Nisan'da dolandırıcılığı anlayabilen yeni bir "FBi-Phone" çıkaracağını duyurdu.Ant Financial bu telefonun yapay zeka ve blockchain kullanarak bir dolandırıcının sizi ne zaman arayacağını ön görebildiğini belirtti. Üstelik bu arama bir robot tarafından gerçekleşitriliyorsa, telefon bot ile etkileşime geçerek bir taraftan  baştan çıkarıcı robotik bir konuşma gerçekleştirirken diğer yandan yetkililere haber verecek. Ant Financial'ın paylaştığı GIF, katlanabilir telefonlara atıfta bulunurken şirket bu telefonu "cebinizdeki Batman" olarak tanımlıyor. 

Tinder

Kullanıcılar tinder'da genellikle fiziksel özellikleriyle ilgili yanlış bilgiler verebiliyor. Bu durumun farkında olan Tinder, boy doğrulama özelliğinin yakında yayına alınacağını 1 Nisan'da duyurdu. Şirket, boyunu doğrulamak için fotoğraf çekip platforma gönderen kullanıcılara bir onur rozeti vereceğini de ifade etti. Tinder bu özellikle birlikte 1.82'den uzun olduğunu iddia eden erkek kullanıcılarda yüzde 80 oranında düşüş beklediklerini de dile getirdi. 

Lego

Apple'ın iPhone'umu Bul özelliğine gönderme yapın Lego, 1 Nisan'da "Find My Brick" isimli yeni uygulamasını duyurdu. Find My Brick,bir yığın haline gelmiş birbirinden farklı Lego parçaları arasında ihtiyacınız olan parçayı kolayca bulmanızı sağlıyor. LEGO'nun bu 1 Nisan şakası birçok kullanıcı tarafından ihtiyaç duyulan bir özellik. Hatta kullanıcılar Lego'nun paylaştığı bu tweetin altına şirketin şakayı bir kenara bırakıp bu özelliği hayata geçirmesi gerektiğini ifade etti. 

Elon Musk

Bir Twitter şakasını eski bir "meme"i Auto-Tune ile birleştirerek Sound Cloud'da "RIP Harambe" isimli bir rap şarkısı yayınladı. Musk'ın hayali plak şirketi "Emo G Records"tan yayınlanan bu 2 dakikalık şarkı, Cincinati Hayvanat bahçesinde öldürülen goril Harambe'ye ithaf ediliyor. Harambe, Groillerin bulunduğu alana tırmanarak giriş yapan 3 yaşındaki bir çocuğu yakalamış ve sürüklemesi sonucunda vurularak öldürülmüştü. Açıkçası Musk'ın 1 Nisan şakası çok da sıcak karşılanmadı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.