Microsoft, Azure Blockchain servisini kullanıma sundu

Build developer konferansında önemli bir duyuru yapan Microsoft, Azure Blockchain servisini kullanıma sundu.
Microsoft, Azure Blockchain servisini kullanıma sundu

Geçtiğimiz dönemlerde blockchain teknolojisi ile ilgili önemli çalışmalar yapan Microsoft, Azure blockchain geliştirme kiti ve Azure Blockchain Workbench gibi çözümleri kullanıma sunmuştu. Bugün ise Build developer konferansında önemli bir duyuru yapan Microsoft, Azure Blockchain servisini kullanıma sundu.

Blockchain ağlarının oluşturulması ve yönetilmesi konusundaki karmaşıklığını ortadan kaldırmak için geliştirilen Microsoft Azure Blockchain servisi, kullanıcıların oldukça kolay bir şekilde blockchain ağları oluşturmalarına yardımcı olmayı hedefliyor. 

Temelde bir kurumsal hizmet olarak karşımıza çıkan Azure Blockchain servisi, kullanıcıların blockchain teknolojisi üzerine uygulamalar geliştirmelerine yardımcı olmak için tasarlandı. Azure ile entegre bir şekilde kullanılabilen Azure Blockchain servisi, ağınıza yeni üyeler eklemek, izinleri ayarlamak ve ağ sağlığı ve faaliyetlerini izlemek için araçlar da sunar.

J.P. Morgan ile bir iş birliği

Microsoft'un blockchain teknolojisi konusunda J.P. Morgan ile bir iş birliğine gittiğini de belirtelim. Azure Blockchain servisi J.P. Morgan'ın Quorum'u ile entegre bir şekilde kullanılabilecek. Konuyla ilgili bir açıklama da paylaşan Azure CTO'su Mark Russinovich, dünyanın en büyük blockchain geliştiricisi topluluğuna sahip olan ethereum protokolü üzerine kurulu olması nedeniyle Quorum'un doğal bir tercih olduğunu dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.