BluTV yapımı 7YÜZ, Avustralya'da dijital platformlarda gösterilecek

7YÜZ, Avustralya’da bir dijital platformda yer alacak ilk Türk dizisi oldu.
BluTV yapımı 7YÜZ, Avustralya'da dijital platformlarda gösterilecek

Türkiye'nin önde gelen dijital yayın platformlarından BluTV, yerli yapımları yabancı izleyicilerle buluşturmaya devam ediyor. Daha önce kendi orijinal içeriği Masum'u Netflix'e satan BluTV, bir diğer orijinal içeriği olan 7YÜZ'ün de Avustralya'da dijital platformlarda gösterileceğini açıkladı. 

Dizinin global distribütörlüğünü üstlenen Keshet International, uluslararası televizyon yayıncılığının kalbinin attığı MIPTV’de 7Yüz’ün, Avustralya’nın dijital VOD (video on demand / isteğe bağlı içerik) dijital platformu SBS’te seyredilebileceğini duyurdu. Bu, aynı zamanda BluTV için önemli bir ilki de taşıyor. 7YÜZ, Avustralya’da bir dijital platformda yer alacak ilk Türk dizisi oldu.

Yapımcılığını BirFilm’in üstlendiği, Tunç Şahin, Umut Aral, Alphan Eşeli ve Ceylan Özgün Özçelik’in yönettiği, 7 bölümden oluşan dizi, kendi içinde başlayıp biten yedi hikayeyi anlatarak her bölümünde karakterlerini en karanlık taraflarıyla yüzleştiriyor. Genco Erkal’dan Tilbe Saran’a, Cem Davran’dan Belçim Bilgin ve Melisa Sözen ile Damla Sönmez’e önemli isimlerin yer aldığı 7YÜZ, Türkiye’de yayınlanmasından iki yıl sonra Avustralya’da izleyicilerin beğenisine sunulacak.

Bunların yanında BluTV'nin Amazon Prime Video ile iş birliği yaptığını, bu anlaşmayla birlikte BluTV'nin Masum, Bozkır, Sıfır Bir – Bir Zamanlar Adana’da gibi orijinal içeriklerinin yanı sıra Türk televizyonlarının en çok izlenen dizilerinin de yine BluTV aracılığıyla Prime Video Almanya ve Avusturya’da izlenebileceğini hatırlatalım. 

Ayrıca BluTV'nin kurucusu ve CEO'su Aydın Doğan Yalçındağ'ın, Masum'un Netflix'e satılmasından sonra yaptığı BluTV'nin gelecek hedefleri ile ilgili açıklamasına buradan göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.