Volvo, araçları yakın zamanda yol durumu ile ilgili birbirlerini uyarabilecek

Volvo, trafik güvenliğini sağmalak amacıyla Tehlike Işık Uyarısı ve Kaygan Yol Uyarısı sistemlerini Avrupa'daki araçlarına yayacak.
Volvo, araçları yakın zamanda yol durumu ile ilgili birbirlerini uyarabilecek

Volvo, ilk kez 2016 yılında, İsveç ve Norveç'teki 90 Serisi otomobillerinde tanıttığı Tehlike Işık Uyarısı (Hazar Light Alert) ve Kaygan Yol Uyarısı (Slippery Road Alert) sistemlerini Avrupa'daki araçlarına yayacağını açıkladı.

İsveçli araç üreticisinin trafik güvenliğini artırmak amacıyla sunduğu güvenlik teknolojisi Volvo araçlarının birbirleriyle iletişim kurmasını sağlıyor. Bulut tabanlı bir ağ üzerinden çalışan teknoloji, araç sürücülerini yakındaki kaygan yol koşulları ve tehlikelere karşı uyarıyor. 

Volvo'nun gelecek hafta Avrupa'daki sürücülerine sunacağı güvenlik sistemi yeni model 2020 Volvo modellerinde olacak ancak sistem bir önceki modellere de sonradan entegre edilebilecek. 

Bağlanabilirlik (conntectivity) özelliğini araç-araç kategorisine taşıyan Volvo, veri paylaşımı ile trafik güvenliğine büyük bir katkı sağlayabileceğini düşünüyor. Sistem, tehlike durumunda herhangi bir Volvo sürücüsünün tehlike ışıklarını yaktıktan sonra bulut servisine bağlı tüm Volvo araçlarına bir sinyal gönderiyor ve olası kazaları önlemeye yardımcı olmak için sürücüleri uyarıyor. Özellikle kör noktalarda ve engebeli yollarda yolun durumu ile ilgili farkındalığın artırılması hedefleniyor.

Bu arada Volvo geçtiğimiz ay daha iyi sürücü davranışlarını ve daha güvenli sürüşü destekleme amacıyla bir takım duyurular yapmıştı. 2020'den itibaren, tüm Volvo araçları 180 km/saat  hız limitiyle sınırlandırılmış olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.