Medbelle dijital hastane geliştirmek için 7 milyon dolar yatırım aldı

A serisi yatırım turunda 7 milyon dolar yatırım alan Medbelle, sağlık sistemini dijitalleştiriyor.
Medbelle dijital hastane geliştirmek için 7 milyon dolar yatırım aldı

Sağlık işlemleri için uçtan uca bir platform sunan Medbelle, A turu yatırım serisinde 7 milyon dolar yatırım aldı. Signals Venture Capital liderliğinde gerçekleşen yatırım turuna Talis Capital, Mutschler Ventures, IBB ve Cavalry Ventures katılım gösterdi.

Bu arada Signals Venture Capital'in Alman sağlık sigortası Signal Iduna'nın yatırımcıları arasında yer aldığını belirtelim. Tanımayanlar için Medbelle'den bahsetmekte fayda var. 2016 yılında Leander de Laporte ve Daniel Kolb tarafından kurulan Medbelle, hastaların deneyimini dijitalleştirmeyi amaçlıyor. Bunun yanı sıra girişimin medikal tedavileri daha modern, kullanışlı ve kullanıcı odaklı hale getirmeyi amaçlıyor. 

Şirket, tıpkı bir "dijital hastane" gibi hastaların sağlık prosedürleri için web ve uygulama üzerinden numara almasını sağlıyor. Şimdilik estetik, obezite tedavisi ve göz hekimliği alanında hizmet veren Medbelle, ilerleyen süreçte ortopedi ve üreme tedavilerinde de kullanılabilecek. Medbelle'in şu anda sadece özel hastalara hizmet verdiğini de belirtelim. Ancak şirket Birleşik Krallık'ın Ulusal Sağlık Hizmeti, özel ve kamu sağlık sigortaları kapsamında da hastalara hizmet vermek istiyor.  

Medbelle kurucu ortağı Leander de Laporte konu hakkında şunları söylüyor: 

“Vizyonumuz, tüm hastaların tedavi yolculuklarını dijital olarak yönlendirebilecekleri ve bir düğmeye tıklayarak kişisel bakım alabilecekleri bir dünya yaratmak. Tıbbi prosedürler için büyük bir dijitalleşme ve hasta bakımı eksikliği var ve bunu tamamen değiştirme vizyonuna sahip kişiler çok az. Bu durum da, kalite ve fiyat şeffaflığı eksikliği, kötü iletişim ve hastaların tedavi yolculuklarında kendilerini yalnızlığa terk edilmiş ve ihmal edilmiş hissetmesi sonuçlarına yol açıyor. ”

Bu noktada de Laporte, sağlık kuruluşlarının ve uzmanlarının etkin bir biçimde operasyon yürütmek için gereken araçlardan yoksun olduğunu ifade ediyor. Bu durumun hüsrana, operasyonel kesintilere ya da boşluklara ve gereksiz sağlık ücretlerine yol açtığını belirtiyor. 

Medbelle bu durumu çözmek için dijital çözümler sunuyor. Medbelle Platform, Medbelle Care ve Medbelle Operating System'dan güç alan bu çözümler sayesinde hastalar provizyonlar konusunda daha fazla söz sahibi olabiliyor ve sağlık çalışanlarının tedavi yolculuğunu yönetmelerinde yardımcı olacak araçlara erişim verebiliyor. Erişim verilen araçlar arasında ilk muayenede faturalandırmaya, ameliyat sonrası bakımdan kontrollere kadar ağlık yolculuğunun birçok farklı aşaması yer alıyor. 

Medbelle'in rakiplerine baktığımızda Birleşik Krallık'ta faaliyet gösteren çevrimdışı klinik gruplarını ve geleneksel klinikleri görüyoruz. Bu noktada Medbelle'in kurucu ortağı, pazarın dijital öncelikli ve daha entegre bir hizmete hazır olduğunu ifade ediyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.