Amazon Türkiye, İstanbul için aynı gün teslimat hizmetini yayına aldı

Amazon.com.tr tarafından satılan ve gönderilen tüm ürünler için geçerli hizmetle Pazartesi’den Cumartesi’ye saat sabah 10:30’a kadar verilen siparişler, aynı gün akşam 17:00-21:00 saatleri arasında teslim ediliyor.
Amazon Türkiye, İstanbul için aynı gün teslimat hizmetini yayına aldı

Amazon Türkiye, geçtiğimiz eylül ayında faaliyet göstermeye başladığı zaman Amazon Türkiye'nin teslimat sisteminin nasıl işlediğini de sizlerle paylaşmıştık

Teslimat konusunda MNG Kargo ve AGT Kurye ile anlaşan Amazon Türkiye'de standart teslimat ve ekspres teslimat olmak üzere iki farklı seçenek bulunuyor. Standart teslimat büyük şehirlerden kırsal kesimlere kadar tüm bölgeleri kapsarken ekspres teslimat her yerde kullanılamıyor. Kullanıcıların ekspres teslimattan faydalanabilmek için alışverişi tamamlama aşamasında Ekspres Teslimat'ı seçmesi gerekiyor. Akabinde sipariş, İstanbul, Ankara, Bursa ve İzmir'deki teslimat adreslerine gönderildikten sonra 1 iş günü içinde, Türkiye'deki diğer şehirler için ise 2 iş günü içinde belirtilen adrese teslim ediliyor. Kırsal alanlar için ekspres teslimat seçeneği bulunmuyor.

Ekspres teslimat hizmeti, yalnızca Türkiye'deki uygun teslimat adresleri için sunuluyor. Yalnızca sipariş özeti sayfasında bu kargo seçeneği belirtilen ürünlerde geçerli oluyor. Ekspres teslimatın, belirtilen bir son tarihe kadar ve Pazartesi ile Cumartesi arasında geçerli iken Pazar günleri, bölgesel veya ulusal resmi tatil günlerinde geçerli olmadığını da belirtelim. Satıcı tarafından özel olarak sunulmadığı sürece Amazon.com.tr Pazaryeri'nde satılan ürünlerde ekspres kargo kullanılmıyor.

Aynı gün teslimat ücreti 12,90 TL

Ancak Amazon Türkiye, şimdi de İstanbul içi aynı gün teslimat hizmetini duyurdu. Amazon.com.tr tarafından satılan ve gönderilen tüm ürünler için geçerli hizmetle Pazartesi’den Cumartesi’ye saat sabah 10:30’a kadar verilen siparişler, aynı gün akşam 17:00-21:00 saatleri arasında teslim ediliyor. Birçok farklı ürün grubunda geçerli Aynı Gün Teslimat hizmetinde minimum sepet tutarı aranmıyor. Amazon.com.tr müşterileri yalnızca Amazon.com.tr’nin satıcı olduğu ürünlerde geçerli olan aynı gün teslimat hizmetinden 12.90 TL karşılığında faydalanabiliyor.

Platformda standart teslimat ücreti 4,90 TL iken, 100 TL'nin üzerindeki alışverişlerin standart teslimatı için herhangi bir ücret talep edilmiyor. Fakat 100 TL üzerinde ürün sipariş edip ekspres teslimat seçeneğini seçerseniz ekspres ücreti olan 7,90 TL her halükarda kullanıcıdan talep ediliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.