Amazon Türkiye'nin teslimat sistemi nasıl işliyor?

Teslimat konusundan MNG Kargo ve AGT Kurye ile anlaşan Amazon Türkiye'de standart teslimat ve ekspres teslimat olmak üzere iki farklı seçenek bulunuyor
Amazon Türkiye'nin teslimat sistemi nasıl işliyor?

Ülkemiz pazarına gireceği haberinden sonra uzun süredir beklediğimiz Amazon, bugün itibariyle Türkiye'deki faaliyetlerine fiilen başladı.

Bu süreçte, e-ticaret devinin ülkemizdeki işleyişinin nasıl olacağı, teslimat ücretleri ve süreleri gibi birçok konu da kullanıcıların merak ettikleri arasında yerini aldı. Biz de merak edilenlere bir nebze olsun ışık tutabilmek adına Amazon Türkiye'nin teslimat sürecini değerlendirdik.

Teslimat konusundan MNG Kargo ve AGT Kurye ile anlaşan Amazon Türkiye'de standart teslimat ve ekspres teslimat olmak üzere iki farklı seçenek bulunuyor. Standart teslimat büyük şehirlerden kırsal kesimlere kadar tüm bölgeleri kapsarken ekspres teslimat her yerde kullanılamıyor. Kullanıcıların ekspres teslimattan faydalanabilmek için alışverişi tamamlama aşamasında Ekspres Teslimat'ı seçmesi gerekiyor. Akabinde sipariş, İstanbul, Ankara, Bursa ve İzmir'deki teslimat adreslerine gönderildikten sonra 1 iş günü içinde, Türkiye'deki diğer şehirler için ise 2 iş günü içinde belirtilen adrese teslim ediliyor. Kırsal alanlar için ekspres teslimat seçeneği bulunmuyor.

Ekspres teslimat hizmeti, yalnızca Türkiye'deki uygun teslimat adresleri için sunuluyor. Yalnızca sipariş özeti sayfasında bu kargo seçeneği belirtilen ürünlerde geçerli oluyor. Ekspres teslimatın, belirtilen bir son tarihe kadar ve Pazartesi ile Cumartesi arasında geçerli iken Pazar günleri, bölgesel veya ulusal resmi tatil günlerinde geçerli olmadığını da belirtelim. Satıcı tarafından özel olarak sunulmadığı sürece Amazon.com.tr Pazaryeri'nde satılan ürünlerde ekspres kargo kullanılmıyor.

Amazon.com.tr'den verilen tüm siparişlerin teslimatları Pazartesi ile Cumartesi günleri arasında yapılıyor. Pazar günleri veya resmi tatil günlerinde ise teslimat gerçekleşmiyor.

Amazon.com.tr kargo ücreti

Platformda standart teslimat ücreti 4,90 TL iken, 100 TL'nin üzerindeki alışverişlerin standart teslimatı için herhangi bir ücret talep edilmiyor. Fakat 100 TL üzerinde ürün sipariş edip ekspres teslimat seçeneğini seçerseniz ekspres ücreti olan 7,90 TL her halükarda kullanıcıdan talep ediliyor.

Büyük şehirler için 2-3 iş günü olan standart teslimat süresi diğer şehirler için 3-5 iş günü, kırsal alanlar içinse 3-7 iş günü olarak belirlendi.

Görsel Kaynak: Deposit Photos

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.