Aydın Doğan Yalçındağ, Masum'un Netflix'e satılmasıyla ilgili açıklama yaptı

Aydın Doğan Yalçındağ, Masum'un Netflix'e satılmasıyla ilgili açıklama yaptı

Dün sizlere BluTV orijinal yapımı olan Masum'un Netflix bünyesine katıldığı bilgisini paylaşmıştık. Konuyla ilgili olarak BluTV'nin Kurucusu ve CEO'su Aydın Doğan Yalçındağ, Twitter üzerinden bir açıklama yaptı. Bu açıklamayla BluTV ile ilgili sis perdesi de aralanmış olduk. Böylelikle BluTV'nin kendi içeriğini Netflix'e satmasıyla akıllarda oluşan soru işaretlerine de net cevaplar geldi. Yalçındağ'ın açıklamaları, yerli içeriğin globale açılmasının son derece önemli olduğunu da kanıtlıyor.

Aydın Doğan Yalçındağ, BluTV'nin üçüncü senesini iki gün önce kutladıklarını ve bu süre içinde 4 milyondan fazla kullanıcıya ulaşarak 2018'de abone sayısını bir önceki yıla göre dört kat artırdıklarını söyledi. Yalçındağ'ın paylaştığı verilere göre platformda her ay yaklaşık 3 milyon saatten fazla içerik tüketimi gerçekleştiriliyor. BIuTV'nin ana vizyonunun sadece içerik lisanslayan bir platform olmak değil, Türk izleyicisine orijinal içerik üretimi ile birlikte birçok yenilik sunmak olduğunu söyleyen Yalçındağ, teknoloji şirketi olarak da birçok yeniliğin altına imza atmanın BluTV için önemli olduğunu sözlerine ekliyor.

Masum 180 ülkede yayınlanacak

BluTV ekibi, Masum dizisinin, önce BIuTV'de, daha sonra televizyonlarda yayınlandıktan tam iki sene sonra 180 ülkede yayınlanmak üzere Netflix'e satılmasını bir başarı olarak görüyor. Ayrıca hatırlatalım; Netflix de globaldeki büyüme sürecinde House of Cards gibi yapımları, BluTV dahil olmak üzere birçok farklı yayıncıya lisanslamıştı.

Kendilerini orijinal yapımları Türk izleyicisi ile buluşturmaya ve bu vesile ile farklı tür, konseptler ve yetenekleri de keşfederek Türk film ve dizi sektörüne katkıda bulunmaya adamış bir platform olarak gördüklerini söyleyen Yalçındağ, Masum'un satışından elde ettikleri gelirle yine Türk yapımlarına yatırım yapacaklarını söylüyor. Burada parantez girmek istiyorum; dünkü yazımızda BluTV'nin yerli içeriğe daha fazla yatırım yapması gerektiğinden, kullanıcılarını bu şekilde elinde tutabileceğinden bahsetmiştim. Aydın Doğan Yalçındağ'ın söyledikleri de BluTV'nin bu konuda çalışmalar yaptığını kanıtlıyor. Bunun da sevindiririci bir haber olduğunu söyleyebiliriz.

BluTV'nin 60 milyon TL'lik içerik yatırımı

Yalçındağ'ın açıklamasında dikkat çeken bir detay da bugüne kadar Masum, Sahipli, Çalınmış Hayatlar, 7Yüz, Sıfır Bir, Bize Gezmek Olsun, Dudullu Postası, 140 Journos Parayı Vuranlar, Yaşamayanlar, Bartu Ben, Bozkır olmak üzere 12 orijinal yapımı bulunan BluTV'nin kurulduğu günden bu yana Türk film ve dizi sektörüne 60 milyon TL aktaraması. Bu rakamın artması da platformun en büyük hedefi olarak karşımıza çıkıyor.

Yalçındağ, Netflix'in Türkiye'de operasyonlara başlamasını çok sıcak karşıladıklarını, ülkemizdeki internet televizyonculuğu algısını güzel bir rekabet içerisinde birlikte güçlendirdikleri için de çok mutlu olduklarını sözlerine ekliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.