Apple'ın satın aldığı dergilik uygulaması Texture'a biçtiği değer: 485 milyon dolar

Apple'ın geçtiğimiz yıl şirket bünyesine kattığı ve 28 Mayıs'ta fişini çekmeye hazırlandığı dergilik uygulaması Texture'ın en az 485 milyon dolara satın alındığı ortaya çıktı.
Apple'ın satın aldığı dergilik uygulaması Texture'a biçtiği değer: 485 milyon dolar

Teknoloji devi Apple'ın geçtiğimiz yıl satın aldığı dijital dergicilik platformu Texture, bildiğiniz üzere 28 Mayıs'ta tüm kullanıcılarına kapanıyor. Henüz bu haber sıcaklığını kaybetmemişken, şirketin dergilik uygulamasını ne kadara satın aldığı ortaya çıktı. Buna göre Apple'ın, bünyesine kattığı uygulamaya 3 yıl içerisinde en az 485 milyon dolar ödediği belirtildi.

Bildiğiniz üzere dergilik uygulaması Texture, geçtiğimiz haftalarda uluslararası basına tanıtılan Apple News+'ın çekirdeğini oluşturuyordu. Texture'ın kapanması ile birlikte iOS kullanıcıları Apple News+'a geçecek. Ancak Apple News+ Android işletim sistemli cihazlari desteklemiyor. Bu bağlamda Apple'ın 28 Mayıs'ta ipini çekeceği Texture'un yerini alacak Apple News+ erişim artık Android kullanıcıları için mümkün olmayacak.

NewYork Times'ın paylaşımlarına göre en az 485 milyon dolarlık satın alma,100 milyon dolarlık bir ön ödeme ile başlıyor. Büyük bir yayın grubu olan Condé Nast, Hearst, Meredith ve Rogers Media'ya yapılan ödemelerden Texture yatırımcısı olan KKR de faydalanıyor. Öte yandan anlaşma gereği ilk yıl en az 145 milyon dolar ödemeyi garanti eden Apple, ikinci ve onu takip eden yılda da şirketlere en az toplam 240 milyon dolar ödeme sözü verdiği belirtiliyor. 

Şu anda bünyesinde 300 dergi bulunduran Apple News + aylık yaklaşık 10 dolarlık bir abonelik ücreti ile hizmet veriyor. Kullanıcısına bir aylık ücretsiz abonelik hakkı tanıyan uygulamaya, ilk aydan sonra ücretli abonelik ile ulaşılabiliyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.