Apple, yeni  News+ uygulamasını tanıttı

Apple, Türkiye İş Bankası‘nın katkılarıyla sizlere aktardığımız Apple Özel Etkinliği'nde yeni News+ uygulamasını tanıttı. News+ uygulaması ile The Newyorker, Time, Variety, Rolling Stones, Vanity Fair,  Happier, CQ, Wired ve National Geographic gibi okuyucuların gözdesi olan 3 binden fazla dergi kullanıcıların ilgisine sunuluyor.

Eğlence, moda, haberler ve politika, sağlık, yaşam tarzı ve seyahat gibi birçok farklı kategoride faaliyet gösteren dergilerin yer aldığı Apple News+ uygulamasında tüm dergilere tek bir noktadan erişilebiliyor.

Dergiler "Live Cover" özelliğiyle Live Photos benzeri kapaklara kavuşurken, Apple News uygulamasında gördüğümüz Top News sekmesi üzerinden tüm makaleler tek bir yerden görüntülenebiliyor. Aynı zamanda dergilerde Apple News+'a özel infografiklere de yer veriliyor.

Dergilerin tüm sayılarına erişebildiğiniz Apple News+'ta My Magazine sekmesiyle geçmişteki görüntülemelerinizin yanı sıra kişiselleştirilmiş önerilerle de karşılaşabiliyorsunuz. Dergiler ise News+'a özel tasarımlarını kullanıcılarla paylaşabiliyor. Cihazlara göre farklı tasarımlar sunabilen yayıncılar kullanıcılara yeni ve özel bir deneyim yaşatmış oluyor.

Basılı dergilerin yanı sıra The Cut ve Tech Crunch gibi dijital mecralara da yer veren News+ kullanıcıların bu yayınlara abone olmasını sağlıyor. Etkinlikte kişiselleştirmeyi önceliklendiren bu platformun kullanıcı gizliliğini ihlal etmediğine de değinildi. Etkinlikte "Sizin ne okuduğunuzu bilmiyoruz ve reklam verenlerin sizi takip etmesine müsaade etmiyoruz." ifadesi vurgulandı.

3 binden fazla dergiye premium erişim sunan Apple News+, aylık 9.99 dolar'a ABD'li kullanıcıların ilgisine sunuluyor. Etkinlikte tüm bu dergilere abone olmanın maliyetinin 8 bin dolar olduğu da ifade edildi. Ek bir ücret almadan aylık 9.99 dolara aile paylaşımı özelliğinin de kullanılabildiği söylenirken, herkesin kendi cihazın bu içerikleri tüketebileceği de eklendi. İlk ay ücretsiz olan Apple News+, İngilizce ve Fransızca dillerinde Kanada'da yayına alıncak. The Star gazetesi dahil olmak üzere Kanada'nın yerli yayınlarına da yer verecek olan yayınlarına da Apple News+, 2019'un sonbaharında Avustralya ve Avrupa'da da yayına alınacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.