E-scooter girişimi Movo, 22 milyon dolar yatırım aldı

İspanya merkezli mikro mobilite girişimi Movo, Seaya Ventures ve Cabify'ın katılımıyla 22 milyon dolara finansman sağladı.
E-scooter girişimi Movo, 22 milyon dolar yatırım aldı

Avrupa'da girişimcilik ekosistemi Londra'nın gölgesi altında kalsa da, son zamanlarda İspanya pazarı da dikkatleri üzerine çekmeye başladı. Madrid merkezli araç paylaşım uygulaması eccocar'ın aldığı yarım milyon dolarlık yatırımın ardından, bir yatırım haberi de mikro mobilite girişimi Movo'dan geldi.

İspanya merkezli girişim, Seaya Ventures ve Cabify'ın katılımıyla 22 milyon dolara finansman sağladı.

Girişim, finansmanı şirketi konsolide etmek, diğer pazarlardaki operasyonların genişlemesini hızlandırmak ve ortak hareketlilik filosunu artırmak için kullanmayı planlıyor. 

Güney Amerika pazarına odaklanan girişim, şu anda Meksika, Şili ve Peru'da faaliyet gösteriyor. Filosunu bu Güney Amerika'da genişletmek isteyen Movo'nun bir sonraki hedeflediği ülkeler arasında ise Arjantin, Brezilya, Uruguay ve Peru var. 

Bölgede Uber'in yerel rakibi Cabify'in bir parçası olan Movo'yu rakiplerinden ayıran en büyük özellik ise faaliyet gösterdiği şehirlerde belediye yönetimleriyle birlikte çalışıyor olması. Öte yandan girişim, yerel yönetimlere mikro mobil taşımacılıkla ilgili politikaları oluşturmaya yardımcı oluyor. 

2017 yılında kurulan girişim, kentlerde alternatif bir mobilite sunmak için e-scooterlarını piyasaya sürdü. Scooter'ları tamamen elektrikli olan Movo, verimlilik, teknoloji ve temiz enerjiyi ürünleri ile birleştirerek çevre kirliliğine karşı savaşıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.