Amazon, genişleyen yasaklardan dolayı Amazon Go mağazalarına nakit kabul edecek

Amazon, nakitsiz ödeme yöntemi ile hizmet veren mağazaların ABD eyaletlerinde üst üste yasaklanmasının ardından Amazon Go mağazalarında nakit kabul etmeye hazırlanıyor.
Amazon, genişleyen yasaklardan dolayı Amazon Go mağazalarına nakit kabul edecek

Teknoloji, her alanda olduğu gibi perakende sektöründe de hem tüketiciye hem de işletmelere muazzam kolaylıklar sağlıyor. Mesela, ekspres kasalara hepimiz aşinayızdır herhalde. Aldığımız birkaç parça ürünü, sıra beklemeden kendimiz okutup, ücretini ödeyip çıktığımız mağazalarda, bu kasalar oldukça pratik bir ödeme yöntemi olarak kabul ediliyor.

Express kasaların yanında son yıllarda sayıları giderek artan diğer bir ödeme yöntemi ise mobil uygulamalar ile hayatımıza giren temassız kredi kartları ya da sanal kartlar. Bu uygulamalara verilebilecek en güçlü örneklerden birisi de Amazon Go'dur şüphesiz. Teknoloji devi, Amazon Go ile sektöre bambaşka bir boyut getiriyor. Müşterileri takıntısı olan şirket, ilk kez 2016'da duyurduğu Amazon Go ile müşterilerin telefonlarına yükledikleri sanal kartları ile alışveriş yapmalarına imkan tanıyor.

Amazon'un Just Walkout Technologyadını verdiği, bilgisayarlı görüş derin öğrenme, yapay zekanın gücü ile birleşen Amazon Go, ancak herkes için bir teknoloji nimeti değil. Zira Amazon Go ve benzer uygulamalar, bir süredir piyasada haksız rekabet yarattığı iddiası ile ABD eyaletlerinde yasaklanıyor.

Son olarak geçtiğimiz mart ayında  New Jersey Valisi Phil Murphy, nakitsiz ödeme ile hizmet veren perakende mağazaları ve restoranları yasaklayan bir sözleşme imzaladı. Bu karar, New Jersey'i Philadelphia'dan sonra mağazalarda yalnızca nakitsiz ödemelerin geçerliliğini yasaklayan ikinci eyalet konumuna düşürdü. 

Yasağın geçerliliğine ilişkin görüşler diğer eyaletlerde de hızlıca yayılıyor. CNBCde yer alan habere göre ise Amazonun buna bir çözümü var. Şirket, kasiyersiz mağazalarında nakit kabul etmeye çalışarak bu soruna bir çözüm üretmeye çalışıyor.

Amazonun nakit ödeme uygulamasına nasıl geçeceği henüz net değil. Kasiyerlerin geri gelmesi ya da nakit ödeme noktalarının olacağı yapılan tahminler arasında. Ancak kesin olan nokta şu ki her iki çözüm önerisi de maliyet, zaman ve konfordan oluşan üçgeni yıkacak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.