E-ticaret dikeyinden e-ihracata genişleyen Hobium 3 yılda 20 kat büyüdü

2018’de platformuna 4,2 milyon ziyaretçi alan hobium.com, ayda 1000’den fazla yurtdışı, 10.000’den fazla yurtiçi ve pazaryeri teslimatı gerçekleştiriyor.
E-ticaret dikeyinden e-ihracata genişleyen Hobium 3 yılda 20 kat büyüdü

El işi ve örgü alanında malzemeler satan Karkom Dijital tarafından 2014 yılında yayına alınan e-ticaret sitesi Hobium.com, 2018 yılına dair verilerini paylaştı. Platformunda 20’den fazla marka ve 5000’den fazla ürüne yer veren Hobium.com, farklı meslek gruplarından kadınları birbirinden farklı ürünlerle buluşturmayı hedefliyor.

Ziyaretçi ve ciro oranları

2018’de platformuna 4,2 milyon ziyaretçi alan hobium.com, bu ziyaretçilerin yüzde 76’sının kadın, yüzde 24’ünün ise erkek olduğunu belirtiyor. Ziyaretçilerin yüzde 41’ini ise 25 - 34 yaş aralığındaki kullanıcılar oluşturuyor. Site yüzde 77 oranında mobil üzerinden ziyaretçi alan hobium.com yüzde 18 oranında masaüstü, yüzde 5 oranında tablet üzerinden ziyaretçi alıyor. hobium.com'un 3 yılda 20 kat ciro artışı yakaladığını söylemekte de fayda var.

Yeni ürün ve platformlar

Bu arada hobium.com'un La Mia, Yarnend ve Loren gibi markalar üreterek örgü severlerin ihtiyaçlarını karşılamaya devam ettiğini de belirtelim. Hatta girişim 2018’in Ağustos ayında Örgü Modelleri adı altında yeni bir içerik sitesi kurarak 1000 ücretsiz örgü tarifini kullanıcılarla paylaştı.

Bunu yanı sıra kullanıcıları da içerik üretmeye teşvik eden Hobium, kullanıcıların Örgümodelleri.com’da yazar olup yazı yazdıkça Hobium.com’da kullanabilecekleri indirimler kazanmasını sağladı. Aylık 100 bin ziyaretçi alan Örgü Modelleri, içerik pazarlamasının ve kullanıcı odaklı yaklaşımın iyi bir örneği olarak gösterilebilir.

İndirimlerin yanı sıra Hobium.com, örgüye gönül veren kadınlarla beraber örgü kitleri hazırlayarak bu kitleri satışa çıkardı. Böylece girişim, kadınların üretimdeki gücünü arttırırken, kadınlara ek gelir kazanacakları bir iş modeli oluşturmayı da başardı.

Hobium Global ve E-İhracat

Uzun süredir Türkiye e-ticaret ekosisteminin gündeminde olan e-ihracat konusu, Hobium’un da faaliyet alanında yer alıyor. 75 ülkeye e-ihracat yapan Hobium, ağırlıklı olarak ABD, Kanada ve İngiltere’ye gönderim yapıyor. Dünyanın her yerinden müşterilere 2 gün içinde teslimat yapan Hobium, ayda 1000’den fazla yurtdışı, 10.000’den fazla yurtiçi ve pazaryeri teslimatı gerçekleştiriyor.

Bu verilerin yanı sıra Hobium’un sosyal medya üzerinden duyurduğu yardım kampanyaları ve etkinliklerle kullanıcılarına doğrudan dokunmayı hedeflediğini söyleyebiliriz. Amacı Etiyopya’daki yetimhaneye yardım etmek olan 11 yaşındaki örgü tutkunu Jonah’a Hobium’un el örgü ipi göndererek bu projeye destek vermesi bunun en güzel örneklerinden biri.

Etkinlik kısmında ise Hobium’un faaliyet alanını dijitalin dışına taşıyarak Beşiktaş Deniz Müzesi’nde atölyeler, konserler ve söyleşilerle dolu Örgüfest isimli bir festival gerçekleştirmesi, kullanıcılarıyla daha sağlam ilişkiler kurmasını sağlamış olabilir.

Bana kalırsa hobium.com, girişimcilerin e-ticaretteki dikeylerden nasıl faydalanabileceğine dair güzel bir örnek teşkil ediyor. Özellikle girişimin, içerik sitesine, atölyelere ve e-ihracata yönelik hamleleri dikeylerin de ciddi bir genişleme alanına sahip olduğunu gösteriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.