Y Combinator Demo Day 2019'da sahne alan 168 girişim

Y Combinator Demo Day 2019'da sahne alan 168 girişim

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve kürsel girişim ekosisteminin gözü üzerinde olan Y Combinator'un düzenlediği ve iki gün süren S19 Demo Day'de girişimler sahne aldı. Bu sene ilk kez rekor katılımla gerçekleştirilen etkinlikte iki gün boyunca hem ana sahnede hem de arka sahnede yapay zeka teknolojisine sahip girişimler dikkat çekti.

Gelişmekte olan pazarlarda özellikle Çin ve Güney Amerika'ya odaklanan girişimlerin yanı sıra Afrika için hizmet ve ürün sağlamak isteyen girişimlerin de hiç de az olmadığına tanık oluyoruz.

Geçtiğimiz yıl sene Türkiye'den isimlerin sahne aldığı etkinlikte bu sene maalesef ülkemizi temsil eden bir isim olmadığını paylaşalım. Hazırsanız, girişimleri incelemeye başlıyoruz!

Basement: Bir sosyal ağ olan Basement, sadece en iyi arkadaşlarını eklemek isteyen öğrenciler için tasarlanmış. Bir çeşit Instagram ve WhatsApp karışımı olan ağ, samimiyetinin gücüne inanıyor. Zira uygulama, kullanıcılarının Facebook'ta olduğu gibi şişirilmiş arkadaş sayısına ulaşmalarına izin vermiyor. Kullanıcıların en fazla 20 arkadaş ekleyebildikleri sosyal ağda filtre ve fenomenlere de yer yok. 

Basilica: Büyük veri, yapay zeka sistemlerini kurmaya odaklanan ekipler için hayati bir önem taşıyor. Ancak bu verilerin toplanması hem zaman hem de maliyet açısından hiç de ekonomik değil. Basilica, transfer öğrenme yönteminin işletmelere 1 milyon yerine sadece 1000 veri noktasıyla doğru AI oluşturmalarını sağladığını iddia ediyor.

Bento Club: San Francisco merkezli girişim, yemek teslimat şirketi olarak karşımızda. Ekonomik fiyatlı öğle yemekleri teslim etmek misyonu ile kurulan girişimin hedef kitlesi ise ofis çalışanları. Organik bir büyüme gösteren girişimin, müşterilerinin %38'si ağızdan ağıza pazarlama ile Bento Club’a üye olmuş. Müşterilerinin tavsiyeleri üzerine yeni müşteriler kazanan girişim, teslimatları tek tek yapmak yerine, iş yerindeki bir noktaya bırakması ile dikkat çekiyor.

CosmicJS: WordPress'e alternatif olmak isteyen girişim, şimdiden Dailymotion, KFC, MLB gibi farklı sektörlerde hizmet veren şirketleri müşterisi olarak bünyesine katmış. Aylık geliri, yaklaşık 10 bin dolar olan şirketin, yine her ay ortamala %15 dolaylarında büyüdüğü belirtiliyor. Tek bir oturum ile birden fazla platformda içerik üretilmesini ve yönetilmesini sağlayan CosmicJS, API ve kaynak içeriğinin herhangi bir web sitesi ya da mobil uygulamaya entegre edilmesini sağlıyor.

Docbot: Girişim, kolonoskopi prosedürlerini geliştirmek için gastroenteroloji uygulamalarına yönelik AI özellikli,  bilgisayarlı tarama platformu sunuyor.  Her yıl 20 milyon Amerikalı'nın kolonoskopiye girdiğine dikkat çeken Docbot,  doktorların kolon kanserine neden olabilecek kolon poliplerini her zaman tanımlayamadığını belirtiyor. Kolon poliplerini gerçek zamanlı olarak algılayan Docbot, bugüne kadar 2.000'den fazla prosedürde kullanılmış.

Lumos: Güçlü bir kitle kaynak aracı olan Lumos, sağlık sektöründe çalışan profesyonellere yönelik bir uygulama. Aylık 15 dolar ödeyerek, doktorlara tıbbi konulara yönelik bir tür soru-cevap arama motoru olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle, tıp öğrencilerinin uygulamaya büyük ilgi gösterdikleri belirtiliyor.

Ravn: Savunma sanayi için giyilebilir teknolojiler üreten Ravn, özellikle piyadelerin güvenliğini sağlamak istiyor. Ravn, silahların, dronların göremediği ancak askerlerin ve kolluk kuvvetlerinin kör noktaları görmelerini sağlayan baş üstü göstergeleri yaratmış.

Okteto: Açık kaynaklı bir sistem olan Kubernetler için geliştiricilerin test karar sürelerini  4 kat daha hızlı yinelemelerine ve iyileştirmelerine yardımcı olan bir uygulama geliştirme platformu. Kurucular, Docker ve diğer işletmeler için uygulama platformları oluşturma konusunda onlarca yıllık deneyime sahipler. Okteto, Kubernetlere yönelik bulut tabanlı uygulamalar geliştirmede standart bir yol bulmayı amaçlıyor.

Traverse Technologies: Traverse, rüzgar ve hidro elektrik üretimi için potansiyel bölgeleri belirlemeye yönelik bir yazılım kullanıyor. Tespit ettiği alanları ucuz bir fiyatla satın alan şirket, sonrasında bu arazileri başka alıcılara satıyor. Örneğin: 750 bin dolara satın aldıkları bir arazinin 5 milyon dolara satılabileceğini tahmin etmiş.

Team Mobot: Team Mobot, gerçek cihazlarda bilgisayarla isteğe bağlı bir mobil uygulama test hizmeti olarak karşımıza çıkıyor. Uygulamaları, fiziksel olarak test eden bir robot filosu olan Team Mobot, bu sayede QA testi, spot hataları gibi  sorunları tespit edebiliyor. Arkasında derin öğrenme olan Team Mobot filosu, uygulamaları test ettikçe, öğrenebiliyor. Şirket, ilk olarak Nesnelerin İnterneti ve tıbbi cihazlara odaklanmak istiyor.

Keynua: Belge imzalanmalarının uzun kimlik doğrulama prosedürlerine maruz kalındığı Latin Amerika ülkeleri için geliştirilen Keynua bir video uygulaması.Bir belgenin sözlü olarak kabul edilebilmesi için kullanıcısı kendisini kısa bir videoya kaydediliyor. Kayıtlara geçen bu video, kimlik doğrulamak için kullanılıyor.

Edyst: Edyst, Hindistan’daki kolej öğrencilerine yönelik iş bulma umuduyla hazırlanan çevrimiçi bir kodlama kampıdır. Şirket, kursu alan her öğrencinin en az 5 iş görüşmesi alacağını garanti ediyor. Şu anda, öğrencilerin katıldığı kurslar doğrudan kolejler tarafından ödeniyor. Ortak kurucular, Edystin Hindistan'daki daha düşük seviyeli üniversitelerin yerine geçebileceğine inanıyor.

54gene: 54gene Afrika'nın 23andMe'si olmayı hedefliyor. Şirket, rakip şirketlerin kullanıcılarının çoğunlukla beyaz olduğundan ötürü, verilerinin sınırlı olduğunu söylüyor. 54gene, Afrika'ya odaklanarak,  göz ardı edilebilecek DNA markörlerini tespit etmeye ve tanımlamaya yardımcı olabileceğini belirtiyor. Kurucu ortağı Abasi Ene-Obong, Londra Üniversitesi'nde kanser biyolojisi alanında doktora derecesine sahip.

Slapdash: Girişim sıklıkla yavaş çalışan kurumsal uygulamalardaki dosya ve mesajları bulmayı kolaylaştırıyor . Slapdash, çalışanların Slack, Dropbox, Asana, Salesforce ve Google gibi tüm ofis yazılımlarını çalıştırabilecekleri, masaüstü yazılım hızında bir alan oluşturuyor. Kullanıcılar tüm uygulamalarında arama yapabiliyorlar. Zamandan tasarruf sağlayan Slapdash, bu sayede çalışanların daha üretken olabilecekleri savunuyor.

AccioJob: AccioJob, Hindistan’da kolej öğrencilerini işverenle buluşturan bir kariyer sitesi. Okullardan, öğrencilerini bir işe yerleştirmek için 10.000 dolar alan girişim, şirketlerden ise istihdam başına ücret alıyor. AccioJob ile birçok kolejin iş birliği yapmak isteyeceği kaçınılmaz. Zira,  ülkede kolej mezunlarının sadece üçte biri işe girebiliyor. Bunun nedeni ise okulların genellikle öğrencilerini yerel işverene yönlendirmeleri olarak gösteriliyor. Girişim, öğrencileri kişisel bilgilerini ve notlarını toplayarak, şirketlere sunuyor. 

YourChoice: Doğum kontrolde devrim yaratmak isteyen YourChoice, erkek doğum kontrol hapı üretiyor. “Dünyanın önde gelen sperm fizyologlarından ikisi” ile YourChoice, spermdeki ABHD2 ve ANT4 proteinlerini hedef alarak “hiçbir yan etkisi olmadan” % 100 etkili bir hap ürettiklerini söylüyor. Ayrıca girişim, kadınlara yönelik hormonsuz bir doğum kontrol hapı üzerinde çalışıyor.

CentaurLabs: Tıbbi görüntü veri kümelerini ölçeklendirmek için doktorları işe alıyor ve bu kişileri AI'yi eğitmek için kullanmak istiyor. Gelecekte, doktorlar ve hastalar için ikinci görüşler sağlamak üzere bir tanı sistemi kurmayı hedefliyorlar.

Travelchime: Seyahat planlamak için Google Dokümanlar, haritalar, bloglar, arkadaş önerileri ve rezervasyon siteleri gibi birçok seyahat aracını bir araya getiren Travelchime,tüm bunları Google Doküman stili arabirimde birleştiriyor. Kullanıcılar daha sonra platform üzerinden kendilerine uygun gördükleri rezervasyonu yapabiliyorlar.

Taobotics: Markaların, ürünlerini mağazalarda tanıtmasına ve reklamına yardımcı olmak için Çin'deki süpermarketler için otonom robot üreticisi. Bir robotik uzman ekibi ile girişim, insanların bir robottan ürün satın alma ihtimalinin mağaza satış yardımından 7 kat daha fazla olduğunu söylüyor. Taobotics, kısa süre önce 1000 perakende robotun satılması için niyet mektubu aldığını duyurdu.,

 Truora:Latin Amerika’daki şirketlerin yaşayabileceği olası dolandırıcıklıkları önlemek için kurulan Truora, platformda saatte 10.000’den fazla kontrol talebini inceliyor. Arka plan kontrollerinin her birini 3 dolara yapan şirketin, Uber ve Rappi gibi şirketler şimdiden müşterileri arasında yer alıyor. Girişim, Şili, Brezilya, Meksika, Peru ve Kolombiya'da hizmet veriyor.

Seawise Capital: Hindistan'daki ihracatçılara yönelik ticari krediler sunan bir girişim olan Seawise Capital, 2019 yılının üçüncü çeyreğinde 5 milyon dolar borç vermeyi hedefliyorlar. Girişimin kurucuları, verdikleri her kredi için % 10 komisyon aldıklarını ve  son 1,5 ayda 550 bin dolar kredi kullandıklarını söylüyorlar. Girişim, 2020 yılının ilk çeyreğinde 25 milyon dolar kredi vermeyi planlıyor.

PerShop: PerShop, tüketicinin tercih ettiği markalardan, kendi bedenine ve arzu ettiği fiyat aralığına göre ürünleri öneren kişileştirilmiş  bir alışveriş sitesi olarak karşımıza çıkıyor. Girişim, daha sonra kişiselleştirilmiş, hedefli e-ticaret reklamları satmayı planlıyor.

PrometheusHavadan karbondioksiti ayırarak bunu benzine dönüştürdüğünü söyleyen girişim, şimdilik büyük damıtma sütunlara kullanıyor. Ancak girişim kurucusu Rob McGinnis, yakın gelecekte damıtma işleminin karbon nanotüp membranlarıyla yapılacağını belirtiyor.

Loonify Space: Küçük satslara yönelik uygun fiyatlı, zamanında, özel bir tanıtım sunan Loonify Space, donanım performansını ve atış doğruluğunu en üst düzeye çıkarmak için akıllı yazılım algoritmalarımızın gücünden yararlanıyor.  Lansmanlarını 9 Mayıs’ta yapmak isteyen girişim, kendisinin bir roket şirketi olmadığını belirtiyor.

Unicorn: E-scooter pazarına farklı bir iş modeli ile girmeye çalışan Unicorn, kullacısına aylık 50 dolar vermesi halinde bir e-scooter kiralayabileceğini söylüyor.

Supernova: Tasarımların kodlanmasına yardımcı olan Supernova, onları en iyi uygulamaları izleyen üretime hazır koda dönüştürür. Şirkete göre Supernova’nın yapay zekası bir ürünün amacını anlayabiliyor, gezinti öğeleri, butonlar ve daha fazlasını ayırt edebilir.

Kovi: Latin Amerika'daki isteğe bağlı sürücülere yönelik kiralık araba sağlıyor. Şu anda caddelerde  yaklaşık 300 aracı olan girişim, bu yıl içinde  3.000 kiralama talebi almış. Şirket, Latin Amerika’daki sürücülerin yüzde 70’inin araçlarını kiraya vermek isteyeceklerini tahmin ediyor.

Deel: Deel, inşaat sektöründe evrak ve israfı ortadan kaldırmak için sözleşmeleri, ödemeleri ve vergileri bir arayüzde topluyor. Girişim, işletmelerden aylık 10 dolar üyelik alırken, ödeme başından da %1 komisyon alıyor.

COUTURME: Kadınlara yönelik kişisel moda tasarım platformu olan COUTURME,  yapay zeka teknolojisi ile düğün ve özel günlere yönelik uygun elbiseler tasarlıyor. Platformda, kullanıcılar elbise kriterlerini belirledikten sonra yazılım, onlara bu kriterlere uygun seçenekler sunuyor. 30 gün içinde teslim edilen ürünleri ile COUTURME, geçtiğimiz Ocak ayında ilk siparişlerini aldı. Şirket, yaklaşık 3 ayda %50 büyüdü.

Sunsama: Sunsama, çalışanların belirli bir günde çalışması gereken işleri tanımlamaları ve yönetmelerine yardımcı olmak için Trello, JIRA ve Asana gibi SaaS araçlarıyla entegre olan bir görev yöneticisi olarak hizmet veriyor.

Nowports: Latin Amerika'da paletlerin fabrikadan kamyona, tekneden depoya ve perakendeciye ulaşmasına yardımcı olan bir nakliye şirketidir. Üçüncü nesil bir nakliye şirketi tarafından başlatılan Nowports'un, ABD şirketlerinin gerekli yerel anlayışa sahip olmadığı durumlarda başarılı olabileceği belirtiliyor.

Encarte: Dijital satın almalarda, tüketicinin en çok arzu ettiği şeylerden biri de ödemenin zahmetsizce, mümkünse tek bir tuş ile yapılabilmesi. Encarte ise tüketicinin bu arzusunu yerine getirebilen bir girişim. Herhangi bir e-ticaret mağazasında tek bir tıklamayla ödeme getiren bu tarayıcı uzantısı,  şu anda 500.000'den fazla Shopify mağazasını destekliyor. Verileri bulut yerine yerel olarak depolayan uzantı,  tüm takip numaralarını izleyebiliyor. Girişim, tüm bunların yanı sıra kişiselleştirilmiş promosyonlar sunarak  "sanal e-ticaret kredi kartı" da oluşturulmasını sağlıyor.

AmpUp: Şimdilik  Bay Area’da çalışan sistemi ile AmpUp, elektrikli araç şarj endüstrisinin Airbnb’si olmak istiyor. Kullanıcıların kendi belirledikleri fiyatlarla araç şarj cihazlarını kiralamaya imkan veren AmpUp, bu alanda güçlü bir ağ olabilir.

Atomic Alchemy: ABD'de 10 yıllardır tartışılan  bir sorunu çözmek için kurulan girişim, tıbbi, araştırma, keşif ve endüstriyel kullanım için dünyanın en güvenilir radyoizotop tedarikçisi olmayı hedefliyor. Dünyanın en büyük radyofarmasötik tüketicisi olan ABD'de talebin bir kısmını üniversite araştırma reaktörleri karşılasa da, ihtiyaç duyulan malzeme tedarikinin bir kısmı Rusya'dan sağlanıyor. Kaynakları ulusal sınırlar içinde tedarik edilmesini sağlamak isteyen Atomic Alchemy, bu konuda iddialı olduğunu belirtiyor.

Jetpack Aviation: Jetpack uçan bir motosiklet inşa ediyor. Şirket, jet motorunun SF'den Mountain View'e on dakikada ulaşabileceğini ve tek araçlık bir garajda uygun olduğunu söylüyor. Tam ölçekli prototiplerinin yıl sonuna kadar yapılması gerektiğini tahmin ediyorlar. Şimdiye kadar 9 ön sipariş aldılar ve satışlarda yaklaşık 4,1 milyon dolar değerinde oldular. Şirket kurucuları daha önce JB10 adlı bir FAA onaylı Jetpack inşa ettiler.

Thrive AgricGirişim, Nijerya'daki küçük çiftçilerin, mahsullerini büyütmelerine ve ürünlerini satmalarına yardımcı olmak için kitle kaynak kredilere erişmelerine yardımcı oluyor. Thrive Agric, bugüne kadar 14.000 çiftçi ile çalışmış. Girişim, hedefinin 2022'ye kadar Afrika genelinde 1.000.000 çiftçiye ulaşmak olduğunu belirtiyor. Thrive Agric’e göre bu alanda 54 milyar dolarlık bir pazar fırsatı var.

Skill-lync: Hindistanlı girişim, anlamını yitirmiş kolej müfredatlarına yönelik yapılabilecek bir dizi dijital kurs ile makine mühendisliği öğrencilerini hedef kitlesi yapıyor. Halihazırda 2.800 öğrenciyi eğitim veren ekibin, aylık gelirinin 82.000 dolar olduğunu paylaşalım.

Rebank: Bankacılık işlemlerini tüm hesaplarda otomatikleştiren Rebank, işletmelerin bankacılık iş akışını öğrenerek gerçek zamanlı uyarılar gönderiyor. Düzenli ödemeleri takip altına alan araç, üyelik modeli ile çalışıyor. Girişim, platforma giriş için müşterilerinden aylık 50 dolar talep ediyor.

AXDRAFT: Küçük çaplı şirketleri iş yükünden kurtaran AXDRAFT,  doldurulması tekrarlanan belgeleri otomatikleştirmelerine yardımcı oluyor. Böylelikle girişimlerin rutin belgeleri hazırlamak ve yeniden okumak gibi zaman alıcı işlere vakit ayırmalarına gerek kalmıyor. Şirket, girişimlerin sözleşme gibi belgeleri hızlı ve ücretsiz bir biçimde doldurmalarını da destekliyor. Öte yandan sözleşmeleri gözden geçirmeye yönelik bir hizmet kapsamında girişimlerden 25 dolar talep ediyor.

Glide: Web sayfaları veya mobil uygulamalar oluşturmayı kolaylaştıran hizmetlere yönelik oldukça büyük bir eğilim var. Glide, müşterilerin Google Sheet üzerinden, kolayca iyi tasarlanmış mobil uygulamalar oluşturmalarını sağlıyor. Uygulama, sayfaları oluşturmayı kolaylaştırmanın yanı sıra,  sitedeki bilgileri hızlıca güncellemeye sağlayan özelliğe sahip. Premium iş modeli ile hizmet veren Glide'ın  kullanım ücreti 99 doları bulabiliyor.

Boundary Layer Technologies: Boundary Layer Technologies, hydrofoil teknolojisi kullanılarak yüksek hızla sahip konteyner gemileri inşa eden bir girişim. Şirket, prototipini sadece 10 haftada 150.000 dolar maliyetle inşa etti. San Francisco merkezli girişim, Los Angeles ve Şanghay arasında seyahat edecek  hızlı yük gemileri inşa etmek istiyor.

Synova Life Sciences: Synova Life Sciences, bir hastanın yağından kök hücre alınmasını kolaylaştıran tıbbi bir cihaz inşa ediyor. Şirket, “modifiye edilmiş şok dalgaları” kullanan cihazı ile kök hücrelerin mevcut solüsyonlardan 30 kat daha hızlı yağ elde etmesini sağlarken, iki kat daha fazla hücre sağlıyor. Bugüne kadar 14 farklı doktorun kullandığı cihaz ile 45 işlem yapıldı.

Keeper: Özellikle serbest meslek çalışanlarına yönelik kurulan Keeper, bu kişilerin otomatik olarak vergi beyanlarını yapmalarını sağlıyor. Şirket, müşterilerinden otomatik banka talimatı isteyerek tüm işlemleri gerçekleştiriyor.

FlockJay: Teknoloji dünyasında gelişmiş satış tekniklerini öğreten bir platform olan FlockJay, 12 hafta boyunca bootcamp kursiyerlere koçluk ve mentorluk hizmeti sunuyor. Girişim, tamamı iş görüşmelerinde olan ve yüzde 40'ı zaten teknoloji endüstrisinde yeni kariyerlere imza atan 17 öğrenci ile ilk kurs turunu başlattı.

CityFurnish: Hindistan'da bir mobilya kiralama pazarının tedarikçisi olan CityFurnish, aylık bir ücret karşılığında Delhi, Pune, Mumbai ve Bangalore'deki müşterilerine mobilya temin ediyor. Girişim, mobilyalara yönelik ücretsiz bakım ve taşıma hizmeti sunuyor. CityFurnish'e kayıtlı  10.000 abone olduğunu paylaşalım.

Bottomless: Kahve tutkunlarının çok sevebileceği bir girişim olan Bottomless, müşterilerinin kahvelerinin sürekli stoklu olmasını sağlıyor. Bottomles’in iki önemli görevi var. İlki, kahve öğütücülerinin altına yerleştirilen internete bağlı bir ölçek öğütücüde sürekli kahve olmasını sağlıyor. Diğeri ise azalmakta olan kahveyi algılayan sensörler, kahve siparişi veriyor. Meraklıları yıllık 36 Avro ödeyerek Bottonless’a üye olabiliyorlar.

Heart Aerospace: İsveç ve ABD’de ofisleri bulunan Heart Aerospace, dünyanın her yerine bölgesel seyahatler için en hızlı, en uygun fiyatlı ve sürdürülebilir hava taşımacılığını oluşturmak istiyor.  Girişime göre ilk uçakları ES-19, 400 km  bir menzile sahip. Uçak ayrıca 19 yolcuyu taşıyabiliyor. Girişim, 2025 yılına kadar uçağın ticari operasyon için onaylı olmasını sağlamayı amaçlıyor.

Windsor: Windsor, şirketlerin kullandığı farklı uygulama veri servislerini tek bir platfromda toplamalarına yardımcı oluyor. Bu verileri birbirine entegre eden sistem sayesinde, uygulama, sunucu ve veritabanı aktivitilerini ya da hataları tek bir zaman çizilgesinde görebiliyorlar.

PreFlight: PreFlight, UI testlerini tamamen otomatikleştirmeye ve şirketlerin özellikle QA çalışmalarına yönelik işe alma gereksinimini ortadan kaldırmaya çalışıyor. Şirketin Chrome uzantısı, geliştiricilerin kullanıcı eylemlerini kaydetmesine ve sağlam testler yürütmesine yardımcı olabilir. Sadece iki haftadır aktif olmasına karşın, kullanıcılar PreFlight ile birlikte toplam 55.000 test gerçekleştirdiler.

CareerTu: 2018 verilerine göre ABD’de yaklaşık 328 bin Çinli öğrenci akademik hayatını sürdürüyor. Ülkedeki Çinli öğrencilere yönelik dijital  hizmet veren dijital pazarlama okulu, WeChat, öğrencilerin eksik yönlerini tamamlamaları için yardımcı oluyor. Anlaşılan, ülkede bulunan öğrencilerin nerdeyse yarısı WeChat’e üye. Zira girişim, 160 bin kayıtlı öğrencisinin olduğunu belirtiyor. Geçtiğimiz yıl kurulan girişim bugüne kadar 700.000 dolar gelir elde etmiş. Girişimin bir sonraki hedefinin Çin’de yaşayan öğrencilere destek vermek olduğunu paylaşalım.

Convictional: Yüksek büyüme potansiyeli olan tedarikçilere yönelik çok kanallı bir B2B  e-ticaret platformu olan  Convictional, self-servis ve entegre bir e-ticaret deneyimi başlatarak işletmelerin tüm B2B müşterilerine  toptan satış yapmalarını sağlıyor. Siparişler, web, e-mail ve satış ekipleri arasında otomatikleştiren girişim, bu şekilde süreçleri hızlandırmayı amaçlıyor.

Vectordash: Vectordash, herhangi bir Mac'i güçlü bir oyun PC'sine dönüştüren bulut tabanlı bir oyun başlatıcısı olarak karşımızda. Vectordash başlatıcısı, yerel olarak yüklemek zorunda kalmadan terabaytlık oyunlara sınırsız erişim sağlar. Şirket servis için ayda 28 dolar alıyor.

Doorport: Doorport, apartmanlardaki intercom sistemlerini kameralı birer akıllı kapı açma sistemlerine çeviriyor. Girişimin Advance adını verdiği küçük bir cihaz ile ile, ev sahipleri kapılarının önündeki kişileri görebiliyor ve içeri girmelerini sağlıyorlar. Şu anda San Francisco, Oakland ve New York’ta plot uygulamada olan Doorport’un ürün ücreti  henüz belli değil. Ancak Advance,  mevcut intercom sistemini 15 dakikalık bir kurulum, minimum yazılım ve donanımla daha akıllı hale getiriyor.

Intact Therapeutics: Sağlık sektöründe hizmet vermek isteyen diğer bir girişim ise Intact Therapeutics. Şirket, gastrointestinal hastalıklara yönelik akıllı jel üreterek, lokal ilaç dağıtımı sağlamak istiyor. Şimdiden bir ilaç markası ile anlaşan şirket, özel olarak oluşturduğu jel ile bağırsak hastalıklarına çözüm bulmayı amaçlıyor. Jel’in öte yandan birçok hastalığa karşı kullanılabileceği de belirtiliyor.

Cuanto: Şu anda 5 Latin Amerika ülkesinde aktif olarak hizmet veren Cuato, şirketlerin mallarını WhatsApp ve Instagram üzerinden satmalarını sağlayabilecek bir ödeme üzerinde çalışıyor. Zira, girdiği pazarlarda hedef şirketlerin %80’nin bu satış kanallarına yoğunlaştığı belirtiliyor. Öte yandan şirketin nihai bir gelir modeli daha var. Cuanto, nüşterilerinden elde ettiği verileri Latin Amerika'daki işletmelere kredi sağlamak için kullanmayı planlıyor.

Closer Sports: Closer Sports, sporcuların fanlarla bağlantı kurması için canlı bir akış platformu yaratıyor. Kurucu ortaklar, ürünlerinin, ESPN'in ve mevcut sosyal medya servislerinin eksikliklerini doldurmasını istiyor. Instagram'dan farklı olarak, girişim sporcuların canlı yayınlarına erişim için ücret almasına izin veriyor. Şirketin şimdilik 500 ücretli abonesi bulunuyor.

Datamode: İşletmelerin veri hatlarındaki problemleri tanımlayan Datamode, bu sayede ekiplerin zaman alıcı  ve pahalı süreçten tasarruf  etmelerini sağlıyor. ABD merkezli girişim, geçtiğimiz sene aralarında Movity kurucusunun da olduğu ekip üyeleri ile dikkat çekiyor.

Schoolable: Finansmana erişimin Afrika'da kaliteli eğitimin önündeki en büyük engel olduğuna inanan girişimin öncelikli hedefi, okulların değer zincirindeki tüm oyuncularına uygun maliyetli finansman sağlamak. Özellikle okul ödemelerinin geciktiği Afrika’da özel okullarda eğitim gören çocukların ebeveynlere ve okullara yönelik geliştirilen uygulama ile , okul ödemelerinin zamanında yapılması sağlanmak isteniyor.

Brew.com: Son yıllarda giderek ilgi ile dinlenen Podcast’ler kimilerine göre iyi bir para kazanma yöntemi olabiliyor. Brew.com, kullanıcıladan ayda 5 dolar talep ediyor ve Podcast yaratıcılarının içeriklerinden para kazanabilmeleri için onlara yardım ediyor. Girişim, YouTube fenomenleri Boogie2988 and Jack Vale’in de aralarında 8 içerik türü ile yayın hayatına başladı. Bekleme listesinde ise 200 kadar içerik üreticisinin olduğunu paylaşalım.

Sapling Intelligence:Girişimin, derin öğrenme tabanlı yazım asistanı, marka mesaj ve içeriklerini  satış, medya ya da müşteri desteği gibi farklı birimlerin hedef kitlesine uygun hale getiriyor. Girişim, tarayıcı eklentisini Zendesk ve Salesforce, Facebook, Google ve birçok teknoloji şirketine entegre etmiş bile.

Evo.DoEvo’nun akıllı botları sayesinde, dijital ürünlerdeki hatalar insan müdehalesi olmadan bulunabiliyor. Şirket, AI özellikli botların, bir insanın denediği test cihazından daha hızlı ve daha verimli çalıştığını belirtiyor.

Reelables: Ofis içindeki taşınabilir demirbaşlara yönelik bir takip cihazı olan Reelables, bunu izlenebilir ince bir bant ve mobil uygulama ile sağlıyor. 10 etiket karşılığında 99 Euro talep eden girişimin, ilk pilot projesini Çin General Electric ile hayata geçirdiğini aktaralım.

Docucharm: API’si sayesinde kullanıcılarının belgelerini yapılandırılmış verilere dönüştüren girişim, belge işleme iş akışlarını otomatikleştiriyor. Sistem, müşteriye geri dönme hızı, belge işlemi süreçlerini hızlandırma gibi iyileştirmeler yapıyor.

Ultralight: Ultralight, oyunlar ve masaüstü uygulamalarında HTML kullanıcı arabirimi oluşturmaya yönelik kullanılan bir çapraz platform uygulama geliştirme aracı. Şirketin hedefi, GPU hızlandırmalı özel bir işleyici sağlayarak Chromium'u değiştirmektir. Ultralight, uygulama geliştirme aracının  çoğu programlama diliyle uyumlu olacağını belirtiyor.

Pachama: Dünyadaki ormanları korumaya  ve karbondioksit emisyonundan doğacak hasarları önlemek isteyen Pachama, bunu makine öğrenmesi, uydu görüntüleme, ve LIDAR teknolojisi kullanarak yapmak istiyor.

Trexo Robotics: Trexo Robotics, serebral palsili hastaları tekerlekli sandalyeden daha iyi bir çözüm sunan bir çözüm geliştiriyor. Girşim,  hastalığı olan çocuklar için bir robot cihaz sağlamaya odaklanmıştır. Şirketin ilk ürünü ailelere ayda 1.000 ABD Doları karşılığında satışa sunulacak. Şirket şu anda 5 birimin kurulu olduğunu ve ABD ve Kanada'da kullanım için onaylandığını söylüyor.

Modoo Technology: Kendisini ‘dünyanın en küçük fetüs takip etme ekranı olarak tanımlayan Modoo, anne karnındaki bebeklerin kalp atış hızını ve hareketlerini ölçmek için kullanılıyor. 2017’den bu yana Çin’de 200 dolar birim fiyatı ile satılan Modoo Technology ürünleri ile şirket, geçtiğimiz yıl 3,4 milyon dolar gelir elde eti.

Eclipse Foods: Bitkisel ürünlerden yaptığı süt ürünleri ile dikkat çeken Eclipse Foods, vegan tüketicileri hedefliyor. Şirkete göre, ürünlerinin tadını hayvansal ürünlerden ayırt etmek imkansız. Girişim, kendi bitki işleme teknolojisi ile geleneksel süt ürünlerinin risk taşıdığı  sağlık, çevresel sorunlara bağlı kalmadan, tüketicilerinin ihtiyaçlarını karşılıyor.

Middesk: Middesk, B2B alanında hizmet veren şirketleri,  krediler, yatırımlar, satın almalar ve daha birçok konuda güvence altına almak istiyor.  Kendisini geniş bir işlem yelpazesinde konumlandıran Middesk, şirket müşterilerinin her birinde risk ve uygunluk değerlendirmeleri yapmak için gerekli bilgileri merkezileştiriyor.

Flower Co.: ABD’de 2020 yılında marijuana tüketiminin 2017 yılına göre %162 oranında artması bekleniyor. Flower.Co artan talebi karşılamak üzere kurulan ve üyelik yöntemi ile hizmet veren bir girişim. Ürünlerini toptan satış ile pazarlayan girişim, abonelerinden 79 Avro yıllık ücret ve her ürün satışından %10 kar alıyor. Ayda yaklaşık 700 üyesine 200 bin dolarlık marijuana sattığını paylaşalım.

Volk Wireless: Volk Wireless, taşıyıcıya gerek kalmadan ücretsiz bir veri planı olan  Android akıllı telefon yapıyor, Kurucu ortaklar, bağlantıları paylaşmak ve telefon ağı kurmak için uzun mesafeli kablosuz donanım kullandıklarını söylüyor. Volk Fi ağı güvenli, sansüre dayanıklı ve herkese açık. Girişim,  cihazın 3700 mAh batarya gücü ile kullanıcısının  tüm gün gün internete bağlı kalabileceğini belirtiyor.

Kalshi: Girişim, sadece spor üzerine bahis yapmak yerine, Kalshi, Brexit'in ayın sonunda gerçekleşmesi veya bir Oscar kazanması gibi herhangi bir konuda herkesin bahis oynamasına izin veriyor. Kullanıcılar birbirleriyle bahse girebilecekleri platformun, 200 ülkede yasal hale getirilen iki lisansı var. Bahis başına %7 komisyon alan Kalshi, kumar oynamaktan çok bir vadeli işlem piyasası gibidir görüyor kendisini.

Bensen: Derin öğrenmenin bir örneği olan Bensen, kullanıcılarının restoranlardan Siri, Google Assistant ve Alexa gibi ses asistanları aracılığıyla sipariş almasına izin vermelerini sağlıyor. Konum başına yıllık 3 bin dolar talep eden girişim,  yılın sonunda iki restoran zincirinde piyasaya sürülecek. Bu arada ses ile sipariş pazarının  2022 yılında 40 milyar dolara ulaşacağını paylaşalım.

Socrates Intelligence: Yaklaşık 1.4 milyarlık nüfusu ile dünyanın en kalabalık ülkesi Çin’de konu kitap okumaya geldiğinde halkın büyük bir ilgisi olduğunu söyleyebiliriz. Ancak ülkede her 480.000 kişi başına sadece 1 kütüphanenin düşmesi gibi trajik bir gerçek var. Yılda 56 dolar ödeyerek, aynı anda 3 kitap kiralama şansı veren Socrates Intelligence şimdilik 10 bin aboneye ulaşmış bile. Girişim, e-kitaplar, sesli kitaplar ve dergilerin ardından Çin için “her şeyi depolamak” için plan yapmayı planlıyor.

Overview: Özellike 7/24 üretim yapan  ve robot teknolojisine sahip fabrikalarda iş akışını gözetlemek zor olabilir. Overview, üretim robotlarının izlenmediği zamanlarda kamera ve AI teknlolojisi ile onları gözetleyen bir sistem. Robot ayarlarının bozulması durumunda, herhangi bir tahribatı ya da hatalı üretimi öncelek için onları kapatması ile dikkat çekiyor.

Instapath Inc: Kanser biyopsilerine yönelik sonuçları almak bir hafta gibi süre alabiliyor. Instapath, doktorlaarın muayenehanelerinde aldıkları doku örneğini test etmelerini sağlıyor. 5 dakika içinde alınan sonuçlar ile tanı koyulabilirken girişim ,tam otomatik bir patoloji laboratuvarı inşa ediyor. Prosedür başına 200 dolar talep eden girişim, şimdiye kadar 500 biyopsi yapmış.

Saratoga Energy:  Karbon nanotüplerini CO2'den sentezlemek için 6 yıl boyunca çalışan girişim, bir üretim süreci geliştirdi ve patentini aldı. Girişim, çelikten daha güçlü ve daha hafif olan karbon nanotüplerini havacılık, yapı, batarya üretimi gibi sektörlerde hizmet veren üreticilere daha düşük fiyatlarla satıyor.  Saratoga, son iki yılda 2 milyon dolarlık hibe fonu sağladı.

NaturAll Club: NaturAll Club'a  ait ürünler meyve ve sebze özünden üretiliyor. Ürünlerle, Çok sert kimyasallara maruz kalmadan kıvırcık saçlı kadınların ihtiyaçlarını karşılamaya odaklanılıyor. Şirketin ilk ürünü taze avokado ile yapıldı  bile. 6 ayda 2 milyon dolar satış elde eden girişim hızlı büyüyen doğal kozmetik pazarında iddialı bir isim olabilir.

Demodesk: Demodesk, satış demoları sunmanın ve müşterilerin yazılımınızla gerçek zamanlı olarak etkileşim kurmasına izin veriyor. Herhangi bir cihazla çalışan Demodesk, indirme olmadan hızlı bir şekilde hizmet sağlıyor.

 Dyneti Technologies: The Wharton Business School ve UC Berkley mezunu iki kadın girişimci tarafından kurulanDyneti Technologies,  kredi kartlarını mobil cihazlara scan edilerek bir ödeme sistemi geliştirdiler. Dyneti Technologies, derin öğrenme ve mobil mühendisliğinin birleşimi. Girişim, teknolojisiyle yüzde 50’den fazla dolandırıcılık ve işletmeler için yüzde 5’lik dönüşüm sağladığını belirtiyor.

The Juggernaut: Güney Asya öykülerine odaklanan bir abonelik yayını olan Juggernaut,  serbest yazarlar kiralayarak, günde bir hikaye yayımlamalarını istiyor. The Juggernaut’ın kullanıcılardan aldığı aylık ücret 5 dolar.

Searchlight: Searchlight, şirketler ya da kişiler adına referans kontrolleri sağlayan bir girişim. İş adayları, Searchlight'ın birinin çalışma stili, ideal ortamı ve beceri seti hakkında raporlar topladığı ve düzenlediği referansları göndermeye davet eder. Searchlight, ABD'de yıllık 30 milyon kalifiye işçiyi araştırmak için iş başına ortalama 250 dolar kazanıyor.

Allo: Tam anlamıyla gerçek bir topluluk oluşturmak isteyen Allo, bir mahalledeki yerel halkın birbirlerine olan yardımlarını biraz daha kolaylaştırıyor.

AI Insurance: Sigorta şikayetlerine yönelik bulut tabanlı bir yazılım olan AI Insurance, her şikayetten binlerce saati kurtarabileceklerini düşünüyor. Bunu yapay zeka desteği ile yapmaya hazırlanan şirketin önünde biraz yol var. Zira, girişim şu anda yeterli miktarda veriyi toplamak için uğraşıyor.

Nebullam: Kuruluşu sürdürülebilir bir şekilde gıda güvenliği ve üretimine odaklanma fikri olarak başlayan Nebullam’ın amacı gelecekteki yiyecek sanatını yaratmak. Girişim, verimi en üst seviyeye çıkarabilen ve maliyetleri en aza indirebilen dikey bir tarım küpü ve diğer ekipman satıyor Nebullam'ın Model Çiftliği şu anda marul çeşitleri, fesleğen gibi otlar ve birçok çeşitte yeşil yeşillik üretiyor.

Pronto: Latin Amerika’daki küçük şehirlerde araç paylaşım uygulaması olarak hizmet veren Pronto, ödemeleri kredi kartı yerine nakit alıyor. Sürücülerin ayda, 59-99 $ bir abonelik ücreti ile kayıt olabildikleri Pronto’nun aylık kullanım sayısı 62.000 .

LEAH Labs: Köpek sahipleri, minik dostları için kemoterapiye yılda 500 milyon dolar harcıyorlar, ancak tedavi yöntemi, onları tedavi etmekten çok yaşamlarını biraz daha uzatabilmek için yapılıyor. LEAH Labs, güçlü bir yeni tedavi yöntemi olan Car T hücrelerini kullanarak köpeklerde B hücreli lenfoma kanserini tedavi etmek istiyor. Şirketin amacı tedavi masraflarını 5 bin doların altına düşürmek olduğunu paylaşalım.

Visly: iOS, Android ve web sistemlerine yönelik aynı ürünü yeniden oluşturmak için çok fazla zaman harcayan geliştiricilerin sadece yüzde 15'i bunu basitleştirmek için araçlar kullanıyor. Bu sözlerin sahibi Visly, platformlar arası UI geliştirme paketi, farklı cihazlara yönelik  tutarlı uygulamalar oluşturmayı hızlı ve kolay hale getiriyor.

Mudrex: Girişim, insanların kripto para biriminden başlayarak programlama bilgisi olmadan algoritmik işlem yapmasını sağlıyor. Sadece geçen hafta 150.000 dolarlık bir işlem hacmi gören Mudrex, kullanıcıların geçmiş ticaret verilerine karşı test edebileceği ticaret modelleri oluşturuyor. Bunu sürükle ve bırak arayüzüyle sağlayan girişim müşterilerinden  yıllık 300 dolar alıyor.

ReleafReleaf, Afrika'daki gıda fabrikalarının daha verimli çalışmasına yardımcı olacak makineler üretiyor. Girişime göre, gıda fabrikalarının yüzde 90'ı, hammaddeleri yeterince hızlı işleyemedikleri için kapasite altında çalışıyorlar. Releaf, fabrikaların makine paralarını hızla çıkardığını ve kullanımda olduklarını belirtiyor.

Brain Key: Brain Key, 3D MRI verilerini kullanarak beyin hastalıkları teşhisi koyan bir girişim. Birçok doktor MRI'dan 2D dilimlerini teşhis için kullanmasına rağmen, Brain Key, Parkinson alt tiplerini uzmanlardan% 35 daha doğru tanımlamak gibi şeyleri yapmak için verileri 3D olarak analiz edebildiklerini söylüyor. Girişim, 2 yıl içinde dünya çapındaki hastanelere girmeyi  hedefliyorlar.

Qwest: Qwest, insanların kulüpler ve barlar gibi mekanlarda sıraya girmeden para ödemelerini sağlıyor. Şu anda 2 şehirde 10 yerde hizmet veren girişim, bu yıl 6 şehirde 100 mekanda olmayı beklediklerini belirtiyor. Girişim, özellikle müzik ve spor etkinlikleri gibi etkinlikleri büyümeyi hedefliyor.

Withfriends: Barlar, tiyatrolar ve kuaförler gibi küçük işletmelere yönelik üyelik programı olan Withfriends’in platformuna şimdiye kadar 80 küçük işletme kayıt olmuş. 5.000’den fazla üyesi olan platformun yıllık geliri ise 400.000 dolar. Platform uygulamayı doğrudan PoS makinelerine entegre ederek,  müşterilerin % 15'inin üyelere dönüştüğünü söylüyor.

Askdata: Askdata, kelimeleri SQL sorgularına çeviren dahili veriler için doğal dilde bir arama motoru sunuyor. Askdata ile verileri uygun bir şekilde erişilebilir kılmanın, işletmelerin daha iyi kararlar almasına yardımcı olabileceği belirtiliyor.

Modern Labor: Başarılı bir iş modeli ile dikkatleri üzerine çeken Modern Labor, insanlara 10 bin dolar ödeyerek kodlama öğrenmelerini sağlıyor. Ancak şirketin bir talebi var. Bu kişilerden eğitim sonunda iki boyunca gelirlerinin % 15 istiyor. Programın devam ettiği Modern Labor’a kayıt olmak için bekleme listesinde yaklaşık 10 bin kişinin olduğu belirtiliyor.

NALA: Eski kıta Afrika’ya yönelik başka bir çözüm sunan girişim ise NALA. İnternet bağlantısının gerekliği olduğu mobil ödemeler, Afrika’da 46 haneli dijital kodlardan oluşuyor. Kullanıcısı için oldukça çetrefilli olan bu işlemi biraz daha kolaylaştırmak için kurulan girişim,kullanıcılarının arkadaşlarına ya da tedarikçilerine ödeme yapmalarına izin veriyor. Rakiplerine göre 7 kat hızlı olan NALA’nın mevcut 5 bin aktif kullanıcısı bulunuyor.

GoLinks: Özellikle şirket içlerinde kaynakların bulunmasında sorun yaşayan ekipler için hayata geçirilen GoLinks, URL’leri kısaltan bir program. Müşterileri Lyft ve Reddit gibi şirketlerin ihtiyacından doğan araç ile, programlı olarak tek oturum açmaya uyumlu URL'leri oluşturabilir. Böylelikle ekip üyeleri nerede olurlarsa olsun bu kısalştırılmış URL’lere ulaşabilirler.

Allure Systems:  2,3 trilyonluk moda endüstrisinde moda markaları her yıl model ve fotoğrafçılara toplam 8 milyar dollar bütçe ayırmak zorunda kalıyorlar. E-perakende şirketleri için AI tabanlı bir imaj yaratma çözümü sunan Allute Systems, müşterilerinin dönüşüm oranlarını %14 arttırdığını iddia ediyor. Ekip, yıllık ortalama 200 milyon dolardan fazla SAAS sözleşmesiyle yıllık tekrar eden gelirlerde 1,4 milyon dolar kazandı.

Spiral Genetics: Hastalıkları tedavi etmeye yardımcı olmak için geniş insan genomu verilerini karşılaştırmaya yönelik geliştirilmiş bir yazılım. Kurucu Adina Mangubat, mevcut yazılımın, genom verilerini gelecek yıllarda olacak büyük ölçekte analiz edemediğini söyledi. Bugüne kadar 1 milyon dollarlık satın alma teklifi ile dikkat çeken şirket şimdiye kadar ile 250 bin dolar gelir elde etmeyi başardı.

 Truora: Latin Amerika’daki şirketlerin yaşayabileceği olası dolandırıcıklıkları önlemek için kurulan Truora, platformda saatte 10.000’den fazla kontrol talebini inceliyor. Arka plan kontrollerinin her birini 3 dolara yapan şirketin, Uber ve Rappi gibi şirketler şimdiden müşterileri arasında yer alıyor.

Aura Vision: Aura Vision’u Fiziksel mağazalara yönelik  Google Analytics olarak adlandırabiliriz.  Bir mağazadaki “herhangi bir kameradan” bir video görüntüsü çekerek Aura, müşterinin yaşı, cinsiyeti ve müşterilerin ne kadar süredir kullandıklarını söyledikleri bir yöntemle anonim olduğunu ve yüz tanıma gerektirmez. Şirket kurucuları, mağazalardan yılda ortalama 9,600 dolar tahsil edeceğini söylüyorlar.

Union Apartment: Union Apartment, özellikle Çin'den gelen öğrenciler başta olmak üzere ABD’deki uluslararası öğrencilere eşyalı daireler sunuyor. Girişim, sadece konut sağlamak yerine, karaoke geceleri ve bankacılık ile ilgili yardım gibi hizmetler sunarak, topluluğunu oluşturmaya çalışıyor. Sadece Şubat ayında 130.000 dolar gelir elde eden girişim, 24 milyar dolarlık bir kazanç potansiyeli olan pazara hitap ettiğini belirtiyor.

Latchel: Latchel, mülk yönetimi için talepleri işleme alarak ve sorunları gidermek için müteahhitler göndererek zamanlarını boşaltmalarına yardımcı olan bir bakım platformu inşa ediyor. Latchel, mülk yöneticileri için ayda birim başına 10 dolara kadar para kazanıyor ve müteahhitlere işlerini yaptıkları zaman yüzde 10'luk bir başvuru ücreti alıyor.

Emi Labs: Girişim, düşük vasıflı işlere yönelik işe alım sürecini otomatize ederek,  insan kaynakları çalışanlarına  sanal bir asistan geliştiriyor. Girişim, Burger King ve PwC'yi toplam 2,4 milyar dolarlık bir pazar büyüklüğü ile müşterisi olarak sayıyor. Emi Labs, işe alım sürecini AI teknolojisi kullanarak, kişiselleştirilmiş bir işe alım süreci sunuyor.

Blueberry Medical: Ailelere anında tıbbi bakım sağlayan bir pediatrik teletıp şirketi olarak karşımıza çıkan Blueberry 7/24  onların çocuk doktorları ile iletişime geçmelerini sağlıyor.  Test aşamasında olan girişim sadece aylık 8 dolar karşılığında bu hizmeti sağlıyor.  Bu süreçte gelen sorunların  %84'ünü bir doktor ziyareti olmadan çözdüklerini belirten girişim yetkilileri,  iş modellerinin içine sigorta şirketleri ile partnerlik imzalamayı da ekliyorlar. 

Portal Entryways: Portal, tekerlekli sandalye kullananlara yönelik otomatik olarak kapılar açan ve kişiler geçinceye kadar kapıları açık tutan bir sistem geliştirdi. Şirkete göre mevcut durumda birçok kişi kapı otomatiğine erişilemiyor. Portal, bu mevcut düğmeleri kontrol etmek için bir mobil uygulama geliştirdi. Mobil uygulamayı indiren kullanıcılar bu sayede kapıların düğmlerine basabiliyor. Portal, üniversiteler ve alışveriş merkezleri gibi ilk başta birçok kapısı olan halka açık alanlara odaklanıyor. 

Board:  Bir ipotek şirketi olan Board, müşterilerinin mortgage gibi krediler çekmeden onlara nakit para sunarak ev almalarını sağlıyor. Nakit paranın ev alma ihalelerinde başarılı sonuçlar verdiğini belirten şirket,  ipotekli olanlara kıyasla bir mülkün satın alım oranının çok daha yüksek olduğunu belirtiyor.

Point: Kullanıcısına ödüller veren bir  bankamatik kartı  olan Point, daha iyi bir müşteri deneyimi sunduğunu iddia ediyor. Girişim, Nisan ayı itibariyle sanal banka kartları ve hesaplarını kontrol edebilecek. 

Viosera Therapeutics: Kanser ve bakterilerdeki ilaç direncini tahmin etmek ve engellemek için AI teknolojisi kullanıyor. Girişim,  çözeltisini MRSA ile enfekte olmuş farelerle tedavi etti ve enfekte olmuş farelerin yüzde 100'ünü tedavi edebildi. Viosera, önümüzdeki altı ay içinde klinik deneylere başlayacağını söylüyor.

Probably Genetic:  Probably Genetic, Amerikalıların ülkedeki nadir görülen bir genetik hastalığı olan 15 milyon tanı konmamış insandan biri olup olmadıklarını teşhis etmelerine yardımcı olmayı hedefleyen doğrudan tüketiciye yönelik DNA testleri satıyor. Ortak kurucular ortalama olarak insanlara tanı koymanın 7 yıldan daha uzun sürdüğünü ve Muhtemelen Genetik'in 12 hafta içinde başlayacakları 1.200 dolarlık testleriyle bunu değiştirmeyi umduğunu söylüyorlar.

AuroraQ: Kurucusunun bu alanda doktorasının olduğu AuroraQ bir kuantum bilgisayar geliştiricisi. AuroraQ'nun,  kuantum bileşenlerinden entegre bilgisayarları inşa eden “kuantum hesaplama Dell'i” olacağı belirtiliyor.

Wallets Africa:  Wallets Africa, bu çevrimiçi alışverişlerin çoğuna Visa ile ortaklık yaparak destek sağlayan dijital bir banka kuruyor. Afrika banka kartlarının,  genellikle  Netflix gibi uluslararası hizmetler için ödeme yapmasına izin vermemesi düşünüldüğünde, girişim oldukça güçlü bir çözümle karşımıza.  Ekip şu anda her ay 3,5 milyon dolarlık alım yapıyor.

Tailor-ED: Bir çift Stanford mezunu tarafından kurulan girişim, öğretmenlerin kayıtlı öğrenciler en iyi  ders planları oluşturmalarına yardımcı oluyor. Son dört hafta içinde, 2.500 öğrenci Tailor-ED'den ders aldı. Serbest bir model altında faaliyet gösteren şirket, 1,5 milyar dolarlık bir pazarı hedeflediklerini söylüyor.

Shiok Meats: Bir bilim insanı ekibi tarafından kurulan hücre bazlı temiz bir karides eti sağlayıcısı. Piyasadaki diğer karideslere kıyasla Shiok, hücre bazlı karides etlerinin daha sürdürülebilir olduğunu ve normal karideslerin tadının aynı olduğunu söylüyor. Karides eti bira biraya benzer şekilde bioreaktörlerde yetiştirilir. Başlangıçta, 25 milyar dolar değerinde olduğu söylenen Asya-Pasifik karides pazarını hedefliyor.

Fuzzbuzz: Fuzzbuzz, geliştiriciler için fuzzing işlemini basitleştirmek, uzun ve karmaşık bir kurulum yapmak ve kolay parçaları otomatikleştiren ve Jira, Github ve Slack gibi mevcut servislerle bağlantı kuran 30 dakikalık bir sürece dönüştürmek istiyor.

Handle.com:  Handle.com, yapı sektöründe çalışan şirketlerin haklarını daha hızlı korumalarına, daha hızlı ödeme almalarına ve yeni projelere daha hızlı başlamalarına yardımcı olmak için kuruldu. Geniş bir ağı olan Handle.com’un 3 milyondan fazla mütahit ve 40 binden fazla tedarikçisi var. Henüz 6 hafta önce lanse edilen girişim, aylık 22.000 doları geçen geliri olduğunu belirtiyor.

PadPiper: Özelliklede San Francisco’da konut ve doğru oda arkadaşını bulma  sorunlarını çözmek için doğan girişim, yarattığı topluluk ile dikkatleri üzerine çekiyor. Şimdiden büyük şirketler ile anlaşan PadPiper, özellikle buradaki stajerleri ev sahipleri ile buluşturuyor. Şimdilik aylık 10 bin dollar geliri olan girişimin, haftalık ortalama %37 oranında büyüdüğünü paylaşalım.

DevFlight: Kitle kaynak yazılımı olan DevFlight,  Açık kaynaklı geliştiriciyi şirketlerle eşleştirmek için bir pazar oluşturuyor. DevFlight, her iki tarafın da projenin kapsamını anlamalarına yardımcı olacak bir plan oluşturarak  şirket ve geliştiricilerle birlikte çalışıyor. DevFlight, anlaşmalarda yüzde 25’lik bir  işlem oranı alıyor.

XGenomes: Genomes, zaman ve para tasarrufu sağlayan düşük maliyetli, yüksek verimli bir çözümle DNA sıralamasında devrim yaratmayı hedefliyor. Şirket, cam slaytlar üzerine numuneler yerleştirerek, bireysel sekansları tanımlamayı ve yüksek çözünürlüklü fotoğrafları bir araya getirerek ve bu görüntüleri tam bir DNA sekansına dönüştürerek çözüm üretmeye çalışıyor. Makine öğreniminin kullanıldığı sistemi Oxford ve Harvard'dan gelen ekip kurdu. XGenomes, hedeflediği pazarın 6,5 milyar doların üzerinde olduğunu belirtiyor.

PNOE: Sporculara kardiyak / metabolik sağlıkları hakkında bilgi sağlamak için spor tesislerine yönelik kompakt bir nefes analiz cihazı kurdu. 6,000 dolarla geleneksel cihazlardan 10 kat daha düşük bir maliyete mal olacak PNOE,  aylık %40'lık bir büyüme gösteriyor. Ekip, fitness tesislerinin ardından cihazlarını  kalp hastalığı, obezite ile ilgili olarak sağlık merkezlerine yönlendirmeyi hedefliyorlar.

WeatherCheck:  Girişim, sigorta şirketlerine  hava durumundan kaynaklı hasarları ölçüyor. WeatherCheck,  sigorta şirketlerinin toplam talep giderlerini azaltmalarına yardımcı olmasından bu yana  beş ay içinde yıllık rezervasyonlarında 4,7 milyon güvence verdi.

Inito: Inıto'nun oluşturduğu uygulama, kullanıcının  telefonuna takılan bir donanım aracı kullanarak doğurganlık hormonlarını ölçmelerini  sağlıyor. Hormon testi yapabilen Inito, bu verileri koşulları teşhis etmek,  tedavi etmek ve IVF ve IUI gibi planlama prosedürlerine yardımcı olmak için kullanabiliyor. Inito, kadınların daha hızlı hamile kalmalarına yardımcı olabileceğini ve verilerinin öncesinde hastalık teşhisine yardımcı olabileceğini iddia ediyor.

Verto FX: Afrika'daki işletmelerin uluslararası şirketlerle çalışmak için gereken yabancı para birimlerini edinmelerine yardımcı oluyor. Girişim, şu anda 18 para biriminin değişimini destekliyor. Şirket, aylık 30 milyon dolar  gelir elde ettiğini belirtiyor. Kurucu ortaklar, büyük bankalara yönelik bina teknolojisi platformlarında çalışma deneyimine sahipler.

Upsolve: Upsolve düşük gelirli bireylerin iflas başvurularını daha kolay yapabilmelerine yardımcı olmak istiyor. Kâr amacı gütmeyen organizasyon, düşük gelire sahip ailelere avukatlık hizmeti de dahil hizmetlerini ücretsiz sunmak istiyor.  Şirket, tıbbi faturaların, işten çıkarmaların düşük gelirli aileleri zor durumda bırakabileceğini belirtiyor. Upsolve, son 6 ayda toplamda 24 milyon dolardan daha fazla zararı önlediklerini belirtiyor.

Coursedog: Üniversitelerde çalışan fakülte sekreterlerinin yerine geçecek bir uygulamayı hayata geçirmek isteyen Coursedog, dersliklerin belirlenmesi gibi kampüsteki rezervasyon alanlarının belirlenmesine yönelik süreci otomatik hale getirmek istiyor. Okul verisine entegre edilen sistem, şu anda 8 üniversite müşterisine sahip.Üç yıllık sözleşme için 100 bin dolar talep eden girişim, ilerleyen dönemlerde eğitmen ve öğrenim ödemeleri sürecini modernize etmek istiyor.

Balto: Kullanıcıların ücretsiz kayıt olabileceği Balto, e-spor oyunları sunuyor. Kayıt olmanın ardından, oyun kodunu girerek oyun havuzuna dahil olan oyuncular, para kazanabiliyorlar. Üç oyun tutkunu tarafından hayata geçirilen platformda, kullanıcıların arkadaşlarıyla ya da ünlüler ile rekabet edebilmesi sağlanıyor.

Switchboard: Switchbord, şirketlere ait nakliye filolarının takibi ve yönetimini sağlayacak bir sistem sunuyor. Sistem, geçiş panosundaki araç içi sensörler ile, bir kamyonun nerede bulunduğu, varış yeri ve daha fazlası hakkında gerçek zamanlı veri topluyor. Üç ay önce piyasaya sürülen Switschboard, hizmetini güçlendirmek ve gelirini artırmak için şimdilik pazardan veri topluyor.

Maitian.ai: Şimdilik Güney Doğu Asya pazarına odaklanan Maitian, yeni nesil otomat makineleri inşa ediyor. Özellikle otel odalarına yeni nesi mini bar ve buzdolapları üretmek isteyen girişim,  otomat makinesinden daha dostça yiyecek satmalarına izin veriyor.  Kredi kartlarını otomatların kapılarını açmak için kaydıran kulanıcılar, ne istediklerini seçebiliyor. Ekibin, şimdilik bu bölgede 2 noktaya hizmet vermeye başladığını paylaşalım. 

Memfault: Memfault, ürün yazılımı sürümlerini yöneterek,  sorunlar ortaya çıktığında kullanıcılarını uyarıyor. Bu, çoğu zaman şirketlerin birlikte çalıştığı müşterilerinin sorunlara henüz farkına varmadan, daha önce yakalayabilmeleri için tasarlandı. Memfault, dağıtım, izleme ve analitik için kullanılabiliyor. Şimdilik  dört müşterisi olan girişimin, aylık düzenli gelirleri ise 5.500 dolar. 

Alpaca: Girişim, miras kodların ve yazılımların yerine geçerek hisse senetlerine yönelik bir API geliştirmek istiyor. Kurucuları, Alpaca’nın komisyonsuz hisse senedi alım satım yapan API’sinin geliştiricileri anlayan ilk ve tek broker satıcısı olduğunu söylüyor. Alpaca, müşterilerin gerçek zamanlı piyasa verileriyle ücretsiz olarak işlem yapmalarını sağlıyor.

Circumvent Pharmaceuticals:  Çocuk Alzheimer’ı olarak bilinen Batten’in yeterli bir tedavisi yok. Circumvent yarattığı tedavi yöntemi ile hastalığın kökündeki eksik enzimin yerini alabileceğini belirtiyor. F arelerde etkili olduğu kanıtlandığını söylüyor. Nadir hastalıkların tedavisi için teşvikler sayesinde hızlandırılmış bir onay alabilirse, Circumvent ilaçlarını sigorta kapsamında olan 100.000 dolara satmak istemektedir. Engelleri ortadan kaldırdığında, Circumvent, Alzheimer’in son derece kazançlı ve insanlık için büyük bir kazanç sağlayacağı tedaviler üzerinde çalışmaya daha yakın olacak.

Community Phone: Community Phone, olumlu bir müşteri hizmeti deneyimine odaklanan bir şirketin arkasında mevcut üç kablosuz ağı bir araya getiren daha dost bir kablosuz iletişim kurucusu olmayı hedeflemektedir. Kurucu Ortak James Graham şu anda yıllık düzenli gelirde 230 bin dolar gördüklerini ve %45 marjla kârlı olduklarını söylüyor.

Pyxai: Pyxai, iş başvuru sahiplerine ne yapabileceklerini ve mevcut personele bağlı olup olmadıklarını değerlendirmek için doğal dil işleme ile analiz ettikleri 30 dakikalık bir sınav veriyor. Pyxai, tarama başına 6 dolar alıyor ve 36 milyon bilgi gerektiren iş ilanının nasıl doldurulduğunun bir parçası olmak istiyor.

Vice Lotteries: ABD'deki eyalet piyangoları katılımcılarının talihsizliği ile kar sağlayan 75 milyar dolarlık bir endüstri olarak kayıtlara geçiyor. Vice Lotteries, finansal sorumluluk ve okuryazarlığı geliştirmek için araçlar oluşturarak gelir eşitsizliğini tersine çevirmeyi hedefliyor. Girişim, piyangoların kaybedilmesi ile başlayarak, çekiliş severlerin  kararlarının kişisel servetleri üzerinde alması beklenen etkileri bilerek, bahis oynama ve tasarruf için şeffaf, istatistiksel veriler sağlıyor.

Rune: Eğlence ve dostluğu odak merkezine alan Rune, mobil oyunlardaki oyunculara yönelik sesli sohbet ve otomatik olarak arkadaş / ekip bulmayı sağlamak istiyor.  Girişim, piyasaya sürüldükten sonraki 10 gün içinde platformda günde ortalama 30 dakika harcayan 5.000 kullanıcısı olan bir kitleye ulaştı. Rune, kullanıcıların oyundan oyuna geçmesine izin veriyor.

GeoPredict: Girişim, petrol, doğal gaz ve emlak piyasasındaki aracı kişi ve kurumları ortadan kaldırmak istiyor. Arazi büyüklüğünün değerlendirilmesi için eski veri ve yapay zekayı kullanan girişim, çok yakın bir geçmişte 100.000 dolarlık bir işlem gerçekleştirdir ve bundan %5 servis ücreti aldı.

MyScoot:  Hindistandaki milenyum kuşağına yönelik olan girişim, ev etkinlikerinde gençleri buluşturarak, yeni arkadaşlıklar edinmelerini sağlıyor. Girişim,  “sosyal güven puanlama algoritması”olarak adlandırdıkları bir algoritma ile geçmiş deneyimlere yönelik kontroller ve kişilerin birbirlerini değerlendirmesi gibi özellikler ile topluluğu güvende tutmaya çalışıyor. Şimdiye kadar 1000 rezervasyonun yapıldığı uygulamada, katılımcıların %60ı ilk etkinliklerine katıldıktan sonra tekrardan platformu kullanmışlar.

FriendshopBirden fazla kişinin satın alması ile oluşan promosyonlarda, kullanıcılara aynı fırsattan yararlanmak isteyen kişileri buluşturan bir platform Friendshop. Girişim,  24 milyar dolarlık Çinli bir grup satın alma şirketi olan Pinduoduo'nun ABD versiyonu olmak istiyor

Pulse Active Stations Network: Hindistan’da düzenli doktor muayenesine girilemediği için her yıl önlenebilir 600.000 ölümün gerçekleştiği belirtiliyor. Girişim, IoT tabanlı akıllı kioskları ile 1 dolara kişilerin sağlık durumunu analiz etmek istiyor. Bunu 12 yaşam tarzı hastalığı için 21'in üzerinde vücut parametresi ve risk göstergesine sahip bir rapor oluşturarak yapan girişim, AVM, hastane ve tren istasyonları gibi herkesin kolayca ulaşabileceği yerlere koymak istiyor.

Superb AI: Superb AI, etiketleme sürecine yardımcı olan ve 10 katı kadar daha hızlı olan bir AI yaratarak kendi şirket içi AI algoritmalarını oluşturdu. Girişim, son 7 ayda 1 milyon dolar gelir elde ettiğini belirtiyor.

Termius: Termius, masaüstü ve mobil cihazlarda çalışan ve zaten Disney ve NASA çalışanları dahil olmak üzere 11.000 ödeme yapan müşteriye sahip bir SSH istemcisi yapıyor. Freemium iş modeli  ile “SSH”ya yönelik uygulama mağazalarında sıralamada birinciliği kazanıyor.

Woke: E-ticaret dünyasında gelecek vadettiğini düşünen girişimlerin en büyük sorunlarından birisi de nakit sıkıntısı. Özellikle performansa dayalı büyüme göstermek isteyen bu şirketler, reklam bütçesi bulma konusunda zorlanabiliyorlar. Woke, e-ticaret şirketlerinin reklam giderlerini finanse ederek olanların büyümelerini sağlıyor. Hali hazırda 4 müşterisi bulunan Woke, her bir müşterisi yaptığı her bir satıştan elde ettiği karın yarısını ödüyor.

EatGeek: Catering şirketlerinin ve restoranların siparişlerinde dağıtım işini üstlenen EatGeek, yarattığı uygulama ile onların daha fazla müşteriye ulaşmalarını da sağlıyor. Üyeler ve catering firmaları/restoranları platformdan birbiriyle iletişime geçmelerini sağlarken, aylık en az 200 dolarlık siparişlerde çalışmayı kabul ediyor. Şirketin her bir siparişten %20 komisyon aldığını paylaşalım.

Avo: Verilerin hayata geçirilmesinde isnanların oldukça başarısız olduğunu düşünen girişim, öngörülebilir insan hatalarının önüne geçmek istiyor. Platformlar arası tüketici ürünlerine yönelik güvenilir analitik veriler sağlayan Avo, şirketlerin veri analizindeki işlerini hafiflettiğini belirtiyor.

Adventurous Co: Kişi başına 15 dolar ödeyerek aile üyelerinin birlikte 45-60 dakikalık oyun deneyimleri yaşamalarını sağlayan Adventurous Co, eğlence sektörüne yeni bir boyut getirmek istiyor. Mobil ve VR teknolojisini kullanan girişim, dış mekan oyun deneyimleri oluşturmaya odaklanıyor.

Globe: Platform, kripto para sahiplerinin bitcoin ile küresel pazarlarda işlem yapmalarını sağlıyor ve kullanıcılara kurumsal yatırımcılar tarafından kullanılan verilere aynı erişimi sağlıyor.

Habitat Logistics: Yemek dağıtım sektöründe  bir uygulama tasarlamak yerine, yemek sipariş lojistiği saplayan Habitat Logistics, bunu sadece müşterinin evine 10 dakikalık mesafede bulunan restoranlar sunuyor. Habitat, ayda yüzde 17 büyüdüklerini ve şu anda teslimat başına restoranlar tahsil ederek aylık 110.000 $ gelir elde ettiklerini söylüyor.

WorkClout:  WorkClout, üreticilerin operasyonlarını uyumlu bir üründe yönetmelerine yardımcı olacak bir yazılım geliştiriyor. Ekip, tüm üreticilerin yüzde 56'sının yazılımlarını hala kağıt ve Excel üzerinden yönettiğini söylüyor, WorkClout ekibi, verimsizlikleri tespit etmeyi ve iş akışlarını iyileştirmeyi çok kolaylaştırdıklarını belirtiyor. Paketleme alanına odaklanan girişimin bir sonraki hedefi içecek sektörü.

Gerostate Alpha: Girişim, yaşlanma ve yaşa bağlı hastalıkları farklı açılardan tedavi etmeye yönelik ilaçların geliştirilmesine destek olmak istiyor. Girişim, tescilli paradigmalar kullanarak, yaşam süresini ve sağlık durumunu iyileştirenilen çözümler sunmak istiyor.

CredPal: Afrika’ya odaklanan diğer bir girişim ise CredPal. Girişim, Afrika’da 200 milyona yakın ihmal edilmiş orta sınıf insanın olduğunu belirtiyor. Bir sonraki Amerikan Express olmayı ve Afrikalı tüketicilere malları satın alma konusunda daha fazla kolaylık ve özgürlük getirmeyi uman girişim, kredi kartı sunuyor.

rct studio: rct studio sürükleyici ve interaktif filmlere yönelik yaratıcı bir stüdyo olarak karşımıza çıkıyor. Kişileştirilmiş karakter tasarımı ile oyunculara istedikleri karaktere bürünmelerini sağlayan girişim, VR teknolojisi kullanarak eğlence deneyimini arttırıyor.

Bot Orange: WeChat üzerine kurulmuş, satış, pazarlama ve daha fazlasını birleştiren bir müşteri iletişim sistemi. Bildiğiniz üzere WeChat şu anda şirketlere müşterilerini yönetmek için hiçbir araç sunmuyor. Bot Orange, uygulama içindeki başka bir üçüncü taraf aracı kullanmaya gerek kalmadan işletmelerin çeşitli kanalları yönetmelerine yardımcı olan bir entegre araç olmak istiyor.

Postscript: Postscript, akıllı telefonlar üzerinden SMS ile müşterilerle iletişim kurmak için çevrimiçi ticaret markalarıyla çalışıyor. Girişim, mobil kullanımı yüksek olan milenyum kuşağı ve doğrudan tüketiciye ve abonelik modellerine giderek daha fazla odaklanan şirketler arasındaki konuşmaları otomatikleştiren, metinler için bir Mailchimp olmak istiyor.

Hatch: CRM konusunu bir tık öteye taşımak isteyen Hatch, franchise iş modeline sahip işletmelerin müşterileri ile arasındaki diyalogları satışa çevirmelerine odaklanıyor. Hali hazırda Jeep, Ashley Homestore ve Rent-A-Center'a hizmet veren girişim ayda 119.000 dolar kazandığını belirtiyor.

Taali Foods:  Taali Foods, patlamış mısır yerine geçecek haşhaş nilüfer tohumlarından yapılmış bir atıştırmalık üzerine çalışıyor. Atıştırmalıklarının normal patlamış mısırdan% 67 daha az yağ ve% 20 daha az kalorili olduğunu belirten girişim, yapay tatlandırıcı, koruyu maddelerden uzak duruyor.

Gordian Software:  Girişim, bagaj, oturma, yemek ve diğer yardımcı ürünleri satmak için zorlu entegrasyonlarla karşı karşıya kalan Havayolları şirketleri ve acentelerin gelirlerini artırmaları için onlara bu konuda çözümler sunuyor. Yarattığı API sayesinde her ay 65.000 dolar kazanan Gordianın müşterileri arasında lastminute.comun da olduğunu paylaşalım.

Interprime:  Yatırım alan girişimlere, kaynaklarını nasıl yöneticekleri ve yatırımlarını en karlı nasıl kullanacakları konusunda danışmanlık veren Interprime, yönettikleri her yatırımdan %25 danışmanlık ücreti alıyor. Şirker bugüne kadar 10 milyon dolarlık bir yatırım sermayesini denetlediğini belirtiyor.

NettronsBir çift mühendis tarafından kurulan Nettrons, şirketlere içinde insan olmayan bir insan kaynakları işe alım süreci sağlamak istiyor. Şu anda 3 müşterisi bulunan girişim, bugüne kadar sistem ile 6 adet işe alım sağlamış. Girişim, hedef pazarın 1 milyar dolar olduğunu belirtiyor.

Nabis: Cannabis taşımacılığı ve lojistik işlerine odaklanan Nabis, paketleri perakendecilere güvenilir bir şekilde göndermek için tedarikçilerle çalışıyor. Şirkete göre %98 oranındaki zamanında teslimat başarısı ile tedarikçilerin tercih ettiği bir girişim.

Calii: Girişim,  Latin Amerika'daki tüketicilerin doğrudan meyve ve sebze üreticileri ile buluşmalarını sağlıyor. Aracı şirket ya da kişilerin ortadan kalkması ile tüketicinin ürünlere oldukça düşük fiyatla ulaşmasını sağlayan Calii,Çinli Pinduoduo’nun iş modelini uyguluyor.

Green Energy Exchange: Green Energy Exchange, tüketicilere enerjilerini alabilecekleri bir seçenek sunmak istiyor. Sanal yardımcı program co. Tüketicilerin ABD’de kullanımı yasal olan 12 eyalette yenilenebilir enerjilerinin nereden geleceğini seçmesine izin veriyor. Şirket, doğrudan güneş ve rüzgar jeneratörleriyle ortaklık kurarak tüketicinin enerji tedarikçilerine ödemelerini Netflix'e ödeme yapmak kadar kolay hale getirmek istiyor.

Trestle: Trestle, şirketlere her çalışanın profiline sahip kullanımı kolay kolay intranet anasayfası sağlamak istiyor. Çalışan motivasyonuna odaklanan girişim, şirket çalışalarının kendilerini daha az izole olmuş hissetmelerini ve birbirleri ile daha verimli çalışmalarına odaklanıyor.

Shef: Birçok ülkede olduğu gibi ABD’de de evde yapılan bir yemeği ticari amaçla satmak yasak. California ise bu yasağı kaldırarak, evde pişirilen yemeklerin satılabilmesinin yasal olduğu ilk eyalet oldu.  Shef, geleneksel ev yemeklerinin yaklaşık 6,5 dolar gibi bir fiyatla tüketicisine buluşturan bir platform. Tüketiciler, istedikleri kişiyi seçerek siparişlerini verebiliyorlar. Shef, evde pişirilen yemek endüstrisinin Airbnb’si olmak istiyor.

YSplit: YSplit faturaları otomatik olarak bölmeyi ve kullanıcıların banka hesaplarından para almayı kolaylaştıran sanal banka kartları sunuyor. YSplit, ticari şirketlere, yüzde 2 değişim ücreti uygulayarak, yalnızca ABD'deki 26 milyon paylaşılan evden sağlam bir işletme kurabilir. Müşterilerinden %2 komisyon alan şirket, sadece ABD’de ortak ev kullananlara ait 26 milyon dolarlık bir pazarın olduğunu belirtiyor.

AllSome:  Güney Asya pazarına odaklanan bir girişim olan AllSome, e-ticaret şirketlerinin anında  satış yapmaya başlamasını sağlayan sınır ötesi bir tedarik ve lojistik çözümü sunuyor. Girişim, müşterilerine maliyetten, zamandan ve depolama alanından tasarruf ve yüksek müşteri memnuniyeti vadediyor.

BearBuzz: YouTube, Twitch ve Podcast'lere yönelik ilk performansa dayalı içerik reklam ağı olduğunu belirten BearBuzz, müşterilerinin artık sayısız evrak, e-posta veya müzakere gerek duymayacaklarını belirtiyor. Öte yandan girişim,  müşterilerinin pazarlama harcamalarını tam olarak takip edebilmelerini sağladıklarını belirtiyor. 

Geosite: Uydu görüntülerini 40 fazla sağlayıcıdan bir araya getirmeleri gereken işletmelere uzamsal verileri tek bir platformda bulmaları, satın almarı ve kullanmalarını sağlayan girişim güvenli bir işbirliği ortamı yaratmak istiyor.Hemen kullanılabilir mekansal görüntüler için bir pazar olan Geosite, müşterileri ile yıllık anlaşıyor. Girişimin, ABD Hava Kuvvetleri 3 milyon dolarlık bir sözleşmesi var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.