Apple, dijital yayın platformundaki kanalların her biri için aylık 9,99 dolar ücret talep edebilir

Apple, dijital yayın platformundaki kanalların her biri için aylık 9,99 dolar ücret talep edebilir

Bugün gerçekleşecek Apple etkinliğinde tanıtılması beklenen iki büyük yenilik olduğunu daha önceki haberlerimizde sizlerle paylaşmıştık. Buna göre Apple'ın haber abonelik servisi ile dijital yayın platformu öne çıkacak en önemli yenilikler diyebiliriz. Dijital yayın platformunun nasıl olacağı, ücretlendirmesi gibi detaylar da merak edilenler arasında yer almaya devam ediyor.

Teknoloji devinin, Netflix benzeri dijital yayın platformu için CBS, Showtime, HBO ve Starz gibi kanallarla konuştuğunu da daha önceki yazılarımızda size aktarmıştık. Apple, kullanıcıların dijital yayın platformu üzerinden hem kendi ürettiği orijinal içeriklere hem de CBS, Showtime ve HBO gibi kanalların içeriklerine erişmesini sağlayacak gibi duruyor. The Wall Street Journal'ın haberine göre Apple, HBO, Showtime, Starz gibi kanalların her biri için aylık 9,99 dolar ücret talep edecek. Böylelikle Apple'ın ilerleyişinin Amazon Prime Video Channels'a doğru evrildiğini de görebiliyoruz.

Dijital yayın platformunun tek bir uygulama olarak karşımıza çıkacağı da söylentiler arasında yer alıyor. Mevcut Apple TV uygulamasının değişip değişmeyeceği ya da yeni bir uygulamanının yayına alınıp alınmayacağı ise henüz belli değil. Bunun için akşam saatlerini beklememiz gerekiyor. CNBC'nin haberine göre ise başka bir uygulamaya yönlendirilmeyeceğiniz için mevcut Apple TV uygulamasından farklı bir uygulama olacak. Her şey tek bir uygulamada mevcut olarak bulunacak.

Deneyimi baştan sona kontrol etmek kullanıcılar için büyük bir avantaj olacaktır diyebiliriz. Artık birçok kişinin birden fazla aboneliği bulunduğundan, Apple tüm içerik aboneliklerini tek bir uygulamada merkezileştirebilecek. Gereksinimlerine bağlı olarak seçenekler işaretlenebilecek veya kaldırılabilecek. Bu da hem karmaşıklığı ortadan kaldıracak hem de zamandan kazanılmasına yardımcı olacak.

Şirketin gelirini yıllık 10 milyar dolar kadar artıracağı düşünülen yeni dijital platformda hangi orijinal içeriklerin olacağını daha önce sizlerle paylaşmıştık. Ancak platforma ait tüm detaylar için Türkiye saatiyle 20:00'ı beklememiz gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.