Apple'ın yeni dijital yayın platformu, şirketin yıllık gelirini 10 milyar dolar artırabilir

Apple'ın yeni dijital yayın platformu, şirketin yıllık gelirini 10 milyar dolar artırabilir

25 Mart'ta gerçekleşecek Apple etkinliğine, hiç şüphesiz şirketin dijital yayın platformu damgasını vuracak. Biz de daha önce sizlerle Apple'ın dijital yayın platformunda hangi içeriklerin olacağını ve şirketin bu platforma neden bu kadar önem verdiğini paylaşmıştık.

Bir analiste göre, Apple'ın yeni akış servisi, şirketin hisse senedi fiyatını artırmada da uzun bir yol kat edilmesine olanak sağlayabilir. Wedbush analisti Dan Ives, Apple'ın yaklaşmakta olan televizyon yayıncılığının yılda 7 milyar ila 10 milyar dolar arasında bir para üretebileceğini söyledi. Ives, Apple'ın cihazlarını ve diğer hizmetlerini kullanan insanları koruyabilen “halo etkisi” olarak adlandırdığı gelir artışının daha fazla hissedar değeri yaratması gerektiğini belirtti.

Apple, Oprah Winfrey, Steven Spielberg ve Reese Witherspoon da dahil olmak üzere çeşitli Hollywood aktörlerine ve yapımcılarına orijinal içerik elde etmek için yaklaşık 1 milyar dolar harcadı. Apple'In ürettiği orijinal içerik, diğer içerik oluşturucuların yanı sıra, HBO, Showtime ve Lionsgate'in üçüncü taraf içeriğine erişimi de içerebilecek bir hizmetin temelini oluşturuyor. Aslında Apple'ın dijital yayın hizmeti için geç kaldığını söyleyebiliriz. Zira Netflix, Hulu ve Amazon şu anda bu sektörün başını çekiyor. Ancak raporlara göre, Apple'ın yapışması rekabette yapılanlardan biraz farklı olacak. Apple, geniş bir içerik kütüphanesi oluşturmak için hem iyi hem de kötü içerik satın almak yerine, daha yüksek kaliteli içerik ve orijinal programlama üzerine odaklanıyor. Kısacası Apple, rakip platformlardan daha az içeriğe sahip olabilecek ancak daha kaliteli içerik sunacak.

Bununla birlikte, Apple'ın yaklaşmakta olan premium Apple News abonelik servisi için Vox ile bir anlaşma imzaladığını da belirtelim. Apple'ın haber servisi hizmeti için The Wall Street Journal ile anlaştığını da hatırlatalım. Premium Apple News hizmetinin de 25 Mart etkinliğinde aktif edilmesi planlanıyor.

Görsel Kaynak: Deposit Photos

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.