Tekne kiralama platformu Viravira.co, 120 bin dolar yatırım aldı

Aralık 2016 tarihinde, Baran Yıldırım ve Emre Küçüközkan tarafından kurulan tekne kiralama platformu Viravira.co, 120 bin dolarlık ilk yatırımını aldı.
Tekne kiralama platformu Viravira.co, 120 bin dolar yatırım aldı

Aralık 2016 tarihinde, Baran Yıldırım ve Emre Küçüközkan tarafından kurulan tekne kiralama platformu Viravira.co, 120 bin dolarlık ilk yatırımını aldı. Girişim, Akdeniz çanağı başta olmak üzere, 22 ülkedeki 250 lokasyonda, 3 binin üzerinde tekne seçeneğiyle kullanıcılarına birkaç adımda kaptanlı veya kaptansız tekne kiralama olanağı sunuyor.

Yelkenli, gulet, motoryat, katamaran gibi birçok farklı tekne türünü barındıran Viravira.co, gerçek zamanlı altyapısıyla, teknelerin doluluk oranlarına göre dinamik fiyat ve indirim oranları belirliyor. Girişim kullanıcılara uçak bileti alır gibi anında rezervasyon imkanı tanıyor. Kullanıcılar ayrıca, Viravira tatil danışmanlarının desteğiyle tekne tatillerini uçtan uca planlayabiliyorlar.

Hedef yurt dışı operasyonlarını büyütmek

Viravira.co kurucu ortağı Emre Küçüközkan, sistemdeki tüm tekneleri gerçek zamanlı olarak erişilebilir kılarak hizmet kalitelerine artıracak bir proje üzerinde çalıştıklarını ve Avrupa başta olmak üzere, yurt dışındaki operasyonlarını büyütmek istediklerini söylüyor. Küçüközkan, Türkiye ile birlikte özellikle Yunanistan, Hırvatistan, Fransa ve İngiltere pazarlarına odaklandıklarını; Avrupa’daki düşük rekabet ortamından faydalanarak yurt dışına açılan az sayıdaki yerli girişimden biri olmayı hedeflediklerini de sözlerine ekliyor.

Viravira.co’nun aylık 50 bine yakın ziyaretçi trafiğine sahip olduğunu ve kullanıcıların sitede ortalama 3 dakika kaldığını da hatırlatalım.

Bir pazar yeri girişimi olarak, yalnız tekne kiralamak isteyenlere değil, tekne sahiplerine de hizmet veren Viravira.co, firmalar, sadakat platformları ve hizmet sağlayıcıları ile yaptığı kurumsal iş birlikleriyle tekne sahiplerinin daha önceden erişimleri olmayan geniş bir talep havuzuna ulaşmalarına ve pazarlama giderlerini düşürmelerine yardımcı oluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.