USB 4, 40 Gbps hız desteği ile geliyor!

Intel, Taipei'de düzenlediği bir etkinlikte USB 3.2'den 2 kat daha hızlı olacak olan USB 4 ile ilgili detayları paylaştı.
USB 4, 40 Gbps hız desteği ile geliyor!

USB 3.2'nin 20 Gbps gibi oldukça yüksek hızlara sahip olacağını ve bu desteğin 2019 yılında kullanıma sunulacağını geçtiğimiz hafta duyurulmuştu. Bugün ise yeni bir açıklama ile karşımıza çıkan Intel, Taipei'de düzenlediği bir etkinlikte USB 3.2'den 2 kat daha hızlı olacak olan USB 4 ile ilgili detayları paylaştı.

Intel tarafından paylaşılan bilgilere göre USB 4, kullanıcılarına 40 Gbps hız sunacak. Tabii ki söz konusu 40 Gbps hızın Thunderbolt 3 ile birlikte 2015 yılından beri sunulabildiğini de ekleyelim. Kısacası Intel USB 4 ile birlikte üreticilere Thunderbolt 3 teknolojisini sunacak.

Thunderbolt 3 ile benzer özelliklere sahip olacak olan USB 4, 100W güç aktarımı yapabilecek. Aynı anda iki adet 4K monitöre güç verebilecek olan USB 4 teknolojisi, tek bir 5K monitörü de tek başına çalıştırabiliyor. USB 4 teknolojisinin tüm özelliklerini kullanabilmeniz için ise 40 Gbps destekleyen kablolara ihtiyacınız olduğunu da ekleyelim.

USB 4'ün en çok son kullanıcıyı mutlu edeceğini de belirtelim. USB 4 teknolojisi sayesinde yakın gelecekte neredeyse tüm USB bağlantıları 40 Gbps desteğine sahip olacaklar. Thunderbolt 3 40 Gbps hız desteği sunsa da maalesef pek fazla cihaz tarafından kullanılmıyordu.

463 cihaz tarafından kullanılıyor

Paylaşılan bilgilere göre bugüne kadar sadece 463 cihaz Thunderbolt 3 teknolojisini kullanabildi. Bu nedenle 40 Gbps desteği geniş kitlelere ulaşamadı. Son olarak Thunderbolt 3'ün kullanımının sonlandırılmayacağını da belirtelim. Intel'in açıklamalarına göre Thunderbolt 3 ve USB 4 standartları ayrı ayrı kullanılmaya devam edecekler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.