Delivery Hero, Zomato'nun Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki yemek dağıtım bölümünü satın aldı

Delivery Hero, Zomato'nun Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki yemek dağıtım bölümünü satın aldı

Dünyanın önde gelen yemek dağıtım servislerinden Delivery Hero Group, Zomato Media Pvt. (Zomato) ile bir anlaşma imzaladığını duyurdu. Delivery Hero'nun yüzde yüz iştiraki olan Talabat Orta Doğu İnternet Servisleri Şirketi LLC (Talabat) aracılığıyla gerçekleşen işlemde, Zomato'nun BAE'deki yemek dağıtım işi Delivery Hero'nun oldu.

Satın alma, Berlin merkezli Delivery Hero'nun MENA'daki gücünü de bir hayli artıracak. Zira Zomato'nun şirket bünyesine katılması ile Delivery Hero, bölgede aylık ortalama 1,2 milyon daha fazla sipariş alacak. Şirket gelirinin ise aylık yaklaşık 2 milyon dolar artması bekleniyor.

Öte yandan, Delivery Hero'nun Zomato'nun son finansman turuna katıldığını da paylaşalım. Şirket, Zomato'nun küresel operasyonlarını büyütmesi için 50 milyon dolar yatırım yapıyor. Yatırım, Delivery Hero'yu şirketteki en büyük on hissedardan biri haline getiriyor. Bu arada  yatırımın kapsamlı bir operasyonel ortaklık anlaşmasıyla omuz omuza gittiğini paylaşalım.

Yerel koşulların ağır bastığı MENA ve Hindistan gibi pazarlara yabancı sermayeli bir şirket olarak girmek ya da pazarda büyümek oldukça zorlu. Bu bağlamda Delivery Hero CEO'su Niklas Östberg ise satın almadan oldukça memnun görünüyor.  Östberg, "Zomato, Birleşik Arap Emirlikleri ve Hindistan'daki restoran öneri portalına dayanarak başarılı bir yemek dağıtım işi kurdu. Satın alma, Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki müşterilere hizmetimizi sürdürmemizi sağlayacak. Ayrıca, yatırımımızla Zomato'daki Hindistan'daki büyüme hikayesine katılmayı ve iki şirket arasındaki deneyim alışverişini ilerletmeyi dört gözle bekliyoruz. ”  dedi.

Türkiye internet sektörünün en büyük firmalarından Yemeksepeti.com da, 2015 yılında Delivery Hero tarafından 589 milyon dolara satın alınmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.