Skandallarla gündeme gelen Revolut'un CFO'su istifa etti

Skandallarla gündeme gelen Revolut'un CFO'su istifa etti

Dijital bankacılık hizmeti Revolut'un CFO'su Peter O'Higgins istifa ederek şirketi terk etti. Revolut'un şüpheli işlemleri bildiren kara para aklama karşıtı bir sistemi kapattığına dair basında yer alan haberler, hem O'Higgins'i hem de şirketi töhmet altında bıraktı.

Haberler, bu sistemin 2018'in Temmuz ve Eylül ayları arasında kapalı olduğunu öne sürerken, Revolut'un bu süreçte kara para aklama işlemlerine müsade etmiş olabileceği iddia ediliyor. Üstelik Revolut'un bu aksaklık konusunda Mali Yürütme Otoritesi'ni bilgilendirmek için iletişime geçilmemesi de dikkat çekiyor.

Üç yıl önce JP Morgan'dan Revolut'a geçiş yapan O'Higgins istifasıyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

Yaklaşık üç yıldır Revolut’ta bulunduğum süre zarfında şirketi 1 milyon sterlin gelirinden 50 milyon sterlin gelir seviyesine çıkarmakla gurur duyuyorum. Bununla birlikte, Revolut küresel çapta ölçeklenmeye başladıkça ve birden fazla ülkede banka olmak için başvurdukça, yönetimi, bu düzeyde küresel perakende bankacılık deneyimi olan birine devretmenin zamanı geldi. Revolut'ta geçirdiğim zaman paha biçilmezdi ve kendimle ve ekibin başardıklarıyla gurur duyuyorum. Revolut'un dünyanın en büyük ve en güvenilir finansal kurumlarından birini kurmaya devam edeceğine dair hiç bir şüphe duymuyorum.

Revolut CEO'su Nik Storonsky, O’Higgins'in geçmişte şirket başarısı için kesinlikle çok önemli biri olduğunu vurgularken basına yansıyan haberlere de bir blog gönderisiyle cevap verdi. Bu gönderide yer alan açıklamalara göre herhangi bir şekilde görevi kötüye kullanma söz konusu değil. Bu noktada Storonsky Revolut'un “daha gelişmiş bir yaptırım denetleme sistemi” kullanımını askıya aldığını ve bir öncekine geri döndüğünü iddia ediyor. Açıklamanın ilgili kısmı ise şöyle:

Bu süreçte yasal ya da düzenleyici şartlarımızı yerine getirmediğimiz bir an olmamıştır. Bu süre içinde işlenen tüm işlemlerin detaylı bir incelemesini yürüttük, bu da herhangi bir ihlal olmadığını doğruladı. Ne yazık ki, bu gerçek orjinal habere dahil edilmedi. Bu sistem, herhangi bir yaptırımın veya para aklama kanunları ve gerekliliklerinin ihlal edilmesine neden olmadı. Bu nedenle de düzenleyi kuruma resmi bir bildirimde bulunmadık.

İstifa ve iddialarla birlikte zor bir süreçten geçen Revolut, aynı zamanda çalışanlarına karşı tavrıyla da gündeme gelmeye devam ediyor. Yazılanlara göre şirketin bir çok eski çalışanı Revolut'un olumsuz ortamından bahsediyor. Eski çalışanlar, şirketin hızlı büyümesi nedeniyle çalışan maliyetlerinin arttığını ancak başarılamayacak hedeflerle çalışanların yaptıkları işin ödemesini alamadığını ve personel değişim oranının yüksek olduğunu ifade ediyor.

İş ortamındaki bu olayların yanı sıra basına yansıyan iddialardan biri de işe alınmak için başvuran adayların mülakat sürecinin bir parçası olarak yeni müşteriler getirmesi istenmesi. Üstelik bu süreçte harcanan zaman ve paranın karşılığı verilmemesi. Bu iddiaların ortaya çıkmasıyla birlikte Revolut daha sonra işe alım süreçlerinden bu talebi kaldırdığını da belirtelim.

Aldığı yatırım ve değerlemelerle gelecek vadeden bu girişimin, iddiaların ve istifaların ardından önümüzdeki süreçte neler yaşayacağını hep birlikte izleyip göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.