Atlassian'ın sahibi olduğu Bitbucket yeni CI/CD aracı Bitbucket Pipes'ı duyurdu

Atlassian'ın sahibi olduğu Bitbucket yeni CI/CD aracı Bitbucket Pipes'ı duyurdu

Avustralya Sidney merkezli dünyanın en büyük proje yönetim uygulamalarından Atlassian'ın sahip olduğu kod depolama servisi Bitbucket, yeni aracı Bitbucket Pipes'ı duyurdu. CI/CD sürecini kolayca oluşturmanızı ve otomatize etmenize yardımcı olan Bitbucket Pipes, yazılım geliştiricilerin release alma sürecini hızlandırmaya yardımcı olacak bir araç.

İyi konfigüre edilmiş bir sürekli entegrasyon ve sürekli dağıtım (Continuous Integration ve Continuous Delivery) süreci, geliştirdiğiniz ürünü hızlı bir şekilde müşterilerinize ulaştırmanızı sağlayarak verimliliği arttırmaktadır.

Bitbucket Pipes daha az kodla ve daha kolay konfigürasyon ayarlarıyla bu işlemleri kolaylaştırmayı hedefliyor. Aşağıdaki görselde Pipes öncesi ve sonrasındaki kod farkını görebilirsiniz.

Ayrıca bulut üzerinde çalışan Pipes, CI/CD akışına Microsoft, Slack, Amazon Web Services, OpsGenie gibi popüler bulut platformlarını tek tıkla entegre edebilmenize olanak sağlıyor.

Bitbucket Cloud'ın ürün direktörü Harpreet Singh, Bitbucket Pipes sayesinde release çıkma sürecinin dakikalara inebileceğini söyledi. Ayrıca Business Insider'a yaptığı açıklamada Bitbucket Pipes'la hedeflediklerinin release sürecinin konfigürasyonunu basitleştirmek, kompleksliğini azaltmak olduğunu belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.