Türkiye'de yayına başlayan FOXplay'e detaylı bakış

Türkiye'de yayına başlayan FOXplay'e detaylı bakış

Geçtiğimiz haftalarda Hepsiburada iş birliğini duyuran FOXplay, daha önce açıkladığı gibi bu hafta yayın hayatına başladı. İlerleyen süreçte FOXplay orijinal içeriklerine de yer vereceğini belirten platform şimdilik sadece geçmişte FOX TV'de yayınlanan ve yayınlanmakta olan dizi, film ve programlara yer veriyor.

Ana sayfada bulunan içerikler, öne çıkanlar, en yeniler, unutulamayanlar, programlar, drama dizileri ve filmler kategorileri altında toplanıyor. FOX TV izleyicisinin sevdiği 4N1K, Vurgun, Kadın ve bizim hikaye gibi popüler dizilerin yanı sıra Kördüğüm ve Aşk Yeniden gibi ses getirmiş yapımlara erişilebilmesi izleyicilerin ilgisini yeniden çekebilir.

Açıkçası FOXplay'in, sadece bir dizi platformu olarak konumlanmak yerine içeriklerine programları da dahil etmesi akıllıca bir hamle. Özellikle YouTube'da 804 bin abonesi olan Refika Birgül'ün Öze Dönüş programı kullanıcılar tarafından sıkça ziyaret edilebilir. Öte yandan Refika ile Öze Dönüş YouTube kanalının da aktif olarak içerik paylaştığını belirtelim.

FOXplay filmlerine baktığımızda ise Yol Ayrımı ve Hadi Be Oğlum gibi güncel ve ses getiren yapımların yanı sıra Yeşilçam klasiklerinin de yer aldığını görüyoruz. Bu noktada izleyicilerin hem sinemada kaçırdığı filmleri hem de nostaljik yapımlarını takip edebileceğini söyleyebiliriz.

Tamamen ücretsiz olarak erişebildiğiniz FOXplay'de, reklamlar şimdilik sadece videolar başlamadan önce  oynatılıyor.  Ancak ilerleyen zamanlarda trafiğin artmasıyla birlikte şirketin mid-roll benzeri yeni reklam modellerini de değerlendirmesi olası. Videolar başlamadan önce sadece tek bir reklam videosunu gösterilmesi, şu an için kullanıcıları olumsuz olarak etkilemiyor.

Öte yandan diğer dijital içerik platformlarından alıştıkları üzere reklamsız bir deneyim yaşamak isteyen kullanıcılar, platforma kolayca üye olabilir. 4,99 TL'lik bir abonelik ücreti alan FOXplay, Mobil ödemede bu rakamın 5,99 TL olduğunu belirtiyor.

Bu arada daha önce sizlere aktardığımız Hepsiburada ile iş birliğiyle hayat geçen “İzlerken Al” özelliğinin henüz platformda aktif olmadığını da belirtelim. Merakla beklenen özellik, FOXplay'in Türkiye'deki ilk orijinal içeriği 4N1K Yeni Başlangıçlar dizisinin ilk bölümüyle beraber 1 Mart itibarıyla kullanıcıların ilgisine sunulacak.

İlk etapta FOX TV'deki dizi, program ve içerikleri dijitalde tüketmek isteyenler için güzel bir alternatif olan FOXplay, görünen o ki; küresel ve orijinal içeriklerin yayınlanmaya başlamasıyla birlikte gelecek vadeden bir platform olarak konumlanacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.