Daimler ve BMW Group, 5 ortak servisine 1 milyar dolar yatırıyor

Daimler ve BMW Group, 5 ortak servisine 1 milyar dolar yatırıyor

Otomobil üreticileri Daimler ve BMW Group, ortak girişimleri şehir taşımacılığında hareketlilik için ortak adımlarını paylaştılar. Geçtiğimiz Mart ayında tohumları atılan girişim, Almanya'nın geleceğin mobil dünyasını yaratmasında büyük bir kilometretaşı  olarak nitelendiriliyor.

İki araç üreticisi, bir milyar Avrodan fazla yatırım ile araç paylaşımı, araç sürme, park etme, pil şarj etme çözümleri ve çoklu modalite alanlarında mevcut hizmetlerini daha da genişletmeyi hedefliyor.

Daimler ve BMW arasındaki Joint Venture yapısı buna göre Daimler'in araç paylaşım hizmeti car2go, BMW'ye ait ve aynı alanda hizmet veren DriveNow'u birbirine bağlayacak. Yine 21 milyondan fazla müşteri ve 250 binden fazla sürücüsü ile  mytaxi, Chauffeur Privé, Clever Taxi ve Beat hizmetleri de birleşiyor.

Kazan-kazan ilişkisinde devam eden stratejik ortaklığın önemli nedenleri var. Her şeyden önce küresel pazarda güçlü bir marka kimliğine sahip iki marka, güçlerini sürdürülebilir hareketlilik konusunda birleştirdiklerinde bu alanda daha güçlü bir pazar konumuna sahip olacaklar. Öte yandan gerekli finansal güce sahip iki şirket, 5 ortak girişimine 1 milyar eurodan fazla yatırım yaparak, maliyetleri, karı, fırsatları ve riski paylaşıyorlar.

Daimler ve BMW'nin mobilite hizmetleri tek bir çatı altında aşağıdaki gibi toplanıyor. Büyümek için 14 markanın tek bir şemsiye altında toplandığı yapıda yeni bir ekosistem oluşturulmak isteniyor. Mevcut durumda 60 milyon müşteriye ulaşan şirketler, önümüzdeki yıllarda ortak girişimlerde 1.000 kadar yeni iş yaratmak istiyorlar.

5 ana başlıkta toplandılar

Daimler ve BMW'nin sürdürülebilir mobilite konusunda birleşiminde beş ana başlık dikkatleri çekiyor. Şirketler bunu Türkçe olarak nasıl lokalize ederler bilemiyorum ama şimdilik İngilizce isimleri ile vermeyi tercih ediyoruz.

Free Now: Beat, mytaxi, Kapten ve Clever Taxi'nin birleşmesi ile ortaya çıkan Free Now ile bu sayede toplamda 17 ülkede 130 şehirde hizmet verilecek.

Charge Now: Adından da anlaşılacağı üzere elektrikli araçlar için şarj istasyonları olan Charge Now, hazi hazırda kullanılan bir hizmet. 111.059 dolum istasyonu ile dünyanın en büyük ağı olarak kayıtlara geçiyor.

Park Now: Özellikle park yeri bulmanın sorun olduğu şehirlerde kullanıcısını rahatlayan Park Now, şimdilik Avusturya ve Almanya'nın çeşitli kentlerinde kullanıma açık. Uygulamanın en faydalı özelliklerinden birisi de kullanıcıların bulundukları yerlerdeki park yerlerinin saatlik ücretlerini görebilip, karşılaştırma yapabilmeleri. Birleşme ile birlikte Park Now'ın ismi değişmezken, şirket bünyesine ParkMobile, RingGo and Park-line gibi diğer markalar da entegre edildi.

Share Now: DriveNow ve car2go'nun birleşimi ile oluşan servisi ismi artık Share Now olarak karşımıza çıkıyor.

Reach Now: Son olarak Reach Now adıyla mevcut bulunan servis movel ile birleşti. Reach Now ile araç kiralama ya da araç çağırma gibi farklı seçeneklerde hizmet verilebilecek.

Son olarak iki şirketin, elektrikli otonom araç yapmak için aynı masaya oturacaklarını paylaşalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.