Google Cloud TTS ( text-to-speech) artık daha ucuz ve erişilebilir

Google Cloud TTS ( text-to-speech) artık daha ucuz ve erişilebilir

Mühendisler,  Google Cloud Platformuna dayalı kapsamlı makine öğrenimi hizmetleri sunan Google Cloud Machine Learning'in meyvelerini topluyorlar. Görsel, video, dil ya da metin analizi yapmaya yarayan bu teknoloji öte yandan verilerin dönüştürülmesini de sağlıyor. Mesela bir metni text-to-speech (TTS) özelliği ile konuşmaya dökebiliyor. 

Şu anda beta kullanımında olan Cloud TTS API'sinin yakında 7 ek dili tanıyabileceğini açıkladı. API, Danca, Portekizce, Lehçe, Rusça, Slovakça ve Ukraynaca ve Norveççeyi tanıyabilecek.  Öte yandan WaveNet tarafından sentezlenen 30'dan fazla dili yeni sesle de konuşabilecek. Geçtiğimiz yıl Google tarafından oluşturulan WaveNet, 4 dilde ve türlerinde ham ses üretmeye yarayan derin bir makine öğrenim ağı olarak hizmet veriyor. 

Google, Yapay Zeka (AI)  destekli konuşmayı daha da güçlendirip, daha fazla kullanıcıya ulaştırıyor. Şirketin paylaştığı verilere göre örneğin; telefon modelinde geçen seneye göre %62 daha az çeviri hatasının yapılırken, YouTube'da yer alan otomatik çevirilerde hata oranı %64 azalma gözlemlendi.

Son olarak Google'ın Cloud TTS fiyat politikasında da değişikliğe gittiği paylaşalım. Buna göre bazı durumlarda fiyatların %50 seviyesinde aşağı çekileceğini paylaşan Google, bu sayede Cloud TTS'nin daha erişilebilir olmasını amaçlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.