Pinterest, 12 milyar dolar değerleme ile halka arza hazırlanıyor

The Wall Street Journal, geçtiğimiz gün paylaştığı haberde Pinterest'in gizlice halka arz başvurusunda bulunduğu bilgisini paylaştı.
Pinterest, 12 milyar dolar değerleme ile halka arza hazırlanıyor

The Wall Street Journal, geçtiğimiz gün paylaştığı haberde Pinterest'in gizlice halka arz başvurusunda bulunduğu bilgisini paylaştı. Pinterest'in halka arzı gerçekleşirse değerlemesinin de 12 milyar doların üzerine çıkacağını söylemek mümkün. Böylelikle Pinterest, bu yıl Uber, Lyft ve Postmates da dahil olmak üzere, halka açılmak üzere kendi gizli evraklarını dosyalayan pek çok teknoloji şirketinden biri oldu.

The Wall Street Journal'ın raporuna göre, bankacılarla Ocak ayında görüşen şirketin, halka arz konusunda Goldman Sachs ve JPMorgan Chase ile çalıştığı bildiriliyor. Habere göre şirket haziran ayı boyunca en az 12 milyar dolar değerinde halka arz gerçekleştirmek istiyor. Pinterest'in değerlemesi, 2017'deki yatırım turundan sonra 12,3 milyar dolar olarak açıklanmıştı.

2008 yılında kurulan Pinterest, 2019'da IPO arayan en son Silikon Vadisi unicorn şirketi oldu. Crunchbase'e göre, şirket şimdiye kadar fon sağlamada yaklaşık 1,5 milyar dolarlık bir artış kaydetti. Pinterest'in yanı sıra Lyft ve Uber’in önümüzdeki aylarda kamu piyasalarına girme eğiliminde oldukları bildiriliyor. Her şey planlandığı gibi giderse bahsi geçen şirketler de halka arz konusunda kurumsal iş birliği platformu Slack'e katılacaklar.

Pinterest'in halka arzının haziran ayında gerçeklenmesi söylentiler arasında yer alıyor. Henüz şirket tarafından resmi olarak paylaşılmayan detayları ise bekleyip göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.