Uygun fiyatlı uçak biletleri bulmaya yardımcı olan arama motoru: Rotaradar.com

Rotaradar, kullanıcılarına arama yaptıkları destinasyon ve tarih detaylarına göre en uygun olan uçuş seçeneklerini listeleyen bir girişim olarak faaliyet gösteriyor.
Uygun fiyatlı uçak biletleri bulmaya yardımcı olan arama motoru: Rotaradar.com

Bir arama motoru olarak, kullanıcılarına arama yaptıkları destinasyon ve tarih detaylarına göre en uygun olan uçuş seçeneklerini listeleyen bir girişim olan Rotaradar, kullanıcıların uygun fiyatlı uçak bileti bulmalarına yardımcı oluyor.

Bu listelemeyi yaparken kendisine entegre olan acentelere, kullanıcı arama yaptığında gerçek zamanlı sorgu gönderiyor ve canlı fiyatları alıp sonuçları ücretsiz olarak listeliyor. Böylece kullanıcılar dünyanın farklı noktalarındaki birçok acentenin farklı ve indirimli fiyatlarını karşılaştırma imkanı buluyor. Arama sonuçları otomatik olarak düşükten pahalı fiyatlı doğru sıralanan uçuş seçenekleri arasından kullanıcı dilerse aktarmalı/aktarmasız, gidiş-dönüş kalkış saatleri, seyahat süresi, havayolları ve havaalanları filtrelerini kullanarak kendisi için en uygun uçuşu rahatlıkla seçebiliyor. Bundan sonra kullanıcı ilgili acenteye yönlendirilip satın alma işlemini güvenli bir şekilde tamamlıyor.

2014 yılı sonunda iş modeli belirlendikten hemen sonra 2015 Ocak ayında kurulan Rotaradar, şu anda IT/Yazılım, Sosyal Medya, İçerik Yönetimi, SEO, SEM, PR/Marketing ve Kurumsal Strateji ana bölümlerini yöneten 6 kişilik çekirdek bir ekip ve onları destekleyen iş ortakları/outsource partnerler/ekipler’den oluşuyor. Girişim hayata geçirilirken herhangi bir hazır altyapının kullanılmadığını da belirtelim.

Gelelim girişimin rakamlarına. Pazarlama ve PR çalışmalarına 2019 itibarıyla hız verilmesiyle birlikte Rotaradar'ın tekil kullanıcı sayısında yüzde 78'lik bir artış yaşandı. Kullanıcıların yüzde 61'ini ise 18 ve 34 yaş arası kitle oluşturuyor. Marka bilinirliği çalışamalarında Türkiye haricinde, İngiltere, Amerika, Almanya, Rusya, Azerbaycan gibi Türklerin yoğun olarak yaşadığı ülkelerin hedeflendiğinin de altını çizelim.

Seans başına ziyaret edilen sayfa sayısı 4,3 dakika iken ortalama seans süresi de 5,2 dakika olarak karşımıza çıkıyor. Rotaradar.com'da en çok tercih edilen ve sıklıkla kullanılan havayolları için özgün içerikli özel sayfalar da mevcut. "Gidilecek destinasyonun özel yemekleri nelerdir? Hangi müzeler nerededir?" gibi sorular için yanıtlar da bu içeriklerden sağlanabiliyor.

Şu anda herhangi bir yatırım almamış olan girişimin gelir modeli olarak acente ve diğer reklamverenlere sağlanan görünürlük karşılığı komisyonu kullanıyor. Rotaradar'ın hedefleri arasında öncelikle Türkiye ve iş planında şu an ön hazırlık çalışmaları yapılmakta olan diğer tüm bölge/ülke marketlerinde 2020 sonuna kadar lider ve rekabetçi bir konuma gelip, kullanıcıların güvenle kullanabilecekleri bir online platform olmak yer alıyor.

Girişimin iş planına baktığımızda ise 2019'un son iki çeyreğinde İngilizce İspanyolca dil seçeneklerinin aktif edilmesi ile LATAM, APAC, Amerika, İngiltere, Avustralya ve Yeni Zelanda pazarlarına açılma, 2019'un son çeyreğinde otel ve uçuş + otel kombinasyonu dikeyleri ile genişletilmiş ürün yelpazesi oluşturma yer alıyor. 2020'nin ilk iki çeyreğinde ise dil seçeneğini daha da artırma ve MENA bölgesinde faaliyet gösterme yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.