Getir 2018'de 300 milyon TL ciroya imza attı

Ocak ayının ilk günlerinde anında teslimat servisi olan Getirin yemek siparişi servisini hayata geçireceğini sizlere aktarmıştık. Yaklaşık 1 ay sonra ilk etapta Avrupa Yakası’da belirli bölgeler için kullanıma sunulan GetirYemek, sonrasında ise Anadolu Yakası’nda belirli bölgeler için de kullanıma sunulmuştu.

Daha hızlı daha sıcak

Bugün ise bir basın toplantısı düzenleyen Getir, GetirYemek servisinin resmen hizmete açıldığını duyurdu. Rakiplerinden farklı olarak yemekleri daha hızlı ve sıcak bir şekilde müşterilerine ulaştıracağını belirten Getir kurucusu Nazım Salur, GetirYemek aracılığı ile verilen siparişlerin birleştirilmeyeceğini ve her bir siparişin ayrı teslimatta kullanıcısına ulaştırılacağını da belirtti.

7 Şubat 2019 tarihinde hayata geçen GetirYemek servisi için toplamda 1000’in üzerinde restoran ile anlaşıldığını da ekleyelim. Geçtiğimiz yıl 1000 olan çalışan sayısını 2 bine çıkaran Getir, GetirYemek girişimi sayesinde 500’ün üzerinde kişiye de istihdam sağladı.

Sahip oldukları kalite ve güven anlayışıyla zamanla yarışan kullanıcılarını 7/24 sıcak yemek ile buluşturacaklarını da belirten Salur, kullanıcılarının tüm ihtiyaçlarına cevap vererek hızlarını yemek alanında da göstermeyi hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

2,6 kat büyüyen Getir 5 milyon sipariş ulaştırdı

2019'da çetin rekabete hazırlanan Getir'in 2018 yılı ile ilgili verilerini paylaşan Salur, geçtiğimiz yılda 5 milyon sipariş ulaştırdığını belirtti. 5 milyon siparişin bir önceki yıla oranla 2,6 kat daha fazla olduğunu da ekleyelim. Cirosunu ise 300 milyon TL'ye yükselten Getir, 700 aşkın motosiklet ve 250 adet araç filosu ile İstanbul nüfusunun yaklaşık yüzde 95’ine hizmet verebiliyor. Bu arada belirtelim Nazım Salur Webrazzi E-ticaret 2019'da konuşmacı. Daha fazla detayı dinlemek için gecikmeden biletinizi buradan alabilirsiniz.

Getir'de en çok neler sipariş edildi?

2019 yılında yüzde 150 oranında büyüme hedefleyen Getir'in cirosunu ise 2 kat artırmayı planladığını da belirtelim. Getir kullanıcılarının yüzde 53'ünün erkek yüzde 46'sının ise kadın olduklarını da ekleyelim. Paylaşılan bilgilere göre Getir kullanıcıları gece 00.00 ve sabah 06.00 arasında en çok su, ekmek, maden suyu, gazlı içecek ve gofret siparişi veriyorlar.

Son olarak Getir aracılığı ile toplamda 28 milyon litre su, 2,2 milyon paket dondurma, 2,9 milyon kahvaltılık ürün, 1,6 milyon çikolata, 268 bin adet evcil hayvan ürünü ve 145 bin adet bebek ürününün sipariş edildiğini de ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.