Twilio, SendGrid'i 3 milyar dolara satın aldı

Bulut iletişim platformu Twilio,  yalın bir biçimde toplu e-mail gönderme platformu olarak tabir edebileceğimiz  SendGrid'i satın almada sona geldiklerini duyurdu. Geçtiğimiz Ekim ayında duyurduğumuz satın alma işleminde ise büyük bir değişiklik var. Zira 4 ay önce 2 milyar dolara satın almak için SendGrid'in kapısını çalan Twilio, yaptığı açıklamada satın alımın 3 milyar dolara tamamlandığını duyurdu.

SendGrid, Twilio'nun yüzde yüz iştiraki olarak faaliyet gösterecek. Ancak şirket SendGrid CEO'su Sameer Dholakia tarafından yönetilmeye devam edilecek. 2009 yılında kurulan Denver merkezli şirket,  şirketlere e-mail göndermek için bulut tabanlı bir hizmet sunuyor.

Güvenli mesajlaşma platformları için yazılımlar sunan Twilio'nun SendGrid'i sektörde önem arz ediyor. Zira Cisco ve Avaya gibi şirketlerle rekabet halinde olan yazılım şirketi pazardaki konumunu da bu bağlamda güçlendirmeye çalışacaktır. Twilio'nun kurucu ortağı ve CEO'su Jeff Lawson, satın almadaki önemi vurgulayarak, "Etkili müşteri katılımı, her şirket için stratejik bir zorunluluktur. Şimdi Twilio'nun bir parçası olan SendGrid ile hedefimiz, her tür müşteri katılımı için eksiksiz bir platform sağlamaktır.” dedi.

Twilio ile geliştiriciler ve işletmeler ses, video, mesajlaşma ve kimlik doğrulama işlemlerini doğrudan uygulamalara ekleyerek iletişimi daha bağlamsal hale getirir.  Şirketin müşterileri arasında Uber, Box, DocuSign, Nordstrom, Coca-Cola, Walmart ve Home Depot gibi işletmeler bulunuyor. Satın alma ile birlikte Twilio ve SendGrid, 140 binden fazla müşteriye hizmet verecek.

San Francisco merkezli Twilio, 2017'de New York Borsası'na açılmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.