Apple, Group FaceTime'daki güvenlik açığını düzeltti

Apple, Group FaceTime'daki güvenlik açığını düzeltti

Bu haftanın başında sizlere FaceTime’ın iPhone’ları gizlice dinlemeyi mümkün kılan güvenlik açığından bahsetmiştik. Bu olayın ortaya çıkmasından 3 gün sonra Apple, uygulamanın güvenlik açığına sebep olan grup konuşmaları özelliğini devre dışı bıraktı. Ortaya çıkan bu hata üzerinde çalışan şirket, sonunda bu hatayı ortadan kaldırdığını duyurdu.

Apple'ın bu konuda yaptığı açıklama ise şöyle:

Group FaceTime güvenlik hatasını Apple'ın sunucularında düzelttik ve özelliği kullanıcılar için yeniden devreye alan güncellemeyi gelecek hafta yayına alacağız. Bu durumdan etkilenen müşterilerimizden ve bu güvenlik sorunu nedeniyle endişelenen herkesten içten bir şekilde özür dileriz. Biz bu süreci tamamlamaya çalışırken gösterdikleri sabır için herkese müteşekkiriz.

Apple'In geçtiğimiz yıl tanıttığı Group FaceTime üzerinde gerçekleşen bu hata, kişi ekleme kısmından kendi numaranızı eklemenizi sağlıyordu.  Böylece aradığınız kişi henüz aramaya cevap vermemiş olsa bile güvenlik açığı sayesinde mikrofonu aktif bir hale geliyor ve bu durum iPhone‘un bulunduğu ortamı dinlemenizi mümkün kılıyordu.

Sosyal medyada gündemine düşen bu sorunu engellemek için ise Apple, sunucularında çalışan Group FaceTime'ın çalışmasını sonlandırdı.  Apple yaptığı açıklamada süreçle ilgili şu açıklamayı yaptı:

Müşterilerimize temin ederiz ki; mühendislik ekibimiz en yakın zamanda hatayı ortadan kaldırmak için gerekli olan detayların farkına varır varmaz, Group FaceTime özelliğini hızlıca kapattı ve hatayı düzeltmek için çalışmaya başladı.

Apple'ın bu açıklamasına rağmen, konuyu çözmekte yavaş kaldığı konuşuluyor. Zira tüm bu olaylar sosyal medyaya düşmeden önce 14 yaşındaki bir genç ve annesi bu hatayı Apple'a raporlamayı denemiş, ancak şirketle iletişim kurmakta zorlanmıştı. Apple Cuma günü yaptığı açıklamada Thompson ailesine de hatayı raporladıkları için teşekkür etti ve raporlar konusunda şunları ekledi:

Doğru raporları olabildiğince hızlı bir şekilde ulaştırmak için bu raporları alma ve yükseltme sürecini iyileştirmeye kararlıyız. Ürünlerimizin güvenliğini son derece ciddiye alıyoruz ve Apple müşterilerinin bize duydukları güveni kazanmaya devam ediyoruz.

Hatanın hızlıca giderilmesi olumlu bir sonuç olarak öne çıksa da, kullanıcıların ve verilerinin gizliliği ve güvenliği konusunda son yıllarda yaşananlar hem Apple müşterilerini hem de yetki mercileri endişelendirmeye devam ediyor. Hatta bu nedenle New York başsavcısı Letitia James ve Vali Andrew Cuomo'nun bu yaşanan olay hakkında soruşturma açacacağını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.