FaceTime'ın güvenlik açığı sayesinde iPhone'ları gizlice dinlemek mümkün

Söz konusu güvenlik açığı sayesinde FaceTime kullanan cihazları oldukça kolay bir şekilde dinlemek mümkün.
FaceTime'ın güvenlik açığı sayesinde iPhone'ları gizlice dinlemek mümkün

Apple'ın görüntülü görüşme uygulaması olan FaceTime, önemli bir güvenlik açığı ile karşımıza çıktı. Hatırlatmak gerekirse geçtiğimiz Haziran ayında gerçekleşen WWDC 2018’de iOS 12 güncellemelerini paylaşan Apple, FaceTime için Grup konuşmaları özelliğini kullanıma sunmuştu.

9to5mac'in paylaştığı habere göre FaceTime'ın güvenlik açığı da Haziran ayında kullanıma sunulan grup konuşmaları özelliği ile karşımıza çıktı. Söz konusu güvenlik açığı sayesinde FaceTime kullanan cihazları oldukça kolay bir şekilde dinlemek mümkün. Güvenlik açığının nasıl çalıştığından bahsedecek olursak öncelikle FaceTime aracılığı ile bir arama yapmanız gerekiyor.

Aramayı yaptıktan sonra ise kişi ekleme kısmından kendi numaranızı ekliyorsunuz. Bu adımdan sonra arama yaptığınız kişi henüz aramaya cevap vermemiş olsa bile güvenlik açığı sayesinde mikrofonu aktif bir hale geliyor ve iPhone'un bulunduğu ortamı dinlemeniz mümkün oluyor.

Yazılım güncellemesi ile düzeltilecek

Bu işlemi gerçekleştirdiğinizde arama yaptığınız kişinin grup görüşmesine katılmış gibi göründüğünü fakat aslında arama yaptığınız telefonda çağrının yanıtlanmadığını da belirtelim. Güvenlik açığının sadece sesi aktarmakla kalmadığını da ekleyelim. FaceTime ile aranan kişinin güç tuşuna bastığı senaryolarda ise sadece ses değil görüntü de karşı tarafa aktarılıyor.

Gelişmeler üzerine konuyla ilgili bir açıklama da paylaşan Apple, sorunun farkında olduklarını ve bu haftanın sonuna doğru güvenlik açığını ortadan kaldırmak için bir yazılım güncellemesi yayınlayacaklarını da paylaştı. Son olarak Apple'ın geçici olarak FaceTime'ın grup görüşmesi özelliğini durdurduğunu da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.