Apple WWDC 2018'de FaceTime Grup konuşmalarını duyurdu

Apple WWDC 2018'de FaceTime Grup konuşmalarını duyurdu

WWDC 2018'de iOS 12 güncellemelerini paylaşan Apple, FaceTime Grup konuşmalarını duyurdu. Artık kullanıcılar FaceTime aracılığıyla grup görüşme gerçekleştirilebilecek. Grup görüşmelerinin 32 kişiye kadar desteklendiğini de belirtelim. Üstelik Facetime’a gelen kamera özelliği ile Memojiniz aracılığıyla görüşmelere katılmanız da mümkün.

Konuşma esnasında kullanıcıların küçük kare formatlarda görüntülendiği FaceTime'da konuşan kişinin otomatik olarak ekranda daha fazla yer kaplamaya başladığını da söyleyelim. Aslında bu sayede video konuşmaların daha akıcı ve sosyal bir hal aldığını da söyleyebiliriz.  Eğer konuşmacılardan herhangi birini ekranda daha büyük görüntülemek isterseniz, konuşmacının üzerine iki kez basmanız yeterli. Kullanıcılar konuşma esnasında Memojilerin yanı sıra filtrelere, çıkartmalara ve metinlere de erişerek ekranı renklendirebiliyor.

Apple'ın bu güncellemesinin ardında kullanıcıların Houseparty gibi çoklu kullanıcıya sahip video arama uygulamalarına yönelmesi olabilir. Ancak çoklu video sohbet ağır bir işlem olduğu için Houseparty  teknik olarak problemlerle karşılaşılabiliyordu. Apple ise FaceTime Grup konuşmalarında tüm bu teknik problemleri ve maliyetleri  aşmış görünüyor.  32 kişinin FaceTime üzerinden grup konuşması yapabildiği Apple'ın karşısında Houseparty şu anda 8 kişilik grup konuşmasıyla zayıf kalıyor. En son geçtiğimiz yıl bildirimler üzerine güncelleme yapan Houseparty, 2016 yılının Kasım ayında 1 Milyon kullanıcıya ulaştığını duyurmuştu.

Şimdiye kadar 25 milyon Android ve iOS kullanıcı tarafından indirilen Houseparty,  App Store'un sosyal kategorisinde 10. sırada yer alıyor. En iyi 200 uygulama arasında bulunan Houseparty, eğer şimdiye kadar kendien bağlı bir hayran kitlesi edinmediyse büyümeye devam etme konusunda sıkıntılar yaşayabilir. Zira teknik problemleri çözümlemiş olan Apple, geniş kullanıcı kitlesiyle Houseparty'yi geride bırakmayı başarabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.