Apple, iOS 12'de uygulamalar için zaman limiti özelliğini tanıttı

Apple, iOS 12'de uygulamalar için zaman limiti özelliğini tanıttı

WWDC 2018 etkinliğinde Apple, iOS 12 ile uygulamalar için zaman limiti özelliği yayına alacağını duyurdu. Daha önce Google'ın iO18'de duyurduğu bu teknoloji iOS'ta da yerini alacak.

Artık kullanıcılar iPhone'da uygulamaları ne kadar kullanmak istediğini belirleyebiliyor. Belirlenen sınıra gelindiğinde ise iPhone bildirim aracılığıyla kullanıcıyı bilgilendiriyor. Eğer belirlenen süreyi aşarsanız uygulamaların otomatik olarak kapandığını da belirtelim. Dilediğiniz taktirde uygulamaların süresiz olarak açık kalmasını da sağlayabiliyorsunuz. Uygulama kullanımınıza yönelik detaylı raporlar ise iOS 12’nin yeni özelliklerinden biri böylece tüm kullanım süreçlerinizi tek bir yerden yönetebiliyorsunuz.

Bu özellikten en fazla ebeveynlerin yararlanabileceğini de belirtelim. Ebeveynler ve çocukları için aktivite raporu hazrılanabilen bu sistemde, ebeveynlere çocukları için uygulamalara zaman sınırlaması getirme seçeneği sunuluyor. "downtime” seçeneği ile çocukların uygulama ve oyunlardan uzak bir zaman geçirmesi sağlanırken, ebeveynler çocukları için uygun uygulamaları güvenli olarak listeleyebiliyor. Üstelik ebeveynler uygulamalara kategorilerine göre zaman kısıtlaması da getirebiliyor.

Böylece cihaz "downtime” seçeneğindeyken telefon gibi önemli özellikler çalışmaya devam edebiliyor. Ebevynler, tüm bu ayarlamaları uzaktan ve kendi cihazları üzerinden yapabiliyor. iPhone ve iPadler üzerinde çalışan bu özelliğin, Android P’nin yeni paneline benzerliği su götürmez. Ancak son zamanlarda kullanıcıların teknoloji bağımlılığı üzerine kafa yormasının Instagram'ı da harekete geçirdiğini hatırlatalım.

Türkiye İş Bankası‘nın katkılarıyla sizlerle paylaştığımız WWDC 2018 etkinliği keynote oturumu biraz önce sona erdi. Tüm detayları toplu olarak canlı bloglama altında bulabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.