Twilio, toplu e-posta gönderim servisi SendGrid'i 2 milyar dolara satın aldı

Twilio, toplu e-posta gönderim servisi SendGrid'i 2 milyar dolara satın aldı

Şirketlere SMS, görsel ve sesli arama ile müşteriyle iletişim kurabileceği bir API sunan Twilio, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, toplu e-posta gönderilmesine yardımcı olan SendGrid'i satın almak için 2 milyar dolar ödediğini açıkladı.

Twilio'nun açıklamasından sonra şirketin hisseleri yüzde 4'ten fazla düşüş gösterdi. SendGrid'in hisselerinde ise yüzde 15 artış yaşandı.

Denver merkezli SendGrid, şirketlere e-postaları büyük ölçekte göndermek için bulut tabanlı bir hizmet sunuyor. Avaya ve Cisco gibi şirketlerle rekabet içinde olan Twilio ise güvenli mesajlaşma platformları için yazılımlar sunuyor. San Francisco merkezli Twilio, işletmelerin telefon ve metin mesajı da dahil olmak üzere çeşitli yöntemlerle müşterileriyle iletişim kurmasına yardımcı olan bulut bilgi işlem şirketi olarak faaliyet gösteriyor.

Twilio İcra Kurulu Başkanı Jeff Lawson yaptığı açıklamada, müşterilerin giderek artan bir şekilde, tüm stratejik iletişim zorluklarını şirketin çözmesini istediklerini belirtirken, e-postanın dünyanın dört bir yanındaki şirketler için hayati bir iletişim kanalı olduğunu ve bu nedenle bu yeteneklerini platforma dahil etmenin kendileri için önemli olduğunu söylüyor.

Satın almanın 2019'un ilk yarısında tamamlanması bekleniyor. Her iki şirketin de işlemlerinin onayladığını belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.