Yapay zeka girişimi Tarentum, 4 milyon TL yatırım aldı

Yapay zeka girişimi Tarentum, 4 milyon TL yatırım aldı

Yenilenebilir enerji, finans ve oyun sektörlerine yapay zeka ve makine öğrenmesi odağında çözümler geliştiren bir girişim olan Tarentum, yatırım aldığını duyurdu. 4 milyon TL'lik tohum yatırımı Fethi Sabancı Kamışlı önderliğinde ESAS Ventures ve önemli melek yatırımcılar tarafından yapıldı.

4 milyon TL'lik tohum yatırımına katılan melek yatırımcılar arasında Endeavor Derneği Türkiye Başkanı ve Mynet Kurucusu Emre Kurttepeli, Varol CivilÖmer Aras, Lidya Ventures Başkanı Turgut Gürsoy ve İTÜ Teknokent eski CEO'su Kenan Çolpan gibi önemli isimler yer alıyor.

ABD'de ofis açacak

2017 yılında İTÜ Teknokent’te kurulan Tarentum AI'ın şirket değerlemesi ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadığını da ekleyelim. Alınan yatırım ile ilgili bir açıklama paylaşan Tarentum Kurucu Ortağı ve CEO'su Oğuz Silahtar, aldıkları yatırımla birlikte global alanda yapay zeka ürünleri çıkartma konusunda hızlarını artıracaklarını belirtti.

Hayallerinin global ölçekte bir yapay zeka girişimi haline gelmek olduğunun da altını çizen Silahtar, öncelikli hedeflerinin ise 2019 yılı sonunda ABD'de ofis açarak ihracata yönelmek ve ürünlerini global arenada pazarlamak olduğunu da dile getirdi. Son olarak Tarentum'un geçmişte İntel, GittiGidiyor ve Getir gibi şirketlerle çalıştığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.