Kod yazmadan interaktif ürün rehberleri hazırlamanıza imkan tanıyan girişim: UserGuiding

Kod yazmadan interaktif ürün rehberleri hazırlayabileceğiniz bir kullanıcı oryantasyon aracı olan UserGuiding, müşterilerinin web uygulamalarının kullanımını kolaylaştırarak değer önerilerini en hızlı şekilde kullanıcılarına aktarmalarına yardımı olmayı hedefliyor.
Kod yazmadan interaktif ürün rehberleri hazırlamanıza imkan tanıyan girişim: UserGuiding

Web uygulamaları için kod yazmadan interaktif ürün turları ve yardım sayfaları hazırlamaya imkan tanıyan bir platform olan UserGuidingMuhammet Enginar ve Osman Koç tarafından 2018 yılının Ocak ayında ABD'nin San Francisco şehrinde kuruldu.

Yaklaşık 2 aylık geliştirme sürecinin ardından kullanıma sunulan UserGuiding, şu anda 5 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor. Kod yazmadan interaktif ürün rehberleri hazırlayabileceğiniz bir kullanıcı oryantasyon aracı olan UserGuiding, müşterilerinin web uygulamalarının kullanımını kolaylaştırarak değer önerilerini en hızlı şekilde kullanıcılarına aktarmalarına yardımı olmayı hedefliyor.

UserGuiding ekibi

Türkiye İş Bankası’nın girişimcilik programı olan Workup'ın üçüncü dönem mezunlarından da olan UserGuiding, oldukça kolay bir kullanıma sahip. Ürün yöneticileri, kullanıcı deneyimi ve pazarlama takımları, UserGuiding’in sunduğu Google Chrome eklentisi sayesinde hızlı ve kolay bir şekilde ürün turları oluşturabilirler.

Söz konusu Chrome eklentisinin aktif olarak ortalama 1500 kişi tarafından kullanıldığını ve 3 bine yakın web uygulamasının UserGuiding’e kayıt olduğunu da belirtelim. 82 ülkeden toplamda 900 tane kullanıcıdan ödeme de alan UserGuiding ile oluşturulmuş rehberler ile oryantasyonu tamamlanan son kullanıcı sayısı ise üç milyonu geçmiş durumda.

Yurt dışında WalkMe, Pendo ve Userlane gibi rakiplere sahip olan UserGuiding, küçük şirketler ve girişimlere hizmet sunarak rakiplerinin önüne geçmeyi hedefliyor. Bu nedenle UserGuiding’in ürünün hiçbir ek desteğe ihtiyaç duymadan kullanılabilecek şekilde tasarlandığını da ekleyelim.

Startup ve Growth abonelik paketleri

Şu ana kadar herhangi bir yatırım almayan UserGuiding, kullanıcılarına 99 dolarlık Startup ve 249 dolarlık Growth olmak üzere iki farklı aylık abonelik paketi sunuyor. Aylık aktif kullanıcı sayısı daha yüksek olan enterprise müşterilere ise özel paketler hazırlanıyor.

Kullanıcı oryantasyonu dendiğinde ilk akla gelen şirket olmayı hedefleyen UserGuiding, Workup Girişimcilik Programı’nın sağladığı network imkanı sayesinde, Türkiye’nin önde gelen 3 büyük kurumu ile PoC süreci de yürütüyor. 2019 yılının ikinci çeyreğinden itibaren UserGuiding ile önce mobil cihazlar için sonrasında ise mobil uygulamalar için ürün rehberleri oluşturabileceğinizi de ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.