Amazon'dan otonom teslimat robotu: Scout

Bugünlerde ABD'nin Washington kentinde yaşayan Snohomish County bölgesi sakinleri siparişlerinin teslimat keyfini mavi bir teslimat robotu ile çıkarıyorlar. Amazon'un yeni aile üyesi Scout, mahalle sakinlerine Amazon Prime markasının adı altında hizmet vermek için test sürüşlerine başladı. 

Tamamen elektrik ile çalışan altı tekerlekli Amazon Scout, son kilometre teslimata yönelik çözümler üretecek. Küçük bir soğutucu büyüklüğünde olan robot, yetişkin bir yayanın yürüme hızında kaldırımlarda istenilen noktaya ulaşacak.

23 Ocak'tan itibaren bölgedeki bir mahallede müşterilere paket teslimatı yapmaya başlayan robot, tamamen otonom çalışıyor. Bölgede şimdilik yollarda hafta içi gün ışığının olduğu saatleri kapsayan 6 adet Scout var. Başlangıçta bir Amazon çalışanın eşlik edeceği teslimat robotlarını Amazon Prime üyeleri ücretsiz olarak kullanabilecek. 

Amazon ekibi, Scout'u şirketin Seattle'daki araştırma ve geliştirme laboratuvarında geliştirdi. Amazon'un aktardığı bilgilere göre robotlar, evcil hayvanlar, yayalar ve ya yollardaki herhangi bir nesnenin bulunduğu yollarda güvenli ve verimli bir şekilde gezinebiliyorlar. 

Otonom teslimat robotları, daha ekonomik ve verimli bir teslimat yolu sağlamak için kesinlikle bir devrim niteliğinde.  Kuzey Amerika ise endüstrinin en hakim pazarı olarak kayıtlara geçiyor. Özellikle Silikon Vadisi ve Washington D.C gibi bölgelerde bu tür robotların test sürüşleri sürüyor ya da robotlar kullanımına açılıyorlar.

ABD'de her yıl düzenlenen Tüketici Elektroniği Fuar'ı (CES) ise bu sene teslimat robotlarına yönelik bir şölene dönüştü. CES 2019'da tanıtılan ve ilerleyen dönemde isimlerini sıklıkla duyacağımız 8 teslimat robotunu sizlerle paylaşmıştık.

Amazon Scout'u daha yakından tanımak isterseniz, videoyu da buraya bırakalım. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.