Seyahat odağında fintech girişimi Uplift, 123 milyon dolar yatırım aldı

Seyahat odağında fintech girişimi Uplift, 123 milyon dolar yatırım aldı

Seyahat girişimi Uplift, C Serisi yatırım turunda 123 milyon dolarlık yatırım aldığını açıkladı. Uplift, işleri konusunda uzun bir süredir sessizliğini koruyordu. Hatta girişimin kurucusu ve CEO'su Brian Barth, eski seyahat girişimi SideStep'i de 200 milyon dolar karşılığında Kayak'a satmıştı.

Uplift'in 123 milyon dolar topladığı ve Madrone Capital Partners tarafından yönetilen C Serisi yatırım turunda karşımıza Draper Nexus, Ridge Ventures, Highgate Ventures, Barton Asset Management ve PAR Capital gibi isimler çıkıyor.

Uplift, United Airlines, Southwest and American Airlines tatil siteleri ile Allegiant Travel Company ve Kayak gibi ortaklarla birlikte çalışarak, kullanıcıların seyahatlerini aylık taksitler halinde ödemelerini sağlıyor. Örneğin; bir aile Disneyland'e tatile gitmek isterse ve bu tatilin toplam fiyatı 2 bin dolar tutuyorsa, Uplift ile bunu aylık olarak bir yıl içinde 189'ar dolar şeklinde ödemek mümkün olacak. Girişim bu şekilde seyahat maliyetlerini de düşürmeyi hedefliyor.

Uplift iki yıldan daha kısa bir süre önce başlatılsa da şirketin 2019'da yaklaşık 1 milyar dolar kredi kullanmaya devam ettiğini belirtelim. Bazı ortaklar için Uplift, şirketlerin işlerinin yüzde 20'sini temsil ediyor. Yeni finansman da Uplift'in yeni ortaklar yaratması, yeni hizmetler sunması ve işi daha da büyütmesi için kullanılacak. Şirketin aynı zamanda kendi pazarını kurmak yerine ortaklarıyla tüketicilere ulaşmaya odaklanacağını da söylemek mümkün. Kısacası Uplift, kendi pazarını oluşturmak yerine ortaklarının daha fazla genişlemesini ve daha fazla kullanıcıya ulaşmasını hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.