Nissan'ın 3D arayüze sahip sanal asistanlı otonom aracı: IMs Concept

Nissan'ın 3D arayüze sahip sanal asistanlı otonom aracı: IMs Concept

Japon araç üreticisi Nissan, ABD'de gerçekleştirilen Detroit Otomobil Fuarı'nda egzotik bir spor araba çalışması sunuyor. IMs Concept otomobil dünyasına adeta yeni bir soluk getiriyor. IMs Concept ile Nissan tasarımcıları sportif karakterli, iyi aerodinamiğe sahip fütüristik tasarıma sahip bir araçta geleneksel bir sedana imza attılar. Konsept manuel ve otonom sürüş deneyiminin yanı sıra sanal sürüş deneyimini de vaat ediyor.

Yeni geliştirilen I2V platformu ("Invisible to visible"), gerçek ve sanal dünyayı birbirine bağlayarak normalde görünmez olan şeyleri göstermek için 3D bir arayüz kullanıyor.  Yalnız seyahat eden yolcular için üç boyutlu bir avatar şeklinde sanal bir sürücü, yolcuya eşlik edebiliyor.

Aracın diğer bir özelliği ise IMs konseptin 2 + 1 + 2" oturma mimarisine sahip “Premier Koltuk” özelliğine sahip olması. Bu özellik araca daha geniş bir iç tasarım sağlarken, ön koltukların da dönebilmesini sağlıyor. 

Yukarıdaki içeriği dün  YouTube kanalından paylaşan Nissan, video ile merak uyandırmaya çalışmıştı. Japon araç üreticisi IMs Concept'in ile oldukça iddialı ve bir o kadar gösterişli olduğunu iddia ediyor diyebiliriz.

Konsept güç aktarma sistemi, aracın önünde ve arkasında bulunan bir çift elektrik motoruyla çalışan yüksek performanslı dört tekerlekten çekişli (AWD) bir sistem kullanıyor. 483 beygir gücüne sahip araç, tek bir şarjla 600 km'den fazla  menzil sunuyor.

Aracın, farklı sürüş koşullarına uyum sağlayan gelişmiş bir hava süspansiyonu sayesinde, IMs Concept ipeksi, yumuşak bir sürüş kalitesine ve düz viraj alma özelliğine sahip olduğu belirtiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.